Hem / Livets goda / Prova vin på Grand Hôtel

Prova vin på Grand Hôtel

Visste du att Grand Hôtel har ett av Nordens största utbud av kvalitetsviner? Deras välmeriterade sommelierer har under åren förvaltat och utvecklat arvet till en nästan osannolik kombination av djup och bredd. Den 1 800 etiketter långa vinlistan har i många år haft utmärkelsen Award of Excellence i magasinet Wine Spectator.

Vill man veta mer om vilka viner som finns att utforska så bjuder de in till sin vinklubb, Grand Hôtel Wine Club.  Chefssommelier Johan Lagergrens delar med sig av sina tips i nyhetsbrev där han berättar om vinresor, disktrikt, mässor, auktioner och annat vin-nyttigt. Man kan även boka plats till deras vinprovningar som hålls mitt i källaren mellan Mouton-Rothschild från hotellets öppningsår och en Pol Roger från champagneåret 1914. När jag var där blev jag stum! En upplevelse för livet!

Ambassadör Vin

Sommelier och chefredaktör på Vinsider, bilaga som går ut med SvD. Önskar du ibland att du hade lite bättre koll på viner? För den som inte har en sommelier-kompis att ringa om råd till helgens vininköp kan ni nu inspireras av Emmas inlägg varje fredag.

Skriv en kommentar

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>