Hem / Nyheter / Löshårsguide inför sommaren!

Löshårsguide inför sommaren!

Som många utav er säkert känner till sedan tidigare så har löshår alltid varit en stor passion för mig. Jag började med löshår för ca 17 år sen och har själv använt löshår till och från sen dess. Efter att ha arbetat som säljare för hårvårdsprodukter, styling och löshår så förstod jag ganska snabbt vad det var jag ville jobba med. Löshår! Jag älskade den snabba och enorma förändring som man kunde skapa med löshår. Många förknippar löshår med förlängning men för mig var det så mycket mer än så! Många kunder upplevde sina hår som tunna, de hade svårt att skapa volym, håret växte inte mer än till en viss längd. Och det stämmer, håret har en bestämd längd redan när vi föds. Alla kan inte få långt hår, och alla kan heller inte få tjockt hår. Vi är skapta som vi är och jag tror många liksom jag är väldigt tacksamma över att sådant går att ändra på idag. Och framför allt genom att använda sig utav löshår i olika former.

När jag tänker tillbaka till när jag började med löshår och jämför med idag så har marknaden utvecklats och behovet ökat. Kanske är det för att det är mer accepterat att använda löshår eller att fler har vågat testa och sett vilken enorm förändring det kan göra.

Hemligheten bakom det ”perfekta håret” är oftast löshår. Och när man har fått löshåret isatt utav någon som är professionell så är det det resultatet man får och det är också så du kan avgöra hur duktig din hårtekniker är. Det ska inte synas att man har löshår, det ska se naturligt ut! Gör du det på en kompis eller vice versa så finns risken att resultatet inte blir detsamma och folk kommer att se att du har löshår i. Så nyckeln är att hitta någon som är duktig på att sätta i löshår, inte fastna för låga priser och lyssna eller sök gärna på nöjda kunder och rekommendationer.

2009 startade jag Hårbutik tillsammans med min syster och en barndomsvän. Vi hade då egentligen 1 konkurrent, Rapunzel of Sweden. Men sedan ploppade det upp fler och fler nätbutiker med löshår. Priskriget började och jag tror många kunder lockades av de lägre priserna eftersom alla benämnde löshåret som äkta”remy” hår. Och det är klart att allt hår kan vara ”äkta” och ”remy”. Men vet de verkligen vad det innebär? Och vet de vilket land håret kommer ifrån? Kan de skilja på olika kvalitéer och förstå skillnaden mellan ett riktigt bra löshår och ett dåligt löshår? Förmodligen efteråt, men många gör om samma misstag i hopp om att nästa köp ska vara bättre än det förra. Men de betalar fortfarande samma pris. Det vill säga, de får samma kvalité återigen. Jag rekommenderar alltid att man går till någon känd salong eller köper hår som är lite dyrare än de vanliga. Man får det man betalar för.

Skillnad på de olika hårkvalitéerna?

Det skiljer något enormt mellan till exempel kinesiskt hår och indiskt hår. De flesta av oss som bor här i Sverige har väldigt tunna och fina hårstrån, då passar inte ett kinesiskt hår som är känt för att vara grövre och starkare strån. Det blir inte snyggt ihop och känns inte bra när du drar fingrarna igenom det. Till en början känns håret lent och fint, men där luras kunderna utav silikonbehandlingar som görs precis innan löshåret skickas iväg. Redan efter ett par tvättar tvättas silikonet ut och håret blir torrt, matt och strävt. Indiskt hår passar oss med tunna fina strån bättre då deras hårstrån också är tunna och fina, men också lite starkare än våra. Så det är väldigt bra löshår tycker jag för oss med tunna fina strån. För de som har lite grövre så går det att välja kinesiskt men jag skulle hellre förespråka brasilianskt som är mycket finare och behagligare än det kinesiska. Många kunder i Sverige vill ha äkta europeiskt löshår, och det kan jag förstå, det måste ju vara så pass likt vårt eget hår att det passar som handen i handsken? Det är likadant där, löshåret kan komma ifrån olika europeiska länder och där kan hårkvalitéerna skilja något enormt. Vanligast är att det europeiska håret kommer ifrån Spanien och Ryssland, men många marknadsför också att deras löshår är italienskt. Är det europeiska håret billigt så är det förmodligen inte utav bra europeisk kvalité, äkta europeiskt hår är dyrt!

