Hem / Livets goda / Tuffa vinrankor bättre än curlade vinrankor?

Tuffa vinrankor bättre än curlade vinrankor?

Nyfikenhet driver mig, lekfullhet inspirerar mig

Vinrankor trivs i tuffa förhållanden. Något förenklat kan man säga att ju jävligare de har det – desto godare vin blir det. Glöm gödslad blomjord och leta istället vin bland kalkstenar, vulkansand, bland kalla nätter och lagom mycket sol. Superba dessertviner görs av druvor som frusit, eller ännu vanligare, fått ädelröta. Häftigt, riktigt häftigt!

Jag kommer aldrig tröttna på att lära mig om vin. Varför smakar en Chablis så gott till ostron? Varför måste en Bordeaux ligga till sig några år? Varför, varför, varför? Att prova vin runt Stureplan är en ynnest, här finns några av världens bästa sommelier samlade på en liten yta och de älskar att besvara frågan ”varför”. Under en kväll kan man prova vinvärldens riktigt stora celebriteter, handplockade rookies och härliga bordsviner, utan att behöva resa långt. Senaste åren har krogmiljöerna blivit mer och mer lekfulla och krögarna vill att vi ska känna oss som hemma. Prova på, prata på och du kommer öka din vinkunskap med hästlängder!

Att vara ambassadör för vin på Stureplansguiden.se känns både som en sann ära och som ett uppdrag  jag kan göra med texter direkt från hjärtat! Tack för förtroendet, vi kommer att ha mycket kul tillsammans!

Ambassadör Vin

Sommelier och chefredaktör på Vinsider, bilaga som går ut med SvD. Önskar du ibland att du hade lite bättre koll på viner? För den som inte har en sommelier-kompis att ringa om råd till helgens vininköp kan ni nu inspireras av Emmas inlägg varje fredag.

Skriv en kommentar

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>