Hem / Intervjuer / Från dröm till verklighet med Julia Sundström Sandström

Från dröm till verklighet med Julia Sundström Sandström

Visst är det intressant hur  olika händelser och möten leder till nästa, som leder till nästa och nästa och rätt som det är kan man fråga sig om där man är nu ens hade hänt om det inte vore för det där första mötet? Jag sitter med Julia Sundström Sandström på Epicenter i Stockholm för att prata om att våga följa sina drömmar. Från liten flicka med artist- och skådespelardrömmar, via studier i New York mot Wallstreet, till att leva sin dröm i Los Angeles.

Charlotte (C): Du verkar vara en tjej med många järn i elden. Om jag uppfattat det rätt har du de senaste månaderna spelat i fyra filmer, blivit tillfrågad att spela huvudrollen i en ny tv-serie i USA och har många andra spännande projekt på gång efter sommaren. Kan du berätta mer om filmerna som du varit med i?

Julia (J): Ja, jag har haft en rätt häktisk period den senaste tiden och det är mycket spännande saker som händer i mitt liv just nu. En av filmerna var en Koreansk långfilm där jag spelade doktor som jobbar på ett amerikanskt sjukhus. De andra tre är independentfilmer varav den ena är en större produktion som spelades in i New Orleans där jag har en väldigt liten roll. Jag är ju precis i början av min karriär och håller på att bygga upp min resumé.

(C): Vad kul! Du har också en hel del musikprojekt på gång med några skandinaviska producenter?

(J): Jag har alltid älskat musik och sjungit mycket, så just nu jobbar jag med en ny och jätteduktig svensk producent, Axel Ulfson, för att producera låtar som jag har skrivit. Och så har jag varit i kontakt med en annan känd norsk producent, Andre Lindal som bl.a. har producerat låtar för Gwen Stefani, Maroon 5, Justin Bieber och Nelly Furtado. Så det skulle vara superkul om det blir något av det samarbetet!

(C): Men inget av det här var väl egentligen anledningen till varför du hamnade i USA?

(J): Från början var min plan att jobba i finansvärlden och helst på Wall Street, så därför flyttade jag till New York för fyra år sedan och började plugga business/finance på Universitet. Det var mycket plugg under mina år på Universitetet och parallellt med studierna praktiserade jag på ett konsultföretag, BTS. Det var en väldigt tuff men samtidigt rolig tid som gett mig fantastiska erfarenheter. Jag fick även möjligheten att göra utbyten till både Indien-Bangalore och Japan-Tokyo där jag även jobbade på Ericsson och Gadelius K.K. Men när jag bodde i Tokyo fick jag en aha-upplevelse och insåg att det här inte var det jag ville göra. En nära vän till mig tvivlade på sitt val av utbildning och ifrågasatte om business verkligen var det han ville jobba med och frågade mig om råd. Jag kommer ihåg hur jag hörde mig själv sitta och säga, ”Du kommer säkert gå långt, men du kommer aldrig nå toppen om inte har passion för yrket”. I samma stund slog det mig att här ger jag råd till någon, råd som jag själv inte följer. Jag ringde hem och sa till mina föräldrar att jag hade bestämt mig för vad jag vill göra. Jag ville bli skådespelerska och hålla på med musik. Mina föräldrar blev inte särskilt förvånade, utan uppmuntrade mig att följa mina drömmar, förutsatt att jag gick klart skolan.

(C): Oj, du har verkligen hunnit med mycket fast du bara är 23 år! Men varför tror du att du kom på vad du egentligen ville göra först när du gav råd till din kompis när du bodde i Tokyo och inte tidigare?

(J): Vid den tidpunkten hade jag flyttat fyra gånger till fyra olika länder, alla med olika kulturer och olika normer och samhällsstrukturer. Varje gång var jag tvungen att anpassa mig till en ny miljö och nya människor. Till slut blev jag så trött på att hela tiden försöka passa in att jag bestämde mig helt enkelt för att bara vara mig själv. Det var då jag började förstå vem jag egentligen är och vad jag vill göra i mitt liv.

(C): Varför blev inte dina föräldrar förvånade när du berättade för dem att du ville göra något helt annat?

(J): Jag har dansat, sjungit och skrivit egna låtar så långt tillbaka jag kan minnas. När jag var fem år gammal började jag på showskola för barn, Miro Kids. När jag sedan blev lite äldre gick jag på Lasse Kuhlers och Balett Akademien, så därför var det nog inte helt oväntat för dem.

(C): Så du har egentligen alltid velat hålla på med musik och skådespeleri?