Och hur ska man då veta varifrån håret kommer och om det är äkta eller inte?

Tyvärr kan vi inte göra mer än att fråga företaget vi köper ifrån varifrån löshåret kommer och lita på vad de säger. Det finns ingen lag som säger att du måste märka upp med exakt varifrån löshåret kommer. Det enda som kan avgöra det är kvalitén.

Vad betyder ”Remy hår”, ”double drawn” och ”single drawn”?

Dessa tre ord brukar vara ganska vanliga i löshårsbranschen och de flesta känner till ”Remy hår”. Remy hår innebär att alla hårstrån ligger åt samma håll och det trasslar därför inte lika mycket som icke Remy hår gör.
Löshår av icke Remy hår är 2:a sorteringshår som samlats ihop från golv m.m. vilket gör att håret ligger huller om buller och inte ger ett lika fint och naturligt resultat som äkta Remy hår. Äkta Remy hår klippts av och fästs ihop i en toffs på en gång för att löshåret ska forma sig naturligt, hålla sig fint och ge bästa resultat.

”Double Drawn” betyder att alla hårstrån är lika långa. Har du upplevt när du har köpt löshår att håret smalnar av på slutet och blir tunnare vid topparna, då är det ”Single drawn”. ”Double drawn” hår är dyrare än ”Single drawn”. Oftast är löshåret single drawn om löshåret är billigare och är löshåret double drawn så brukar det stå på förpackningen.

Vilka metoder finns, vilken är vanligast och vilken är bäst?

Idag finns flera metoder att använda sig utav och vanligtvis så anpassar man metoden efter just ditt hår och det resultat du önskar. Vanligast i Sverige är att man använder sig utav slingor av löshår med sk ”keratin fästen”. Dessa kan vara platta, runda, stora och små. Jag rekommenderar alltid små fästen, de ger inte lika hög belastning på ditt eget hår samt att de känns mindre. För dig som har tunna, fina hårstrån så kan stora fästen göra att det blir för tungt för ditt hår och du riskerar att tappa slingan med ditt hår i. Då kommer du att få kala fläckar som alldeles för många upplever efter att de har haft extensions utan att förstå varför de har fått det. Det är inte pga keratinet eller löshåret i sig, det beror förmodligen på att den som har satt in löshåret har satt på för mycket löshår på en för tunn slinga av ditt eget hår. Och när det sedan appliceras keratin på det så blir det helt enkelt för tungt för ditt eget hår. Och när du tappar ditt eget hår ifrån roten så får du ”kala fläckar”. Så det är viktigt att gå och sätta in extensions hos någon som är professionell och utbildad. Oftast växer håret ut igen, men har man otur och hårsäcken dör ut helt så växer inte håret ut där igen. Bra löshår med keratin har  So.cap, BALMAIN och Poze hair.

socaphairextensions

I övriga världen använder man inte keratin längre lika flitigt, man har valt bort kemikalier och värme. Och den trenden har även börjat komma hit till Sverige.

