Hem / Intervjuer / Peter och Daniel om Wienercafeet

Peter och Daniel om Wienercafeet

Fick ett smakprov på nya Wienercafeét och en pratstund med Daniel Lindeberg och Peter Nordin som tillsammans med sina kompanjoner kommer att driva nysatsningen med sina icke blygsamma meriter.

Efter ett något försenat bygge som först sades stå klart 1 april, öppnar Wienercaféet äntligen dörrarna i morgon fredag. Fick förtur på en presslunch i veckan och fick avnjuta en av de bästa Club sandwhich jag provat, där allt är gjort från grunden. Inga tillsatser så långt det går och till och med mjölet är tillsatsfritt och utan jäsproteiner, vilket är en vetenskap i sig att få fram vad jag förstår. Till det ett glas Champagne från svenska Hatt och söner, avrundat med ett färskt krispigt wienerbröd och prinesstårta där ambitionen är att bli världens bästa. Under bilderna följer intervjun.

Club sandwich pommes wienercafeet crepes wienercafeet Prinsesstårta te-mousse med havtorn Hatt och söner wienercafeet Daniel Lindeberg winercafeet Peter Nordin Wienercafeet Presslunch wienercafeet Presslunch wienercafet grand cafe

Vilken känsla vill ni att man som besökare ska uppleva när de kommer hit? 
Vardagsglädje, svarar Daniel snabbt och Peter instämmer. Ett Café är ju något man kan gå till flera gånger per dag.Tanken är att man när som helst under dagen ska känna sig välkommen in oavsett om man är sugen på en kaffe med wienerbröd, champagnelunch, after work eller bara vill komma in och känna av stämningen. Alla är välkomna när som helst! Har man ett viktigt morgonmöte kan man boka ett ”Chambre Separee” för att vara säker på att få prata ostört. Vi kommer att ha öppet 7-22 vardagar, 9.30-22 på lördagar, samt 9.30-19 på söndagar. Märker vi ett behov av att förlänga är det möjligt att vi gör det. Vi har ju en bakgård nu också Wienercafeet inte haft förr, där det det finns plats för ca 75 gäster, så totalt med platser inne och ute kan vi ta uppemot 290 gäster.

Vad vill ni berätta om inredningen?
Vi har tagit tillvara på rymd och höjd och rensat bort allt onödigt inpå skelettet och lagt på så lite som möjligt för att kunna skapa den här stora salen. Järnbalkarna som är bärande har vi sparat och de gick ju bra att hänga lampor i och vi såg en charm i de i sig, säger Peter. Vinkylen från 40-talet, googlade jag mig till och kommer från en antikhandlare i Lyon utanför Paris.

Vad har du tagit med dig från Frantzen/Lindeberg Daniel?
Jag tror att det är ganska mycket man tar med sig undermedvetet. Det är ju ändå 5 år av mitt yrkesliv så det är klart att det har präglat mig. Långtårtan med havtorn är 1 av 3-4 smakkombinationer jag lyckats bäst med genom åren så det är klart att jag vill erbjuda det även här. Sen kärleken till ens gäster och att det man gör känns kul. Skillnaden från Frantzen/Lindeberg är att här blir det mer vardagsglädje. Maten och allt vi serverar kommer ju att vara fantastiskt, men det ska vara avslappnat och kul. Fika är ju socialt, något man gör för att umgås med vänner eller prata affärer. Det ska kännas hemtrevligt, det är viktigt tycker jag.

Jag gillar din hatt Peter, är du en hatt-kille?
Ja, jag är lite av ett hatt-freak, jag har oftast hatt. Kanske var därför jag fastnade för vår svenska champagne-leverantör ”Hatt och söner” som är ett gammalt hatt-företag från början. Jag har faktiskt en riktig Panama-hatt, men den här är köpt i Grekland och en favorit nu. Det är väl snart lite kallt för den här. Vad har du för vinter-hatt då? Jag har faktiskt en svart hatt också. Jag har en riktig Borsalino, jag har 20 hattar, så jag har många hattar.

Daniel, när du har en ledig dag på stan i krokarna här, vilka är dina favoritställen?
Haha, vad gör jag från söder på Stureplan när jag är ledig? Nej men jag är svag för Sturehof, där de har världens bästa förrätt- Toast Skagen. Sen gillar jag Mood-gallerian som tilltalar mig, Boquerians främre del är härlig, som har en skön känsla. Sen får man ju inte glömma Östermalms-hallen, där jag tycker det är väldigt härligt att gå dit och käka Smörrebröd eller handla med sig mat. Sen gillar jag Bibliotekstan som känns väldigt internationellt. Peter fyller i; Det påminde ju lite om kontinenten under Fashion week och när det var Fashion Night här. Där tror jag att vi kan bli en motor också med våra restauranger Wienercafeet, Prinsen och Zink Grill. Om man kunde få atmosfären som var under Fashion week lite oftare tror jag verkligen att Bibliotekstan kan blomma upp. Det var då jag själv upptäckte shoppingen här faktiskt.

Peter, du då, vad gör du en ledig dag på stan?
Jag har bara två ställen; Grek-Turken och Seikoen som ligger vid Sheraton. Jag brukar ringa innan och kolla att sushi-kocken är där, som är fantastiskt duktig. Sen ska man aldrig ta mina rekommendationer, haha! Sen gillar jag också Sturehof som känns kontinental. Sen vill jag gärna slå ett slag för Villa Godthem som vi har gjort om sen ett halvår, dit går jag med familjen ofta.

PDF Brasserie group

 

Wienercaféet tillhör PDF Brasserie Group där ovanstående ingår.

Presslunchen arrangerades av Micael Bindefeld AB, presskontakt Maria Ringblom.

Tidigare artiklar om Wienercaféet;

Daniel Lindeberg värvas till Wienercaféet

VD och medgrundare

Stureplansguiden

Efter 16 år som säljare, lyssnade Charlotte på sin inre drivkraft och bröt sig lös mot ett liv som entreprenör. Charlotte driver nu Hult Solution där hon är konsult inom digital kommunikation och på Stureplansguiden har Charlotte handplockat passionerade själar som uppdaterar dig inom sin expertis.

Skriv en kommentar

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>