Hem / Nyheter / Mineral, fysikaliskt eller kemiskt solskydd?

Mineral, fysikaliskt eller kemiskt solskydd?

Solen har inte visat sig mycket den här våren och försommaren. Så förmodligen så har du inte ens funderat kring solkräm, vilken, när och varför? Men sommaren är på väg och solen kommer att skina, och då är det verkligen viktigt att du skyddar dig med en riktigt bra och effektiv solkräm!

Idag finns det många bra solkrämer, de flesta varumärkena har förstått hur rädda deras konsumenter har blivit för de skadliga strålarna ifrån solen och hur mycket vi kämpar emot åldrande och rynkor. Så de har gjort sitt allra bästa för att mätta alla våra behov.

Många anser sig få mycket problem just i ansiktet utav solkräm, de blir glansiga, får fet hy, tilltäppta porer och acne. Vilken kräm ska man använda för att undvika just detta?

Alla solcremer på marknaden, märkta högre än SPF 30, skyddar huden från 97% av solens UVB-strålar när de används enligt anvisningarna. Det finns ingen överenskommen internationell rating för UVA-skydd.

Så det är viktigt att se till att solkrämen skyddar mot både UVB ,som bränner huden, och UVA som skyndar på åldrandet.

Har du finnar eller tendens till akne, välj hellre ett så kallat fysikaliskt solskydd än kemiskt. Det innehåller mineraler som effektivt reflekterar alla solens dåliga strålar UVA, UVB, och UVC  från huden utan att orsaka acne. Zinkoxid visar sig ofta vara bästa valet, för komplett solskydd utan igentäppta porer. Ett fysikaliskt solskydd ger generellt färre problem med finnar än krämer med kemiskt skydd. Har du riktigt känslig hud är det alltid bäst att välja en solskyddsprodukt med mineraler.

Vilka har då fysikaliskt solskydd?

Min favorit kommer ifrån PETER THOMAS ROTH. Den lägger sig som ett tunt, lätt och fint men ger ett effektivt skydd på huden. Och den är en perfekt bas att lägga makeup på. Ett stort plus är att den jobbar aktivt med att inte täppa till porerna och då även förhindrar pormaskar!

PETER THOMAS ROTH, Ultra-Lite Oil Free Sunblock SPF30

PETER THOMAS ROTH, ”Ultra-Lite Oil Free Sunblock SPF30″, 269:- du hittar den hos www.bestofhairandbeauty.se

Den skyddar mot UVA/UVB-strålar för att hjälpa till att förhindra solbränna, hudskador, fräknar, ojämn missfärgning och hyperpigmentering. Den motverkar pormaskar och passar alla hudtyper. Den absolut bästa produkten för dig som vill ha en lätt solskyddslotion med största möjliga skydd. Parfymfri.

För dig som har ljus, känslig hy och lätt bränner dig så rekommenderar jag en solkräm med högre solskyddsfaktor. Paula`s Choice har en riktigt bra solkräm med SPF 50! Och denna passar både kropp och ansikte.

PAULA’S CHOICE, Sun Care Extra Care Non-Greasy SPF50

PAULA’S CHOICESun Care Extra Care Non-Greasy SPF50, 249:- på www.skincity.se

Den är väldigt effektiv för anti-aging, eksem, rodnad, extra känslig hud och rosacea. Ett stort plus är att den innehåller en cocktail av vitaminer och antioxidanter och stärker hudens försvar mot yttre miljöpåverkan. Ger en slät, matt yta. Produkten är 100% fri från parfym och färgämnen.

En produkt som jag har hört så bra om men ännu inte testat är Exuviance Sheer Daily Protector! En mineralbaserad solskyddkräm med massa fantastiska egenskaper!

EXUVIANCE, Sheer Daily Protector SPF50

EXUVIANCESheer Daily Protector SPF50, ca 399:-

En solkräm av mineraler och som inte ger vita fläckar. Den har en lätt hudutjämnande effekt vilket också gör den perfekt som en primer. Även denna agerar anti-aging, innehåller en massa antioxidanter och vitaminer för huden. Parfym, färg och parabenfri! Denna produkt tror jag kommer att finnas i de flesta strand och handväskorna i sommar.

Också att tänka på är att hudens naturliga oljor gör solskyddet mindre effektivt senare på dagen. Testa ett solskyddande mineralpuder för att bättra på under dagen och behåll skyddet. Det finns även andra fördelar med ett bra mineralpuder med solskyddsfaktor.

coloresciencesunforgettable

Jag testade  COLORESCIENCE, ”Sunforgettable” , ca 515 kr när jag var i Spanien. Den var helt fantastisk! Dock försvann den under resan och jag har inte lyckats hitta den här hemma i Sverige. Den finns i upp till SPF50 och finns i 3 färger samt går att välja matt eller med skimmer i. Om någon lyckas hitta denna i Sverige, tell me!

Viktigt att tänka på innan du applicerar make up ovan på solkrämen är att du låter den torka in ordentligt i huden innan. Låt gärna huden vara ca 15 min efter att du har applicerat krämen.

Och för att få behålla din vackra strålande hy, rengör och peela gärna huden varje dag med en ”daglig peeling” eller 1-2 gånger i veckan med en aktivare peeling så tar huden till sig solkrämen bättre och låter den arbeta sig in ordentligt. Är porerna och huden tilltäppt så lägger sig endast krämen på ytan. Den skyddar då också men inte lika djupt in i hudlagren.

Och för dig som har väldigt känslig hy eller är rädd för att bränna dig, ta på dig en solhatt, det är både snyggt och skyddar! Och håll dig i skuggan men njut utav värmen. Det gör jag 🙂

Ambassadör Hår och Skönhet

Hår-entreprenören som älskar de bästa av de bästa produkterna. Theres drar sig inte för att prova nytt och kan därför gå på en nit då och då. Slipp beauty-flopparna och låt Theres tipsa dig om vad som funkar och vad man ska undvika för att lyckas mindre bra.

Skriv en kommentar

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>