Hem / Livets goda / Daniel Lindeberg värvas till Wienercaféet

Daniel Lindeberg värvas till Wienercaféet

Daniel Lindeberg från Frantzen Lindeberg blir kreativ ledare på nya Wienercaféet som slår upp portarna för nyöppningen i september. Undrar om Frantzen Lindeberg byter namn då till bara Frantzen? Ser med spänning fram emot invigningen och förväntningarna ligger rätt högt, för jag vet vad de går för. Avsmakningsmenyn på Frantzen Lindeberg ger en helhetsupplevelse med allt ifrån smakerna som gifter sig i munnen till kemiska effekter och en lektion i Tour de France när ostbrickan serveras på ett helt unikt sätt. Hursomhelst! Stureplansguiden har nöjet att presentera pressmeddelandet som följer;

Daniel Lindeberg antar ny gastronomisk utmaning med nya Wienercaféet

Brasserie Group med Peter Nordin i spetsen fortsätter storsatsningen på Wienercaféet och är mycket glada att presentera drömvärvningen Daniel Lindeberg.

Daniel tar rollen som gastronomisk dirigent och blir kreativ ledare för Wienercaféet.

Wienercaféet som idé är sprunget ur en fransk tradition med släktskap från både Sverige och Wien. Tanken är att forma en ny typ av besöksnäring, som inte riktigt finns i Sverige eller i Stockholm. Själva kärnan är att kunna njuta, dofta och andas en atmosfär utan att det självklara är att betala. Du kan helt sonika besöka ett yrkeskunnigt konditori för att iaktta och dofta utan köptvång. Besöker du en restaurang så har du redan i entrén beslutat om utlägg från plånboken. Med detta som bas, med det franska sättet att begå kafé, miljön som omhuldats av extrem noggrannhet, kärlek och känsla och det unika läget – växte ”Wienercaféet anno 1904” fram som ett ”Grand Café”. Liksom en motsvarighet till en stads Grand Hotel. En offentlig plats för både korta och långa besök. Allt från kaffe och ett bakverk till en sallad eller en crêpes med vin och champagne.

– Peter Nordin och jag träffades och vi pratade samma språk och hade samma dröm om det franska patisseriet I Stockholm. Det känns helt rätt att vara en del i att skapa Stockholmarnas nya Grand Café, säger Daniel Lindeberg, tidigare en del av hyllade stjärnduon Frantzén/Lindeberg.

– Jag är väldigt glad att Daniel vill vara en omistlig del av detta. Vi saknade en pusselbit I detta koncept, den person som skulle vara kreatör och inspicient för det gastronomiska. Då existerade egentligen bara en enda person i Stockholm. Erbjudandet gick till Daniel Lindeberg. Med både humor, skärpa och fascination inför det franska och parisiska fann jag och Daniel många gemensamma nämnare – som säkert låg till grund för Lindebergs resolution att anta ovan utmaning – tillsammans med en mycket namnkunnig brigad, säger en mycket nöjd Peter Nordin.

Wienercaféet grundades 1904 av en österrikisk konditor. Sedan dess har caféet och konditoriet legat beläget på samma adress, mitt i hjärtat av centrala Stockholm. Efter en genomgripande renovering står det nu klart för öppning i september.

VD och medgrundare

Stureplansguiden

Efter 16 år som säljare, lyssnade Charlotte på sin inre drivkraft och bröt sig lös mot ett liv som entreprenör. Charlotte driver nu Hult Solution där hon är konsult inom digital kommunikation och på Stureplansguiden har Charlotte handplockat passionerade själar som uppdaterar dig inom sin expertis.

Skriv en kommentar

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>