Hem / Nyheter / Sminka dig pigg på bara ett par minuter!

Sminka dig pigg på bara ett par minuter!

Ja, det behöver inte ta längre tid än så. Viktigast är att använda rätt produkter, på rätt sätt och i rätt ordning!

Vad är då trötthetstecken mer än att ögonen känns grusiga och huden skriker efter färg och lyster? Väldigt vanligt är torr hud, synliga ytliga blodkärl, påsar, mörka ringar och torr hud under ögonen. Och det är det som vi ska trolla bort nu!

Det första som jag brukar ta tag i som också brukar vara det mest påtagliga är ögonen. Många använder kalla tepåsar med kamomillté och det är jätte bra. Men jag är mer bekväm utav mig och har varken tid eller tålamod på morgonen. En bra ögonprodukt är verkligen viktigt för den känsliga huden under ögonen. Och för att undvika rynkor som kråksparkar så är det viktigt att börja använda rätt ögoncremé och i tid! Jag har väldigt tunn hud under ögonen och det gör att jag väldigt enkelt får tydligare mörka ringar än de som har lite tjockare hud. Då är det viktigt att ha en ögoncremé som arbetar mot mörka ringar.

Denna produkt är min absolut bästa vän just nu och min räddare i nöden! Och den börjar jag med varje morgon efter att jag har tvättat ansiktet med en cleanser.

youngbloodeyeimpactquickrecoveryeyecream_500x500

Youngblood Eye Impact Quick Recovery Eye Cream

Denna återfuktande och lystergivande ögonkräm reducerar omedelbart tecken på trötthet runt det ömtåliga ögonområdet.

Den svalkande formulan hjälper till att minska synligheten av påsar, mörka ringar samtidigt som den jämnar ut fina linjer. Berikad med antiaging-ingredienser, samt antioxidanter, peptider och koffein som direkt lyfter, stramar åt och får dina ögon att se strålande och utvilade ut.

Magi! Eller hur?

Det absolut viktigaste när det kommer till en lång hållbar make up är en ”primer” som bas.

I mitt förra inlägg skrev jag som en fantastisk produkt ifrån By TerryCellularose Brightening CC Lumi-serum. Denna fungerar både som serum och primer. Så denna är den absolut bästa produkten att starta med för maximalt resultat!

Många missar att använda primer pga att de inte förstår dess syfte och ser det som en onödig produkt. Men sedan klagar de också över att deras make up inte sitter så bra. Därför slår jag ett extra slag för primern! Den är viktigare än vad du tror. Primerns syfte är att korrigera ojämnheter, skapa en jämn och fin bas. Många foundations innehåller redan primer idag, så kolla det innan du köper en separat. Viktigast är att den finns med i basen av din makeup.

 

wellrestedfaceandeyebrightener-0-2

BareMinerals Well-rested face & Eye Brightener

Ljusa upp och väck en glåmig hud för en fräsch, ungdomlig lyster. Den lätta, uppljusande och transparenta formulan med pärlemorlyster innehåller ljusreflekterande mineraler för att jämna ut och förbättra hudtonen samt minimera synligheten av fina linjer och rynkor.

Efter att jag har lagt en primer brukar jag fortsätta med ögonen. Oftast är det där det största jobbet ligger. Denna ljusar upp och jämnar framför allt ut alla ojämnheter som kan uppstå eftersom huden är lite torrare under ögonen. Så denna duttar jag försiktigt med fingertopparna runt hela ögat. Tänk på att området under ögat är väldigt känsligt, så var försiktig när du smörjer in dig där! Sedan duttar jag även på andra ställen där jag har tunna fina linjer, kring näsvingarna, ovanför läpparna och lite på hakspetsen och nästippen. Denna använder jag även på kindbenen och, ögonlocken och på läpparna efter att jag avslutat min make up. Som en liten sista touch.

Concealer

Jag gillar att jobba med flytande concealer, tycker den fasta är väldigt svår att applicera utan att den fastnar i eventuella små fina veck under ögat. Och det får bara huden under ögat att se ännu torrare ut. Den flytande är enkel att lägga och man kan dutta tills man är nöjd.

Min favorit är ifrån Clarins.

1-paris-gallery-clarins-clar1405721

Clarins Instant Concealer, ca 320:-

Clarins Instant Concealer är en fantastisk flytande concealer som snabbt minskar mörka ringar under ögonen samtidigt som den ljusar upp och gör området kring ögonen mer strålande! Den fylliga konsistensen gör att den omedelbart och snabbt smälter in med huden och lämnar ett perfekt resultat, utan skavanker!

Dess formula med Light Optimizing Complex fångar och förstärker ljuset för att genast ge en vacker lyster och reducera mörka ringar , fina linjer och rynkor samtidigt som aloe vera återfuktar.

