Hem / Nyheter / Hur mycket pengar spenderar du på skönhet och kosmetik?

Hur mycket pengar spenderar du på skönhet och kosmetik?

Just nu pågår Swedish Beauty & Cosmetics Awards 2015. Sveriges största och mest prestigefulla gala för skönhet och kosmetik.

Varje år i April följer hela skönhetsbranschen, som omsätter mer än 15 miljarder bara i Sverige, de svenska nomineringarna av det senaste årets produkter.

swedishbeauty&cosmeticsawards2015

Prisutdelningen arrangeras av KTF, Kemisk-Tekniska Leverantörförbundet. KTF är branschorganisationen för företag som importerar, tillverkar och marknadsför kemisk-tekniska produkter som kosmetik och hygienprodukter, tvättmedel och rengöringsmedel i Sverige. Juryn består av branschkunniga jurymedlemmar som samtliga arbetar inom skönhetsbranschen.

Kategorierna för Swedish Beauty & Cosmetics Awards är många men nedan är några exempel :

– Damdoft
– Herrdoft
– Kroppsvård
– Ansiktshudvård
– Herrprodukt
– Ansiktsbas
– Mascara
– Läpprodukter
– Nagelprodukt (ny)
– Solprodukter

Många produkter är så klart nominerade, så det går inte att nämna alla. Några utav mina favoriter är nominerade och jag håller alla tummar och tår. Några utav dem är:

Balmain ”Silk Perfume” och ”Texturizing Salt Spray”

Inshape ”Involume” stylingserie

Shu Uemura ”Color Lustre” hårvårdsserie

Maria Nila ”colour Refresh” som innovationsprodukt

ghds ”Aura Proffessional Hairdryer” och ”curve creative curl wand” som stylingverktyg

Babyliss ”fiskbensfläta” som stylingverktyg.

Jag älskar denna gala, känns lite som Sveriges ”Oscarsgala” men för skönhet och kosmetik. I år sitter jag och följer galan hemifrån med en sjuk dotter. Men lika skönt är det. Att få sitta i mjukisbyxor, osminkad och håret i en rufsig boll på huvudet. Skönhetens riktiga och sanna jag 🙂

Skönhet är verkligen så stort i vårt land. Och vi bär på en enorm kunskap, medvetenhet, har stora krav och värdesätter miljön. Vi är väldigt kräsna och måna om vad produkterna innehåller och ställer stora krav på leverantörerna.

Och vi betalar gärna lite extra för det? Som jag skrev ovan så köper vi alltså skönhetsprodukter och kosmetik för mer än 15 miljarder på ett år! Jag tror att dessa siffror bara kommer att öka för varje år som går. Vi betalar mer för ekologiska och bra produkter, vi bryr oss mer om vår hud och våra hår. Vi är rädda för att åldras, betalar vad som helst för den produkten som lovar mest. Vi har inte längre samma spärrar när det gäller att lägga ner pengar på sånt som gör oss fina. Det är en ständig jakt att hitta produkter som trollar bort allt vi inte gillar hos oss själva.

Jag bara undrar när vi ska börja nöja oss och känna oss stolta och accepterade för hur vi ser ut. Vad ska vi då lägga dessa 15 miljarder på?

Tyvärr är jag själv precis som ovan, alldeles för fixerad vid hår, hud och kosmetik produkter och det är min stora passion, min drivkraft. Så jag har svårt att inte bidra till dessa 15 miljarder. Och jag vill inte riktigt erkänna att jag inte är helt nöjd med hur jag ser ut, inte har accepterat mitt utseende och inte är stolt över hur jag är skapt. Jag bara älskar alla förändringar som kan ske. Hur den allra tröttaste och glåmigaste hud kan omvandlas till en strålande hy full med lyster. Ett ganska naket ansikte kan bli fullt med färger och ta fram det vackraste som finns, dina ögon. Ett torrt risigt hår kan genomgå en snabb förvandling och återfå sin lyster och glans. Lockigt hår kan bli rakt, rakt hår kan bli lockigt osv. Det går att göra allt idag! Ingenting är omöjligt, det finns produkter och verktyg för att skapa allt!

Jag ska inte dra alla över en kam. Men tyvärr är sanningen att väldigt få känner sig helt nöjda med sitt utseende. Och jag hoppas att den acceptansen kan infinna sig och att vi alla kan ha rätt inställning till kosmetik och skönhet. Det handlar inte om att förvandla sig själv till någon man inte är. Det handlar om att ta fram det vackra hos oss alla och förstärka det. Alla är vackra men ingen är perfekt. Glöm inte det. Ta fram allt det vackra hos dig och var stolt över det!

Nästa vecka presenterar jag de vinnande produkterna som jag tycker att ni ska satsa på i vår och sommar. Vilka produkter som verkligen är värda att spendera pengar på!

Ambassadör Hår och Skönhet

Hår-entreprenören som älskar de bästa av de bästa produkterna. Theres drar sig inte för att prova nytt och kan därför gå på en nit då och då. Slipp beauty-flopparna och låt Theres tipsa dig om vad som funkar och vad man ska undvika för att lyckas mindre bra.

Skriv en kommentar

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>