(J): Både ja och nej. Jag har alltid älskat att agera och sjunga, men när jag var i tonåren tänkte jag att det kan bara vara en hobby och aldrig bli en karriär. Så jag bestämde mig för att fokusera på skolan och slutade alla mina kreativa aktiviteter för att hinna och orka med att plugga.

(C): Varför trodde du inte att du skulle kunna ha en karriär inom musik och skådespeleri?

(J): Jag tror att det var för att samhället, som sätter upp normer och människorna i min omgivning hade outtalade förväntningar på mig och om vad jag skulle göra. Tonårstiden är en känslig period när man varken är barn eller vuxen. Jag ville passa in och bli accepterad så därför blev det naturligt för mig att välja studier och att skaffa mig en ”riktig” karriär.

(C): Av alla dessa länder som du har bott i,  hur kommer det sig då att du valde att stanna i just Los Angeles?

(J): Jag skulle bara vara i Los Angeles över sommaren och sedan tillbaka till New York, men genom kompisar kom jag i kontakt med min nuvarande agent och manager som båda såg potential i mig och ville att jag skulle stanna. Och sen är ju klimatet inte helt fel!

Malibu

 

(C): Vad händer nu framöver i soliga LA? Vad är nästa steg?

(J): Inom de närmaste månaderna kommer jag att vara med i en svensk tv-serie/dokumentär som handlar om min sångcoach Zannah Hultén, och hur hon har arbetat med artister som idag är stora som t.ex. Tove Lo, Icona Pop, Rebecca & Fiona och Red Hot Chili Peppers. Jag och två andra tjejer kommer att vara en del av serien. Mer kan jag tyvärr inte berätta då vi precis är i början av produktionen. Efter sommaren är tanken att jag ska spela in en film tillsammans med två skådisar från succéserien Glee, Alex Newell och Clark Moore, där jag har en av huvudrollerna. Det ska verkligen bli jättekul! Och sedan ska jag ju vara med i den här tv-serien som också kommer spelas in till hösten i NYC och LA. Det är två stora Broadwayproducenter och Tony Award vinnare, Brisa Trinchero och Roberta Pereira som står bakom serien. Sedan är det en massa andra projekt på gång som jag var på möten om i Cannes under filmfestivalen tidigare i maj, så det är en otroligt spännande tid framöver!

(C): Det låter ju helt fantastiskt med allt som händer runt dig! Hur hinner du med allt?

(J): Egentligen gör jag väl inte det, men jag vill ta alla chanser som jag får eftersom det är en tuff bransch med superhård konkurens. Så jag måste jobba på och speciellt nu i början av min karriär. Det är tur att jag får komma hem till Sverige då och då så jag får sova ut, haha.

(C): Så det innebär att du kommer stanna ett bra tag i Los Angeles då?

(J): Jag tror och hoppas att LA kommer vara min bas för ett bra tag framöver, eftersom det är där allt händer.

(C): Så då är det definitivt ”hej då” till finansvärlden och Wall Street för din del?

(J): Haha, ja så är det nog. Jag måste följa min dröm och stora passion och ge allt det här en chans för det är det som gör mig lycklig just nu. Men om det skulle visa sig att det inte går bra har jag ju alltid min utbildning att falla tillbaka på.

(C): För mig låter allt det här som om du redan lever din dröm.

(J): Det kanske jag gör, har inte tänkt så… allt har gått så fort, jag tog ju examen bara för ett år sedan, så jag har inte riktigt hunnit reflektera. Men du har nog rätt, jag lever nog redan min dröm och jag hoppas att den aldrig tar slut.

Stort lycka till Julia!

Julia Sundström Sandström profil

Julia Sundström Sandström

Ålder: 23

Gör: Skådespelerska och sångerska – låtskrivare

Bor: Los Angeles

Malin Åkerman, Jacqueline Sundström Sandström, Julia Sundström Sandström

Julia med välkända kusinen Malin Åkerman och mamma Jacqueline Sundström aktuell med boken ”Håll Käften Unge!”, som vi tidigare intervjuat på Stureplansguiden. Bild från Julias Instagram: https://instagram.com/juliasundstromsandstrom/

VD och medgrundare

Stureplansguiden

Efter 16 år som säljare, lyssnade Charlotte på sin inre drivkraft och bröt sig lös mot ett liv som entreprenör. Charlotte driver nu Hult Solution där hon är konsult inom digital kommunikation och på Stureplansguiden har Charlotte handplockat passionerade själar som uppdaterar dig inom sin expertis.

Skriv en kommentar

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>