Hem / Nyheter / Vilken stadga på hårspray och varför?

Vilken stadga på hårspray och varför?

Vad bör du tänka på när du väljer hårspray? Vilken stadga ska du välja och varför? Hur ska du använda den? Många frågor som inte många tänker på när de köper hårspray. Men det kan också vara därför du inte är nöjd med din produkt. Du har förmodligen köpt fel produkt för det du vill uppnå med den.

3 TYPER AV HÅRSPRAY

De 3 vanligaste varianterna av hårspray är:

Working Spray – det innebär lätt stadga och sprayen har ofta värmeskydd i sig. Den är lätt att borsta ur, blir inte kladdig eller klistrig. Den hjälper till att förbereda håret inför ordentlig styling och får på så sätt stylingen att sitta längre.

Styling Spray – används ofta när man stylar håret med tex plattång eller locktång. Kan innehålla ingredienser som gör att håret får mer volym, blir mer blankt osv. Är produkten gjord för att tillföra någonting extra så brukar det stå på flaskan. Styling spray innehåller oftast värmeskydd och kan också användas i fuktigt hår som ett working spray. Bra att använda innan du ska göra slut touchen på håret.

Finishing Spray – den avslutande hårsprayen som du använder för att fixera frisyren så att den håller sig på plats hela dagen och natten. Kan ibland kännas klistrig och kladdig till en början men brukar bli motsatsen så fort produkten fixerat sig.

STADGAN

Oftast finns sprayen i olika stadgan:

Lätt/ Soft (Working spray)– perfekt att använda till efter föning eller plattning av håret då den håller små korta hår borta utan att tynga ner håret. Samtidigt är det lätt att borsta ut och håret blir inte hårt eller strävt.

Mellan (Styling spray)– om du har tjockare hår och vill uppnå samma resultat som ovan behövs en spray med mellan stadga. Den är också bra om man vill få tillräcklig stadga för att hålla en hästsvans eller en lättare knut på plats.

Hård (Finishing spray) – om du vill vara säker på att lockarna eller uppsättningen håller länge och inte ändrar form.

4  ANVÄNDNINGSTIPS:

1. Spraya alltid ca 20-30 cm ifrån håret för att undvika ett kladdigt och klistrigt resultat. Sprayar du för nära kan du förstöra tex en tupering genom att sprayen tynger ner den. Så håll en bra bit ifrån håret och sprid ut hårsprayen ordentligt.

2. Låt alltid håret svalna lite innan du sprayar. Att spraya håret medan du lockar det eller precis efter är något av det värsta du kan göra och det är så du förstör ditt hår!  När ditt hår är så varmt så är fjällskikten öppna och ingredienser som alkohol, parfym, silikon osv från hårsprayen går direkt in i kärnan och skadar ditt hår.

Du har säkert hört hur det knastrar om du gjort detta och förmodligen har det nog luktat bränt hår också. Så var väldigt noga med att låta locken svalna innan du sprayar den eller att låta sprayen få torka lite innan du sätter locktången i håret.

3. För att få bort statiskt hår och spretande små hår i din frisyr så rekommenderar jag att spraya lite hårspray på hårborsten innan du borstar håret. Det är perfekt för tex strama uppsättningar eller efter att du har plattat håret! Jag brukar nästan alltid spraya lite spray på borsten innan styling för att dessutom sprida lite som en primer i håret.

4. Använd rätt typ utav hårspray med rätt stadga för att uppnå det resultat du önskar. Känner du dig tveksam, fråga din frisör eller någon som känner till produkterna.

Jag har 2 nya favoriter ifrån BALMAIN HAIRCARE i mitt badrumsskåp som jag bara älskar! Doften är fantastisk, produkterna uppfyller alla förväntningar och gör precis det de ska och lite därtill. En riktigt bra produkt i lyxförpackning och med Balmains exklusiva signaturdoft!

sessionspraymedium

 

BALMAIN SESSION SPRAY Medium 300 ml, 249:-

Långtidsverkande, flexibel hållbarhet, fuktighets resident, lätt att borsta ur och innehåller UV skydd.

Session Spray finns i 2 olika stadga, medium eller strong. Jag använder medium när jag stylar och avslutar med strong som ett finishing spray.

sessionspraystrongBalmain

 

BALMAIN SESSION SPRAY strong 300 ml, 249:-

Kontrollerande, fixerande spray med lång hållbarhet, fuktighets resident, ger glans och volym. Innehåller UV skydd.

Jag har även 2 favoriter sedan tidigare ifrån Maria Nila.

marianilasoftspray300ml

MARIA NILA Soft Spray 300 ml, 179:-

En mjuk spray med lätt stadga. Enkel att borsta ur och ger inga beläggningar. Passar perfekt till uppsättningar och frisyrer med en naturlig finish.

lap_finishing_spray_500x500

MARIA NILA Finishing Spray 300 ml, 179:-

En spray som ger stadga och fixerar din frisyr. Den är dessutom lätt att borsta ur och ger inga beläggningar, samt innehåller UVA- och UVB-filter som skyddar ditt hår.

När det kommer till stylingprodukter så är det ett måste att det är en professionell stylingprodukt du använder som inte är köpt på en matvarubutik! Den kan verkligen skada ditt hår riktigt ordentligt! En frisörprodukt är skapad för styling och innehåller mer vårdande och avancerade ingredienser, allt för att skydda ditt hår samtidigt som den stylar. I en billig produkt finns inte utrymme för att använda dessa dyra ingredienser. Du får helt enkelt det du betalar för! Och resultatet likaså.

Ambassadör Hår och Skönhet

Hår-entreprenören som älskar de bästa av de bästa produkterna. Theres drar sig inte för att prova nytt och kan därför gå på en nit då och då. Slipp beauty-flopparna och låt Theres tipsa dig om vad som funkar och vad man ska undvika för att lyckas mindre bra.

Skriv en kommentar

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>