Den absolut senaste metoden och som jag verkligen rekommenderar är löshår med MAGO knut! Inga kemikalier, ingen värme och noll slitage! Och det absolut bästa var att det inte ens kändes att jag hade det i håret, jag kunde sätta upp det, borsta igenom det utan att det varken syntes eller kändes att det satt där. Helt fantastiskt! MAGO knuten är patenterad och gjord utav bomull. Tekniken är enkel i praktiken men svår att förklara, men kortfattat så är det en färdig knut på löshåret som du drar igenom ditt eget där du sedan knyter till knuten hårt. Sen klipper du av tråden vid fästet och det sitter i ditt hår precis lika länge som keratin. Denna metod är ganska ny i Sverige och det är fler och fler salonger som utbildar sig inom den här tekniken. Du får varken köpa eller använda Mago hår om du inte är utbildad hos dem, så denna metod måste göras på salong!

magohairextensions

En annan metod som blivit väldigt populär här i Sverige är löshår med ”microringar” också kallat ”loop hair” eller löshår som fästs med ”Rinex metoden”. Det är då en ring, oftast av keratin som redan sitter på löshårsslingan och som du knipsar fast med en tång. Med denna metod och med ett riktigt bra löshår så kan du flytta upp löshåret upp till 3 gånger innan du behöver byta ut det! De bästa varumärkena för dessa metoder är ”Be Gorgeous” och ”Glorious” och de hittar du på salong och säljs inte till privatkund.

gloriouslöshårrinexmetoden

Tape hår är det också många som använder idag, men jag har själv väldigt svårt för det. Jag tycker att det ofta släpper ute vid kanterna och det har gjort att mitt hår har släppt eftersom det blivit för tungt att hålla upp tapedelen. Så tape hår är inget jag själv förespråkar. Men det är många som tycker om det! Tape hår innebär att det sitter en fastklistrad tape bit på varje del extensions, dessa kan variera i bredd och storlek. Man sätter dessa tejpbitar med ditt eget hår emellan, som en ”dubbelmacka”. Jag brukar använda tape ibland som ett komplement, om det är en kund som har lite tunnare hår på sidorna, vill fylla ut på något specifikt ställe osv. Då tycker jag verkligen tapehåret kommer till sin rätt. Men jag har svårt för att sätta det i hela håret eftersom det även är svårt att sätta upp håret med dem i. Med denna metod kan du också återanvända håret om du är duktig på att lösa upp kletig tejp och sedan pyssla med att sätta dit ny. När det är dags att ta bort tape delarna så gör du det tillsammans med en lösningsvätska.

tapehårpozehair

Träns var vänligt vanligt förr men har minskat mer och mer. Kanske är det på grund utav att det nu finns fler metoder att välja. Träns passar oftast väldigt bra för de som har afro hår, eller tjockare strån, de som är väldigt tunnhåriga och har svårt att få till många fästen med löshår. Du får in mer löshår med hjälp av träns om du är tunnhårig, annars finns också risken att man ser fästena.

pozehairweft

Clip on set tror jag att de flesta tjejerna och kvinnorna har testat eller har ett set liggandes hemma. Det är den absolut bästa nödlösningen om man ska iväg på någon fest, en aw efter jobbet, har en riktigt dålig hårdag osv. Enkelt att fästa och du kan ta ur det när du vill. Clip on seten kan ligga olika förpackade, men vanligtvis är de i 7 eller 8 delar, de är då i olika storlekar och med olika antal clips för att passa på de ställena du vill sätta dem på. Sliter inte på håret om du är försiktig när du tar ut dem. Löshåret fäster man med microringar som sitter fastsydda på ett träns med löshår. För dig som aldrig har testat löshår så rekommenderar jag verkligen dig att testa ett clip on set först. Då kan du se vilken längd och tjocklek du känner dig bekväm i osv.

pozehaircliponset

Några utav bilderna kommer ifrån Poze hair som jag kommer att skriva mer om nästa vecka och dessutom bjuda på ett riktigt bra erbjudande till er som vill bli extra fina till midsommar eller till sommaren!

Om ni har några frågor kring löshår, rekommendation av salonger osv, maila gärna mig så hjälper jag gärna er.

Ambassadör Hår och Skönhet

Hår-entreprenören som älskar de bästa av de bästa produkterna. Theres drar sig inte för att prova nytt och kan därför gå på en nit då och då. Slipp beauty-flopparna och låt Theres tipsa dig om vad som funkar och vad man ska undvika för att lyckas mindre bra.

Skriv en kommentar

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>