Hem / Livets goda / Exklusiva lanseringar på Systembolaget

Exklusiva lanseringar på Systembolaget

Är du i närheten av en av Systembolagets vinkällarbutiker under dagen så måste du utforska dagens exklusiva nyhetssläpp som kommer i mycket begränsade partier. Mest exklusivt av dem alla är Porseleineberg från Swartland i Sydafrika. Detta kommer i en upplaga av 12 (!) flaskor. Porseleineberg lagras 12 månader i äggformade cementtankar vilket är vinmakaren Marc Kents signum. Druvorna – 100 procent shiraz – skördas manuellt, fottrampas i cementtankarna och får sedan spontanjäsa. Vinet är medelfylligt med smak av björnbär, färska örter och svartpeppar. Porseleineberg har bland annat fått högsta betyg i den sydafrikanska vinguiden Platters. Ett vin för entusiasten!

Andra tips är det mousserande vinet Arras och den exklusiva pinot noiren  – båda från Tasmanien.

Ambassadör Vin

Sommelier och chefredaktör på Vinsider, bilaga som går ut med SvD. Önskar du ibland att du hade lite bättre koll på viner? För den som inte har en sommelier-kompis att ringa om råd till helgens vininköp kan ni nu inspireras av Emmas inlägg varje fredag.

Skriv en kommentar

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>