Hem / Hemmet / Formex – Höstens hemtrender

Formex – Höstens hemtrender

Nu har det återigen varit dags för en inredningsmässa i Sthlm – Formex. Vi har sett en del nya aktörer på marknaden och jag har satt ihop lite av det jag tycker riktigt bra om och som kanske inte tömmer plånboken helt denna gång. Bara lite kanske.

Skärmavbild 2015-08-24 kl. 17.05.26

Cirkuslampan hänförde mig totalt med snygga bokstavslampor som man bokstavligen kan ha vart som helst i hemmet. Det går även att specialbeställa egna former och kombinationer!

Sätt upp de på väggen ovanför sängen eller ställ de vid TV:n, på golvet ovanpå några böcker osv. Ger en lyxig men ändå lekfull känsla till rummet.

evitaformexfemton 046 (678x1024) (2)

Lisa W Breitholtz hade några av de finare tavlorna denna gång. Ballerinans kjol är av riktigt tylltyg vilket ger det hela ett mer levande intryck. Finns i olika motiv och storlekar och du hittar de här

Watt och Veke   Watt och Veke

Watt och Veke

Watt & Veke bjöd på ett par nyheter som vi ser i butik först i vår. Man ser det mer och mer hos lamptillverkarna att stora glasbollar och förstorade glödlampor trendar inom ”belysning”. Detta var en av de snyggare varianterna jag stötte på och genast börjar man fundera ut var och hur man skulle kunna klämma in dessa skönheter.

Något som jag också tycker inte riktigt får den uppskattning den bör ha är plafondlampan. För de som har aningen lägre i tak är denna lampmodell ett riktigt bra sätt att få in mycket ljus på ett varmt och mysigt sätt när den är tygklädd.

Bargi MattaBargi Matta

Mattor fortsätter sin resa med lite nytt och lite gammalt. Jag personligen är inne i en period där den lite hårigare sortens mattor tilltalar lite extra. Sobra färger med blygsamma mönster tycker jag är helt perfekta och de passar till nästan allt!

 

Ambassadör Inredning

Inredare med brinnande intresse för inredning. Bita ser detaljerna som andra missar och har ett slipat sinne för nya trender som även håller måttet för hållbarhet. Innan du gör några större förändringar skulle jag råda dig att ögna igenom Bitas inlägg på Stureplansguiden.

Läs mer om

1 kommentar

Bra och inspirerande skrivet, Bita!

Svara

Skriv en kommentar

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>