Hem / Nyheter / Välj rätt rouge!

Välj rätt rouge!

Rougen har större betydelse än vad vi tror. Och vilken färg vi väljer och hur vi lägger den är a och o. Annars finns risken för att det fantastiskt snygga kan bli det motsatta.

Jag minns själv hur jag flera gånger stått och spanat på rouger och fastnat för fantastiskt fina färger. Men när jag sedan har använt dem så blev de inte alls samma färg eller lika snygga som i förpackningen.

Rougen för mig är som pricken över i:et. När jag har nästintill lagt färdigt min makeup så avslutar jag med den, och det känns alltid lika kul och spännande. Den trollar fram det där lilla extra och skapar snygga konturer. Om man som sagt använder den rätt.

Så hur gör man, vilket märke, vilken variant och vilken färg ska man välja?

VILKEN FÄRG?

Viktigt när du väljer färg på rouge är att veta om du har varma eller kalla pigment. Oftast krockar det om man väljer varm rouge på kall hudton och kall färg på varm hudton. Ibland går det att kombinera hudton och samma rougeton. Men oftast blir det fel. Har du ljus hudton ska du heller inte ha för mörk färg på rougen och har du mörk hy inte för ljus rouge osv.

Själv tycker jag det är väldigt snyggt att för dig med ljus hy använda mer rosa toner och för dig med lite mer pigment, olikfärgad eller mörk hy att använda lite mer korallfärgade/ bronziga nyanser.

VILKEN VARIANT?

Krämrouge- Krämrouge är som det låter rouge i krämform. Den är lite svårare att arbeta med men sitter fantastiskt bra och blir supersnygg när du lyckas. Man arbetar in den med fingertopparna och formar den så som du vill att den ska ligga.

Pressad puderrouge- Pressad rouge ligger som en fast kaka i förpackning. Denna är den vanligaste varianten av rouger.

Lös puderrouge- Är som löspuder. Den faller lite lättare på huden och blir inte lika markant som pressad och krämrouge. Men den sitter lika bra och du kan själv välja hur mycket du vill ha.

VILKET MÄRKE?

Jag har mina rougefavoriter ifrån NARS och YOUNGBLOOD.

Ifrån NARS har jag två färger ”Orgasm” och ”Super Orgasm”. Jag har själv en mellanvarm hudton och har fördelen att kunna använda både varma och kalla färger. Men jag trivs bäst med varma, lite korallfärgade toner. Absolut snyggast är det när man är lite solbränd, den bruna färgen gifter sig perfekt med de korallfärgade tonerna!

narssuperorgasm

 

NARS blush i färgen ”Super Orgasm”, finns på Sephora och kostar ca 300:-.

Ifrån YOUNGBLOOD har jag flera rougefavoriter i kräm, pressad och puderform. Det stora plusset med YOUNGBLOODs alla produkter är att de är tillverkade av 100% mineraler som jobbar i synergi med huden. Det passar den allra mest känsligaste huden och även dig med vissa hudsjukdomar.

YOUNGBLOOD är mitt och många kändisars och kända makeup artisters favoritmärke. Jag vet att Linda Hallberg, som är professionell svensk makeup artist, jobbar med många utav YOUNGBLOODs produkter.

youngbloodcrushedmineralblush

YOUNGBLOOD ”Crushed Mineral Blush”, 279:- på www.bestofhairandbeauty.se

Ett silkeslent löst puder som ger en transparent, frisk glöd till dina kinder! Denna mineral-rouge innehåller ljusreflekterande partiklar som skapar en mjuk glöd. Min favoritfärg heter ”Coral Reef”.

youngbloodpressedmineralpuderblush

YOUNGBLOOD ”Pressed Mineral Blush”, 329:- på www.bestofhairandbeauty.se

En pressad rouge som är sammansatt av mica-mineraler. Finns i flera olika färger och lägger sig silkeslent och fint på kinderna. Min favoritfärg är ”Tangier”.

YOUNGBLOOD LUMINOUS CRÈME BLUSH

YOUNGBLOOD ”Luminous Creme Blush”, 329:- på www.bestofhairandbeauty.se

Framhäv dina kinder i en explosion av färg och lyster med dessa underbara och krämiga rouge som kombinerar en skimrande glöd med en ren färg som sitter länge. De kan användas som rouge men även som highlighter och läppstift. Oljefri och innehåller C- och E-vitamin, Allantoin och jojoba för att återfukta och skydda alla hudtyper. Min favoritfärg heter ”Taffeta”.

När jag jobbat färdigt med rougen så brukar jag  även borsta över med lite snyggt skimmer. Perfekt om du ska iväg på någon tillställning. Min favorit kommer ifrån YOUNGBLOOD och heter ”Lunar Dust”, färgen ”twilight” är en av storfavoriterna! Den lägger sig som en skimrande slöja över rougen och resten utav ansiktet om man önskar mer lyster även där.

 

TIPS PÅ HUR MAN KAN LÄGGA ROUGEN

Det krävs en bra rougeborste för bästa resultat! En halvdan eller dålig borste kommer inte att fördela rougen lika snyggt och få den att lägga sig där du vill ha den. Så envisas inte med en gammal borste, investera i en ny borste i bra kvalitet. Makeup penslar och makeup borstar ska rengöras ofta och verkligen tas om hand. Många missar detta och det kan göra att man får dålig hy och utslag.

Min favorit kommer ifrån YOUNGBLOOD och heter ”Contour Blush Brush”. 289:- på www.bestofhairandbeauty.se

 

youngbloodcontourblushbrush

 

 

När det kommer till hur du ska lägga rougen så är det väldigt individuellt och styrs utav dina linjer och former. Det bästa är att be om hjälp utav någon som är professionell.

Jag rekommenderar att du placerar rougeborsten under nästippen upp till ögonvrån. Under borsten ser du din linje. käkbenet. Under borsten ska du lägga rougen.

Lägg inte rougen för långt in mot näsan, det kan göra att dina kinder ser ”påsigare” ut och dina ”linjer” vid munnen förstärks.

Vill du ha ett lite ”piggare” och fräschare utseende, fokusera på att lägga rougen som en droppe med avslutet framåt näsan. Vill du ha lite mer markerade kindben, lägg droppen bakåt istället.

Men för att få fram just din form, ta gärna hjälp eller lek fram den med rougen och borsten. Du kommer upptäcka hur skillnaden på hur du lägger rougen kommer att förändra ditt utseende.

Så rougen spelar större roll än vad vi tror!

Imorgon ska jag till Poze hair och prata löshår! Min stora passion! Så håll utkik i slutet på Maj så får ni läsa om de senaste löshårstrenderna, vilka färger och vilka längder som är vanligast samt vilken metod man ska välja.

Ambassadör Hår och Skönhet

Hår-entreprenören som älskar de bästa av de bästa produkterna. Theres drar sig inte för att prova nytt och kan därför gå på en nit då och då. Slipp beauty-flopparna och låt Theres tipsa dig om vad som funkar och vad man ska undvika för att lyckas mindre bra.

Skriv en kommentar

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>