Hem / Livets goda / Dinner Club- ett nytt koncept på Foodlab

Dinner Club- ett nytt koncept på Foodlab

Vi var 12 lyckliga vinnare från Yelp* som fick umgås tillsammans, medan vi lärde oss laga 3 härliga rätter. Vi är alla elitskribenter på stadsguiden Yelp, men det var inte många jag hade träffat innan. Vi samlades inne på Foodlab, Artillerigatan i Stockholm. Foodlab är en matstudio i två våningar med exklusiva kök från Alno, Gaggenau och Bertazzoni. Foddlab hyrs av Rent a Chef. 

Gunnar Frykfors och David Holzmann

Gunnar Frykfors är grundaren av Rent a Chef, som han startade 2004. Han är civilekonom i grunden och han har både pluggat och jobbat i Nederländerna. Här träffade han även sin fru. Gunnar flyttade tillbaka till Sverige och fortsatte jobba som kock. Idag är det en handfull med fast anställda kollegor och ett gäng med frilansande kockar. En av dem är ”Top chef köksmästarna” David Holzmann. Här har vi ett levande energiknippe som använder sin stenhårda tyska talang på matlagning. Han brukade resa bort en längre period till södra delen av Europa. Det var framförallt Italien, Spanien och Frankrike som lockade honom till högre matkunskaper. Inte att förglömma hans år som kökschef på en av Berlins bästa restauranger.

Gunnar och David presenterar kvällen på Foodlab

Aptitretare på Foodlab

Laga mat på Foodlab

Gunnar Frykfors och vårat gäng på Foodlab

Dinner Club är ett helt nytt koncept som Rent a Chef anordnar, och det fick vi äran att testa. Man samlar ihop ett gäng kill, – eller tjejkompisar på en söndag eftermiddag. Beroende på hur många man blir, delar man upp sig i 3 kök. En rätt av tre äter man på plats tillsammans, och de andra två får man ta med sig hem i matlådor. Medan man hackar, fräser, kokar, friterar och flamberar får man ett glas vin eller två.

Svamp

Gul och röd morot

Klara matlådor som man får ta med sig hem från Foodlab

Även om min tid som kock är preskriberat, var detta ett event då jag kände att tiden kom tillbaka. Jag gjorde inte så mycket än att klyfta svamp och hacka persilja- men ändå. Superskön stämning och bra snack- precis som de gamla goda tiderna i köket.

Fototävling med Yelp på Foodlab

Den färdiga rödspättan på Foodlab

Fototävling på Foodlab

Fototävling och matdags på Foodlab

Uppdukat bord på Foodlab

Flamberar på Foodlab

Rent a Chef erbjuder även:

Gourmet homecooking– en professionell kock kommer hem till er och sammanställer en middag med ett varierande antal rätter.

Aktiv matlagning– laga en gourmetmiddag med en kock och lär er några knep från den professionella restaurangvärlden. Kockarna har erfarenhet från Grand hôtel, Restaurangen, Bon Lloc, Erics Bakficka och många andra kända restauranger.

Matlagningskurs- oavsett ålder. Från 10 år och uppåt.  

Eftermiddagen var magisk och Yelps egna Community Manager Agnes var lika glad och härlig som vanligt! Tack snälla Yelp, Foodlab, Rent a Chef, Gunnar Frykfors och David Holzmann för ett fantastiskt event.
Yelp Stockholm
*För er som undrar vad Yelp är.
Yelp är en recensionssajt och app som kopplar ihop människor med bra lokala företag. Det fungerar som en lokal cityguide online där lokala skriver om det bästa i sin stad så du alltid har det senaste uppdaterat. Yelp har funnits i Sverige i 3 år och jag är en av dem som startade upp den svenska sidan. Från scout till elitskribent. Yelp startades i San Francisco för 10 år sedan. I USA är Yelp jättestort. Yelp växer med raketfart och finns nu även i 29 olika länder runtom i världen. Jag har själv haft mycket hjälp av den appen när jag är ute och reser. Ibland vill man bara ta en spontan middag, utan att ha bokat bord. Då går man bara in och söker på restauranger i området du är i och vips får du upp en massa alternativ. Jag tittar alltid på högsta betyg, om menyn lockar smaklökarna och om även bilderna gör samma sak. Om det är fullbokat på den första jag fastnade för, går jag bara till mitt andra alternativ och hoppas jag har bättre tur.
Ladda ner appen ni också!

Ambassadör Mat & Resor

Vet ingen som reser och går på restaurang så mycket som Louise. Och för den som inte känner henne kan jag tala om att det är en upplevelse i sig att lyssna på henne berätta om dessa upplevelser. Hennes passion för mat och resor lyser i hennes ögon och hon delar gärna med sig!

Skriv en kommentar

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>