Hem / Nyheter / Solkysst färg, lyster och kärlek på flaska!

Solkysst färg, lyster och kärlek på flaska!

Det absolut bästa alternativet och den mest hälsosamma och snabbaste vägen till en snygg solbränna heter ”brun utan sol”. Solbränna på burk som många kallar det.

Många undrar vad brun utan sol produkter innehåller?

Brun utan sol-produkter består av Dihydroxiaceton (DHA) som är ett helt naturligt och ofarligt sockerämne. När man smörjer in sig med BUS så reagerar DHA med aminosyrorna i det yttersta hudlagret som enbart består av döda hudceller. Effekten tar ca en till tre timmar. Då hudcellerna efter tre till sju dagar helt naturligt trillar av kroppen så försvinner även den falska solbrännan. Därför måste man kontinuerligt applicera brun utan sol för att behålla brännan. Om man vill få bort färgen snabbare kan man använda AHA-syror, retinol eller skrubbkräm. Förr i tiden gav brun utan sol ofta upphov till en orange färg i huden och många valde bort det av just den anledningen. Det berodde på att DHA får en orange färg i en basisk lösning. Men nu har krämerna utvecklats då forskarna upptäckte att DHA blir mer naturligt brun i en sur lösning. Resultatet av brun utan sol varierar fortfarande från person till person och beror på individuella egenskaper.

Jag hyllar brun utan solen och rekommenderar alla som känner sig lite gråa och glåmiga i hyn att ta en dos ibland bara för att känna sig piggare och få lite färg i ansiktet. Det gör väldigt mycket!

Min favorit ”brun utan sol” heter TanCan och den är magisk!

tancan-bronze_250x250

TanCan Bronze Self tanning spray, ca 289:-

TanCan är enkel att få jämn och ger en fantastisk verklighetstrogen solbränna! Mitt pigment har en förmåga att blekna under höst och vinter och jag är nog ljusast på skalan, men till och med jag kan få en naturlig ”thailandsbränna”! Och då är det ett riktigt bra betyg! Du behöver inte täcka ögonbryn, hårfäste osv, den fäster inte där. Formulan är färgad så den är enkel att arbeta med och den har även en snygg bronzer i sig. Så du blir brun och fräsch på direkten! Och viktigt, den luktar inte brun utan sol!

Jag tycker sprayform är det absolut bästa alternativet! Dock är det alltid en utmaning att applicera med sprayflaska. Man får stå i en hel del olika positioner för att nå överallt. Ett plus är om man är två stycken, då kan man turas om och spraya varandra. Men är du ensam, se till att stretcha innan och ta fram din vighet. Och gör hela processen i duschen. Annars har du ett stort arbete framför dig med att torka golv, väggar och annat i badrummet.

Brun utan sol har funnits ett tag i ”mousseform” men det har blivit väldigt populärt nu den senaste tiden. Jag testade St Tropez hyllade ”Bronzing Mousse” som ska vara en utav de bästa på marknaden.

Generate.ashx

St Tropez Bronzing Mousse, 299:-

Tyvärr tyckte jag inte att den levde upp till förväntningarna. Det var svårt att applicera moussen och få ett jämnt resultat. Så fort jag smörjde in åt motsatt riktning så blev det som streck och ränder . Jag lyckades till och med få med ett fingeravtryck på benet upptäckte jag dagen efter. Moussen är färgad och den sätter sig verkligen i händerna, så handskar är ett måste.

Jag körde utan handskar och dagen efter så var jag alldeles fläckig på händerna och hade mörka partier emellan fingrarna. Inte att rekommendera! Jag gillar enkla produkter som ger maximalt resultat. Så tyvärr blev denna för avancerad! Och med tanke på tumavtrycket på benet och missfärgade händer så kan jag inte annat än att konstatera att jag inte är den ultimata ”mousseanvändaren”. Ett plus var dock att den inte luktade som många andra brun utan sol produkter brukar göra. Så för dig som gillar ”mousseform” så vet jag att denna ska vara den bästa!

En budgetvariant som jag liksom många andra gillar är :

self-tanning_gel_face__body-150_ml_500x500

L’Oréal Sublime Bronze Fresh Self Tanning Gel, ca 179:-

Gel ger en lite annorlunda känsla att jobba med. Den känns ”rinnig” och lite stram men efter en stund så kommer mjukgöraren och stadgan fram i produkten samt en lätt lyster. Det absolut bästa är att gelén försvinner in väldigt snabbt i huden och du glömmer snabbt bort att du har smörjt in dig med den. Brun utan sol i krämform kan lätt bli lite kladdig och tar tid på sig att gå in i huden, där är gelformulan ett stort plus! Den luktar lite solkräm till en början, men när den börjar arbeta så avtar doften och försvinner väldigt snabbt. Färgen blir naturlig, inte orangeaktig och ger massor utav lyster.

När det kommer till krämform så har Bare Minerals den absolut bästa brun utan solen.

s1497171-main-Lhero

Bare Minerals Faux tan body, ca 399:-

Denna ger en fantastisk djup brun färg. Produkten innehåller dessutom ett kopparmineralkomplex, aloe vera och växtextrakt som mjukgör och skyddar huden. Som ett extra plus har produkten en härlig doft av mandel, så ingen brun utan soldoft.

Fri från parabener, syntetiska dofter och artificiella oljor.

Jag är så van att mina brun utan sol produkt fungerar för både ansikte och kropp. Men när det kom till denna så förstår jag varför de har gjort 2 separata, 1 för ansikte och 1 för kropp. Färgen är väldigt intensiv och vid första appliceringen så såg jag nästan smutsig ut i ansiktet. Det blev alldeles för mörk färg och det satte sig inte snyggt. Så om du ska använda på både kropp och i ansikte, köp 1 utav varje! Konsistensen är mörk och trögflytande men sjunker ändå snabbt in i huden så var noga med att tvätta händerna direkt efter insmörjningen.

Jag älskar Bare Minerals produkter och denna är verkligen att rekommendera! Fantastisk generös färg och härlig doft!

Viktiga saker att tänka på innan ni sätter igång:

1. Se till att peela kroppen ordentligt så du får bort all död hud och släpper fram den nya friska.

2. Om du har väldigt torra hudpartier kan du smörja dem med vanlig hudlotion först. Då hindrar du att dessa områden från att suga åt sig mer färg än omgivningen och du slipper mörka fläckar eller flammigt resultat. Var även försiktig vid hårfäste, armbågar och knän som gärna blir lite extra bruna på ett sätt som inte ser naturligt ut.

3. Använd handskar om du är ovan.

4. För att få mörkare resultat applicerar du två eller flera gånger.

5. Kom ihåg att tvätta händerna ordentligt efter att du smörjt dig med brun utan sol och inte har använt handskar.

Alla produkter jobbar aktivt i olika antal timmar. Så vänta med att duscha och ta på dig tighta kläder.

När produkten har tagit fart så kommer en fantastiskt fin solbränna komma fram och du kommer att få en fin lyster som får hela dig att skina. Du kommer att se piggare och fräschare ut! Och med en solkysst look så behöver du knappt något smink. Det räcker med lite mascara och lite rouge på kinderna. Sen är du redo att möta våren!

Ambassadör Hår och Skönhet

Hår-entreprenören som älskar de bästa av de bästa produkterna. Theres drar sig inte för att prova nytt och kan därför gå på en nit då och då. Slipp beauty-flopparna och låt Theres tipsa dig om vad som funkar och vad man ska undvika för att lyckas mindre bra.

Skriv en kommentar

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>