Ett tips för att få concealern att sitta bättre så rekommenderar jag att pudra lite lätt med ett transparent puder över.

Jag tycker det är fantastiskt snyggt att ha en naturlig look med glow och lyster och en lätt solbrun hudton. Så när det kommer till vårens foundation så byts den mer täckande ut mot en lättare med naturligare finish.

BareMinerals har tagit fram en helt fantastisk produkt som släpps i Sverige nu i April.

74281-0

 

BareMinerals Complexion Rescue

En färgad dagcreme eller snarare hudvård med färgpigment i . Den ger fantastisk lyster och innehåller solskyddsfaktor. Så denna är perfekt en dag på stranden eller i solens strålar! Du väljer själv hur täckande du vill ha den, applicera tills du är nöjd.

Det som imponerar mest på mig är att man verkligen känner hur produkten återfuktar huden under en hel dag. Det känns precis som om jag just har smörjt in mig med ansiktscremé även om den har suttit i flera timmar.

Efter att grunden är lagd brukar jag svepa lite lätt med ett solpuder. Det ger en lite fräsch solbrun ton och jag väljer alltid ett solpuder med bronzer i för extra glow. Denna är min nya favorit och den kommer att användas flitigt framöver!

baremineralscaliforniabronze

BareMinerals CALIFORNIA BRONZE™ Multi Effect Bronzing Trio.

Denna gyllene bronzing trio ger din hud en varm vacker solkysst glöd. Dessutom har READY Bronzer hudvårdande fördelar.

Älskar när det finns flera olika nyanser att välja mellan eller blanda. Det gör att du kan jobba fram exakt den tonen och looken som du är ute efter. Bare Minerals lägger upp det så här:
READY Bronzer The Ocean View (skir bronzer) idealisk för vardagsbruk.
READY Luminizer The Shining Moment (golden champagne) ger en fin lyster till huden.
READY Bronzer The High Dive (rik bronzer) ger huden den optimala California Bronze tonen som håller i upp till 8 timmar.

En ”måste ha” produkt inför våren och sommaren!

För att skapa det sista lyftet så är det dags att dutta med lite highlighter. Denna brukar jag dutta på kindbenen, nästippen, inre ögonvrån samt på haktippen.

Highlighter

Benefits watts up

BENEFIT Watts up! Soft Focus Highlighter, 305 kr

Min absoluta favorit! Denna krämiga highlighter förvandlas till puder vid hudkontakt och trollar sedan fram en fantastisk glow. Härlig champagnefärgad lyster på kindbenen, nästippen eller under brynen för ett litet ögonlyft lyfter hela ditt ansikte . Man får även en tillhörande ”duttborste” som man enkelt och smidigt jobbar in lystern i huden med. Denna kan man även använda som ögonskugga och känns som en måste ha produkt i handväskan framöver. Älskar den!

Avslutningen är precis lika viktig som basen. Och här kommer den sista magiska touchen!

Hyaluronic Hydra Powder från By Terry är produkten som skapar den perfekta avslutningen för maximal glow!

Hyaluronic Hydra Powder från By Terry

By Terry är ett utav mina favoritmärken när det kommer till både hudvård och make up. Och jag delar den kärleken med många andra. By Terrys Hyaluronic powder har varit en riktig snackis i skönhetsvärlden sen den gjorde entré. Och den är här för att stanna som den riktiga ”wow” och ”måste ha” produkt som den hyllats som. Om någon nämner en ”photoshop på burk”, så är det denna de pratar om!

Produkten är ett färglöst puder som består av mikroniserad hyaluronsyra och kiselmikropärlor. Porer och rynkor suddas ut och huden lämnas med en mjuk, sidenmatt finish. Den skämmer samtidigt bort huden med fukt och är vårdande nog att sova i.

Alla dessa produkter är mina favoriter, men det finns massor utav glow produkter på marknaden till priser som passar allas plånböcker.

Viktigast är att ni känner er inspirerade och att ni också vill städa bort den där tråkiga glåmiga hyn och förbereda er för att skina framöver.

Nästa steg efter hud och make up är brun utan sol. Och sedan kommer vi att fokusera på fransar och bryn. Lite teasers om vad vi har framför oss innan vi är helt redo att möta våren och sommaren.

Jag kan garantera att ni kommer att ha de rätta verktygen och de bästa förutsättningarna för att lyckas framöver!

Ambassadör Hår och Skönhet

Hår-entreprenören som älskar de bästa av de bästa produkterna. Theres drar sig inte för att prova nytt och kan därför gå på en nit då och då. Slipp beauty-flopparna och låt Theres tipsa dig om vad som funkar och vad man ska undvika för att lyckas mindre bra.

Skriv en kommentar

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>