Hem / Nyheter / Från trött och glåmig hy till glow och lyster!

Från trött och glåmig hy till glow och lyster!

Från och med nästa vecka kommer jag att skriva om make up och skönhet på tisdagar och hår och styling på torsdagar. Så nu ska jag se till att ge er en massa inspiration, tips, det senaste modet och reportage med spännande personer!

I mitt premiär inlägg för make up och skönhet idag så tänkte jag skriva om något som jag tror att alla skulle uppskatta just nu. Tips om hur man trollar bort vintertröttheten och skapar ny lyster och glow!

Jag kommer att dela upp detta i 3 delar, först idag med fokus på huden. Och på tisdag fokuserar vi på hur du lägger den make up som får dig att se piggare ut och skapar lyster. Sedan i del 3 kommer jag att skriva om brun utan sol och spraytanning både hemmabruk och på salong. Vilka produkter ni ska använda, vilka misstag ni ska undvika och vilka salonger jag rekommenderar. Alla dessa 3 delar är för att skapa maximal glow och lyster!

Jag har ett par stycken varumärken som jag tycker att ni ska spana in lite extra! Beauté, Cailyn Cosmetics, Pixi, Verso, Bare Minerals, By Terry och Clarisonic. Dessa kan vara bra att känna till om du känner att du har lite extra i plånboken och vill skämma bort dig själv med något utav det senaste. Dessa är varumärkena många pratar om just nu, som hyllas och nomineras som de bästa produkterna världen över.

Dock ska man vara försiktig med att mixa för mycket med olika produkter ifrån olika märken då hyn kan reagera om man gör det på fel sätt eller om man är väldigt känslig. Oftast rekommenderar jag att man håller sig till en och samma basserie om man är nöjd med den eller har ett visst resultat man vill uppnå. Och så kan man komplettera med olika ansiktsmasker, serum och peelingprodukter för att få den där extra effekten.

Så mitt absolut första och viktiga råd är att hitta den perfekta bas hudvårdsserien som passar just dig.

När det kommer till huden så vet vi att den blir torr på vintern. Och den torra huden gör att vi ser både äldre och tröttare ut. MEN som tur är finns det många bra knep och rätt hudvårdsrutin sätter jag som a och o när det kommer till att ha en frisk och välmående hy!

Och när det kommer till hudvårdsrutin så brukar jag göra som nedan:

1. Rengöring

Det absolut bästa är om du väljer en rengöring som även har en lätt peelande effekt. Det är den absolut bästa starten på dagen! Ta bort alla orenheter och sebum som samlats i porerna under natten.

En fantastisk rengöringsprodukt som jag gillar är ifrån Pixi.

glow-tonic-08feb14-web

PIXI Glow Tonic, 299:-

Denna toner är berikad med ginseng & fruktos och passar perfekt för normal till torr, trött och åldrande hud. Pixi Glow Tonic är ett härligt ansiktsvatten med en peelande effekt som ger huden en strålande glöd!Detta omtalade ansiktsvatten tar bort döda hudceller för att framhäva en friskare glöd till huden. Det hjälper även till att vid regelbunden användning ge en mer tonad, fastare känsla till huden. Alkoholfri!

Men en nykomling på marknaden som verkligen har imponerat är ifrån Cailyn Cosmetics. Denna är även nominerad som bästa ansiktsprodukt utav Elle Beauty Awards 2015! Så verkligen ett måste att testa denna!

dizz-50-thumb-MAIN-430x430

CAILYN COSMETIC Dizzolvít make up melt cleansing balm, 255:-  

Makeup Melt Cleansing Balm är djuprengörande, lugnande och återfuktande! Den smälter skonsamt bort alla spår av smuts och makeup på ett ögonblick! Detta rengöringsbalsam löser även upp de mest motståndskraftiga vattenfasta makeup produkter noggrant och efterlämnar din hud fullständigt ren, smidig och med en strålande lyster.

2. PEELING

Dermalogica har fantastiskt bra hudvårdsprodukter! Och denna dagliga peeling är väldigt mångas favorit!

Dermalogica-Daily-Microfoliant

Dermalogica Daily Microfoliant, 499:-

En exfolierande produkt som gör huden ultralen, och som ändå är skonsam nog att användas dagligen! Detta helt unika risbaserade enzympulver mikroexfolierar grådaskigt slagg från huden och ger den en påtaglig och omedelbart synlig jämnhet och lyster.

EXTRA TIPS!  DJUPRENGÖRANDE CLARISONIC

När jag vill göra rent huden ordentligt, som till exempel innan jag ska lägga en ansiktsmask eller göra en ordentlig peeling. Då tar jag fram min ”Smart Profile” ifrån Clarisonic. Denna är den senaste modellen, storsäljaren i Usa var tidigare föregångaren Mia 2 och Mia 3. Sedan alla skönhetsbloggare, kändisar och skönhetsjunkies fick upp ögonen för den så började plötsligt väldigt många av dem  att visa upp en hy full med fantastisk lyster och liv! Och många valde att dela med sig utav tipset, att det var en Clarisonic som låg bakom det. Ändå är det väldigt många som ännu inte känner till den. Så ett litet insider tips! Den är helt magisk! Och renare än efter en Clarisonic behandling blir din hy inte. Denna är inte gratis, men verkligen en välvärd investering för att optimera din huds bästa jag.

429b9d_d56c9bb2734b4a5b9c28d290fbb20733.jpg_srz_390_302_75_22_0.50_1.20_0.00_jpg_srz

Clarisonic Smart Profile

3. ANSIKTSMASK

Denna är en utav mina favoriter och är fullproppad med fukt!

