Hem / Nyheter / Vårens hårmode, färger och ”it-frisyr”2015!

Vårens hårmode, färger och ”it-frisyr”2015!

Våren är på intågande och det börjar bli dags för oss att lägga undan mössor och hattar för att låta håret få liv igen. Och det är precis det som är nyckeln i vår. Det ska inte se för stylat ut, inte för exakta frisyrer, lockar och flätor osv. Naturligt och lite lätt slarvigt. Precis som när du har tagit av dig mössan och bara ruskat om håret lite lätt.

Håret får gärna fortsatt vara uppklippt för att skapa liv och rörelse i håret. På bilden klassiskt uppklippt hår, sned bena samt mörkare botten. Lite lätt volym och inte för stylat. Naturligt, enkelt och snyggt!

longbrownhairstyle

Det ska vara stora naturliga lockar i vår. Använd en stor locktång, tex 32 mm, då får du stora, mjuka och naturliga lockar. Glöm inte att använda värmeskydd innan du använder värmeverktyg och framför allt locktång. Jag rekommenderar GHD Heat protector spray. Avsluta gärna med ett hårspray med lite mjukare finish. Maria Nila Soft Spray är min favorit. Den ger en mjuk och naturlig finish.

langtharmorkbotten

Ett bra verktyg för att skapa volym för den som inte gillar stylingprodukter är en volumaster som du använder precis intill hårbotten. Plattorna är räfflade och ger ett lite lätt ”våfflat” resultat i botten vilket lyfter och skapar volym precis intill hårbotten. En favorit är Björn Axén Volumaster som är enkel att använda och ger ett snabbt och fantastiskt resultat.

obh-volumaster-3095 (2)

Halvlånga pagen är mer inne än någonsin!

Sienna Miller visade upp denna frisyr på Golden Globe Awards och den spreds som en löpeld. Lite längre page, snedare bena, tunna fina slingor och mörkare botten. Volym men inte för fixat, utan en naturlig look. Färg, naturlig blond slingat med honungsfärgade slingor.

SiennaMillergoldenglobe

Det var flera kändisar som hade denna” look” på Golden Globe Awards och den känns verkligen naturlig och fräsch. Denna frisyr passar de flesta och kommer att bli vårens och sommarens ”it-frisyr”.

För dig med rött hår så får det gärna gå i koppriga/ guldiga toner. Här nedan är Emma Stone på Golden Globe Awards, också helt rätt med sin frisyr, volym och sneda bena med svepande lugg.

72nd Annual Golden Globe Awards - Arrivals

När det kommer till frisyrer så är det framför allt hårknutar vi kommer att se. Inte längre skapade med donuts utan mer slarviga och enkla hårknutar. Antingen uppe på huvudet eller en låg mer stilren knut i nacken.

Spraya gärna i saltspray eller någon liknande produkt innan du sätter upp håret så får du ytterligare lite struktur. Jag rekommenderar Unite texturiza spray. Denna kan du använda oavsett om du vill ha den mjuka, naturliga looken eller den lite mer rufsiga frisyren med extra volym. Så ett måste bland vårens och sommarens hårprodukter.

texturizaspray

Unite Beach Day texturizing Spray utlovar mer framträdande vågor/lockar, textur, tjockare hår och volym. Den kan användas både i fuktigt och torrt hår vilket ger lite olika resultat, i fuktigt hår blir effekten lite mjukare, i torrt hår får man en lite strävare och “beachigare” känsla. Sprayen har en lite fruktig, honungsaktig doft, diskret men ändå trevlig och behaglig.

nicolerichie2015

Nicole Richie med en slarvig låg knut. Ni ser även här tunna fina slingor men en mörk botten, lite snedare bena och en svepande lugg. Volym och en rufsig enkel tofs. Blonda slingor varvade med honungsfärgade.

Vi kommer inte att behöva gå till frisören lika ofta, för nu är det utväxt som gäller så länge den inte är ljusare än din nuvarande hårfärg.Den får dock inte vara i för stor kontrast till din övriga färg. Den ska smälta in med det andra. Har du ljusare utväxt så färga den en nyans mörkare än din nya hårfärg för att få den snygga kontrasten. För dig som är väldigt ljus och får en skarp utväxt, be din frisör ljusa upp den lite men behålla själva looken. Ombren har klättrat upp mer och mer på huvudet, så man kan säga att detta är en kortare variant av hombren. Den ska få sin fade lite högre upp än tidigare.

För dig som är lite mer vågad så är det också väldigt inne att slinga med pastellfärger. Väldigt blonda hår passar väldigt bra med de pastelliga färgerna. Det kan bli svårt att få en lika snygg effekt med det mörka. Men går du till rätt salong så kan de få ihop det riktigt snyggt oavsett hårfärg.

pinkhair

Rachel McAdams i rosa pastell toner. ”It-frisyren”, sneda benan och den naturliga looken.

Vårens hårmode är verkligen inte krävande för någon, nästan mer ”kom som du är” än att du behöver lägga ner en massa tid för att få det perfekta håret!

I nästa inlägg kommer jag att rekommendera de absolut bästa hårinpackningarna. Något som vi alla bör lägga ner pengar på nu efter en torr kall vinter. Våra hår behöver fukt och näring! Så håll utkik nästa vecka så rekommenderar jag hårinpackningar som passar allas budget.

Ambassadör Hår och Skönhet

Hår-entreprenören som älskar de bästa av de bästa produkterna. Theres drar sig inte för att prova nytt och kan därför gå på en nit då och då. Slipp beauty-flopparna och låt Theres tipsa dig om vad som funkar och vad man ska undvika för att lyckas mindre bra.

Skriv en kommentar

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>