Hem / Livets goda / Zinfandelprovning hos Amerikanska Ambassadören Brzezinski

Zinfandelprovning hos Amerikanska Ambassadören Brzezinski

I onsdags bjöd amerikanska ambassadören Mark Brzezinski in till en provning av den typiskt kaliforniska druvan Zinfandel. På direktlänk från Kalifornien fanns zinfandelexperten Joel Peterson som ledde provningen steg för steg. Det blev en lång diskussion om miljöpåverkan och Mr Peterson berättade om hans ständiga arbete med en hållbar vinnäring.

Zinfandel visade sig vara en druva som faktiskt kan lagras, något i alla fall jag inte sett tidigare. Nyckeln till en utvecklad och balanserad zinfandel är givetvis, som alltid,  kvalitet.

Ambassadör Vin

Sommelier och chefredaktör på Vinsider, bilaga som går ut med SvD. Önskar du ibland att du hade lite bättre koll på viner? För den som inte har en sommelier-kompis att ringa om råd till helgens vininköp kan ni nu inspireras av Emmas inlägg varje fredag.

Skriv en kommentar

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>