A0200301_1

Beauté Pacifique Instant hydrating mask, 345 kr

Instant Hydrating Mask är en berikande fuktmask som stabiliserar och återställer fuktbalansen i huden. Innehåller fuktighetsbevarande ämnen som bibehåller tillförd fukt och som bygger upp en skyddande barriär i hudens yttersta lager. Masken bygger upp hudens fuktdepåer, förebygger och avhjälper effektivt torrhetsrynkor samt mjukgör huden och ökar smidigheten. Den innehåller hudföryngrande A-vitamin och ger trött och torr hud nytt liv.

Dermalogica har en utav de absolut bästa ansiktsmaskerna på marknaden! Din hy kommer att skina av glädje!

44_ind_44_ind_power-recovery-masque-75ml

Dermalogica Multivitamin power recovery masque, 449:-, är fullproppad med vitaminer och antioxidanter.

Koncentrerade vitaminer med antioxidativa egenskaper reparerar skador orsakade av fria radikaler, förstärker hudens barriärfunktion och bidrar till en normalisering av vävnaden.

4. SERUM

Huden är nu så ren som den bara kan bli och är som mest mottaglig för vitaminer, fukt, antioxidanter och annat nyttigt! Det är nu dina produkter verkligen kan börja jobba på riktigt. För dig som har torr hud så är ett serum ett viktigt komplement att rekommendera! Serumet applicerar du precis innan du smörjer in ansiktscremen. Huden älskar verkligen detta extra tillskott! Jag använder det flera dagar i veckan, och ser en enorm skillnad även om jag har normal/torr hud!

Min nya favorit kommer ifrån ett nytt varumärke för oss i Sverige, VERSO.  Detta varumärke har verkligen blivit en snackis och även hyllad bland de mest kräsna i skönhetsbranschen! Extra kul är att varumärket är svenskt!

411109_in_pp

VERSO Super Facial Serum, 950 kr.

Hemligheten bakom denna produkt är Retinol 8, ett vitamin A-koncentrat som är upp till åtta gånger starkare än vanlig retinol (vitamin A), men säkert att använda även i dagsljus. Serumet förbättrar hudens produktion av kollagen, jämnar ut pigmenteringar och bromsar den åldrande processen. Den kallas för anti ageingens superhero!

En annan favorit sedan tidigare är ifrån By Terry.

BY TERRY Cellularose Brightening CC Lumi-serum

BY TERRY Cellularose Brightening CC Lumi-serum, 620 kr

Fjäderlätt serum som jämnar ut hudtonen och maxar lystern. Stamceller från vit ros håller igång cellförnyelsen i huden och bekämpar fria radikaler, medans – håll i er nu! – ett komplex exfolierar bort döda hudceller som hotar störa din glow. Används som serum i hudvårtsrutinen eller som primer, med eller utan foundation.

 5. RÄTT ANSIKTSCREME

Precis som med produkterna ovan så är det viktigt att du ber om hjälp eller väljer de produkterna som passar just din hud. Det kan skilja mycket gällande vad din hud behöver för tillskott samt vad du vill ha för resultat.

Denna ansiktscreme ifrån Cailyn Cosmetic och passar alla hudtyper! Och den är helt fantastiskt!

MAIN-BOUNCE-IT-430x430

CAILYN COSMETIC Bounce it aqua memory gel, 645:-

Utvecklad med ”fukt-inlåsande” egenskaper som skapar en barriär över din hud i 24 timmar och bibehåller fukten. Hög koncentration av hydro-aktiva ingredienser vilka synbart ger en fastare, jämnare och klarare hudstruktur, samt ökar cellomsättningen och minskar porernas storlek. Intensiv fuktbehandling i 24 timmar! Upplev en omedelbar förvandling av din hud direkt framför dina ögon!

Jag har aldrig köpt hudvård ifrån Dior, men i mitt arbete så har jag lärt mig att man inte ska utesluta någon eller något. Och det gjorde jag rätt i, för det var så jag fann en utav mina favoriter ifrån Dior.

diordreamskin

Dior Capture Totale Dreamskin, 1120:-

En drömhud på ett ögonblick som varar länge! Global anti-age vård för en perfekt hud. Korrigerar rynkor-porer-pigmentförändringar-rodnade-brist på lyster. Vid applicering, en kombination av optiska ämnen slätar ut, minimerar porer, reducerar rodnader och pigmentförändringar och ger lyster. Dag för dag blir huden varaktigt vackrare tack vare anti-age formulan som aktiverar stamcellerna. Huden blir fastare, slätare och jämnare.

Det finns väldigt många bra produkter på marknaden idag! Och nu valde jag ut några utav mina favoriter bland alla märken. Men som jag skrev tidigare i inlägget så tycker jag att det är viktigt att ha en basserie ifrån samma varumärke. Det är precis som med hårvård, de är framtagna för att arbeta tillsammans för att nå maximalt resultat.

Komplettera istället med olika ansiktsmasker för olika resultat, peelingar och andra nya produkter som når marknaden! Utvecklingen går framåt hela tiden så du får inte fastna med ditt gamla bara för att du är rädd för att byta.

Vilken är din favorit hudvårdsserie och hur ser dina hudvårdsrutiner ut? Har du någon egen favorit att tipsa om?

Ambassadör Hår och Skönhet

Hår-entreprenören som älskar de bästa av de bästa produkterna. Theres drar sig inte för att prova nytt och kan därför gå på en nit då och då. Slipp beauty-flopparna och låt Theres tipsa dig om vad som funkar och vad man ska undvika för att lyckas mindre bra.

Skriv en kommentar

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>