Hem / Vetenskap / ”Lärstilar är en bluff!”

”Lärstilar är en bluff!”

Det här inlägget riktar sig till alla som är intresserade av kunskap och lärande.

Teorier om särskilda lärstilar har länge cirkulerat i skolans värld och har för många blivit en förmodad sanning. Stämmer det att vi alla lär oss på olika sätt, eller är vi kanske mer lika varandra än vi tror? 

Med förhoppningen att reda ut en del av detta och samtidigt bidra med konkreta uppslag för att göra lärandet både djupare och mer lustfyllt, ger sig författaren och utbildaren Mattias Ribbing in i debatten.

Mattias hävdar att de klassiska teorierna om lärstilar inte fungerar i praktiken och argumenterar här utifrån forskning, praktiska exempel och sin egen erfarenhet av att förbättra människors förmåga till lärande genom hjärnträning.

Videon utgör ett avsnitt av Mattias Ribbing Podcast som publiceras här på Stureplansguiden varje vecka. Producent är Pontus Ströbaek. Se videon genom att klicka nedan:

Minnesmästare, författare & föreläsare

Mattias Ribbing är författare, föreläsare och trefaldig svensk mästare i minne. Han är även officiellt utsedd till "International Grand Master of Memory” och på anrika Harvard Business School i Boston föreläste han nyligen om hur studenterna kan maximera sina mentala förmågor.

Mattias har skrivit böckerna "Vägen till mästarminne" (Forum, 2011) och "Vägen till maxade betyg" (Forum, 2013) som gemensamt sålt i över 33.000 exemplar.

Skriv en kommentar

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>