Hem / Krönika / Nyckeln till goda relationer?

Nyckeln till goda relationer?

De som är viktigast för dig, tar du hand om dem? De relationer som redan finns där, som du kanske tar för givet? För visst är det så, att de relationer som inte tas hand om, de hittar sakta men säkert andra som ger näring och bekräftelse?

Goda relationer tar tid att bygga upp men också att vårda. Risken i dagens digitala värld är väl kanske att man tar på sig för många att hålla reda på. Det har helt klart sina fördelar att kunna ha en övergripande bild av ett stort nätverk utan alltför mycket besvär. Jag tror att många missbrukar sociala medier som Facebook, Instagram och Twitter genom att helt enkelt lägga för mycket tid och engagemang på ytliga bekanta. För många jobb är det nödvändigt att vara närvarande i sociala kanaler men vart går gränsen för missbruk?

Vårt digitala beteende är fortfarande relativt nytt och det kommer nog att ta några år innan folk hittar ett hållbart förhållningssätt till den digitala närvaron. Tänk bara på våra barn, nästa generation som växer upp med Facebook, Instagram och Google som informationskälla. Jag säger inte att det bara är negativt, men det är helt klart annorlunda och det kommer att behövas vägledning för att få en balans mellan den digitala närvaron och den riktiga.

Så vad är då nyckeln till goda relationer? Kommunikation om du frågar mig. Och vad är kommunikation? Att bekräfta varandra såklart! För att kunna bekräfta varandra behöver man kunna lyssna och för att lyssna krävs närvaro och engagemang. Det tar tid att vårda relationer. Därför är det viktigt att se över vart man lägger sin tid.

Mitt tips är;

  1. Att avsätta rimlig tid för sociala kanaler och jobb.
  2. Att koppla bort telefon och dator när du umgås med familj och vänner. Ja jag ska nog ta och köpa mig en riktig kamera utan telefonfunktion! Då kan jag föreviga tillfällen utan att bli frestad in i den digitala världen.

We need people in our lives with whom we can be as open as possible. To have real conversations with people may seem like such a simple, obvious suggestion, but it involves courage and risk. -Thomas Moore

Rosorna fick jag av maken 2 april då vi firade 6 år som gifta. Längst ned på lappen står det; PS. snitta blommor hann inte 🙂 Det gör jag så gärna med den uppvaktningen, men nu ser jag fram emot en påsk med just tid för familj och vänner. Nu loggar jag av.

Glad påsk!

VD och medgrundare

Stureplansguiden

Efter 16 år som säljare, lyssnade Charlotte på sin inre drivkraft och bröt sig lös mot ett liv som entreprenör. Charlotte driver nu Hult Solution där hon är konsult inom digital kommunikation och på Stureplansguiden har Charlotte handplockat passionerade själar som uppdaterar dig inom sin expertis.

Skriv en kommentar

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>