Hem / Mat & Dryck / After Work / Le Bar Rouge, i ett förskönat Paris

Le Bar Rouge, i ett förskönat Paris

I vårt inte för kvällen så sköna majväder fick den alltid så charmiga och otroligt personliga baren Le Bar på restaurang Le Rouge bli baren att beskriva. Denna fantastiska lilla bar belägen på Österlånggatan i det vackra Gamla Stan. Med sin tydligt fransk-inspirerade inredning av röda tyger och möbler och många detaljer som skänker en känsla av värme och liv glöms det trista, regniga och kalla vädret utanför. I en skön fåtölj sitter jag ner vid bardisken som är belamrad av rörglas, shakers och långa rörskedar och en stor vacker glastillbringare fylld med Aperol, denna italienska lätt bittra dryck som man oftast blandar med mousserande vin och soda under namnet Aperol Spritz. Men just denna Aperol har blivit infuserad med mängder av jordgubbar.

Jag frågar kvällens bartender, Hampus Danielsson vad som är tanken med detta och han berättar att det är deras tanke kring bartenders och deras relation till jordgubbar. De flesta bartenders har en väldig bestämd åsikt om denna fantastiska lilla frukt, vissa vill ha den i alla deras drinkar, medan andra näst intill föraktar den och tycker att den med sin barnsligt goda smak inte ger spriten sin rättvisa. Men här ville de möta fördomarna och slå ihop den med en annan smak som de flesta också har sin åsikt om, Aperol.

På deras drinklista hittar vi en rad av olika varianter av den klassiska drinken Negroni. En av varianterna är Fragola. Denna gjord på gin, söt vermouth och just denna infuserade jordgubbsaperol. Drinken serveras på en stor isbit och garneras med torkade apelsinskivor. Doften är frisk och intensiv av jordgubb och apelsin. Smaken är mjuk, rund och len och härligt välbalanserad av söta jordgubbar och bitter Aperol. En fantastisk drink som förför tungan. Denna drink framtagen av deras bartender Boudy Ghostine. Denna bartender med ett larvigt långt register med det senaste projektet som barchef på den välkända cocktailbaren Miss Voon.

Vidare på listan av sommarcocktails hittar jag en Cobbler. Cobbler som innebär säsongens färska frukter och bär tillsammans med god och passande sprit, ofta med en topp av soda. Denna Cobbler gjord på färsk mynta, apelsin och lime och söt italiensk vermouth slungad och swizzlad i ett långsmalt glas och toppad med soda. I det avlånga cylinderglaset ser man isen, vermouthen och de färska frukterna gifta sig med varandra. Man kan bara genom att titta i glaset se hur uppfriskande den kommer att smaka. Toppen är garnerad med färska apelsinskivor, mynta och florsocker så doften av färska frukter är oemotståndlig. Smaken är precis som den borde vara, söt, uppfriskande och svalkande.

Väl inne på Le Bar är känslan som den alltid är när jag kommer förbi, varm och familjär. Men denna gången kanske något extra familjär då Andres Basil Leon stod för musiken.

Så bra musik, fantastiska drinkar, lyckliga gäster och alltid lika härlig och kunnig personal blev denna annars så gråa och rätt kyliga majkväll varm och underhållande.

Jag ska förstås nämna att Le Bar även har en stor och fin uteservering som sträcker sig på den pittoreska trottoarkanten med fin utsikt mot statyn St Göran och Draken bland de gamla och så otroligt charmiga och vackra husfasaderna. Så glöm inte när ni väl är i gamla stan att gå förbi denna så alltid mysiga, charmiga och hjärtevarma bar!

Jag ska även passa på att påminna och uppmärksamma om att det råder Negroni Week under hela veckan på utvalda restauranger denna vecka runt om i stan, där Le Bar är en utav dem. Det innebär att 40 kr av varje såld Negroni går till projektet Falling Whistles som är en kampanj för freden i Kongo. Så gör en god sak i utbyte mot en god drink, välj Negroni, höj glaset och utbringa en skål för fred på vår jord!

 

Negroni Week på Le Bar

Negroni Week på Le Bar

 

Ambassadör Drinkar

Art of Spirits

Om det ska finnas en enda ambassadör för drinkar så är det Jackie. Efter mitt första möte med Jackie visste jag att denna passion bara måste få delas. Tjejen kan ju historien bakom varje sort! Hon har läst all litteratur som går att läsa i ämnet och har utvecklats från eldsprutande gycklare till kommande sprit-författare!

Skriv en kommentar

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>