Hem / Kultur / Konst och tända ljus på Michelle Van Der Milles

Konst och tända ljus på Michelle Van Der Milles

Michelle van der Milles, Milles eller Milles bakficka som restaurangen också kallas, tillhör samma grupp som Strandvägen 1 och Lydmar. I helgen besökte jag restaurangen för första gången, då ett gäng tjejkompisar hade samlats för att överraska ett födelsedagsbarn i sällskapet. Oj, vilket mysigt krypin! Till skillnad mot Strandvägen 1, är Milles betydligt mysigare. Personalen är exakt lika trevliga men om man tittar på inredningen och atmosfären, skiljer sig det en del. Inne på Milles hänger det fullt med konst på väggarna. Det nakna är tydligen något som konstnären Jesper Waldersten gärna vill pryda väggen med. Det är inte det enda. Om man verkligen tar sig tid och titta ordentligt på målningarna, så känns det nästan som att konstnären själv finns där med sina tankar och demoner. Häftigt om du frågar mig.

Michelle van der Milles

Ann-Sofie, Kina, Lotta, Louise, Charlotte, Linda, Cecilia och Therese på Milles

Bland tända ljus finner man detaljer så som marmor, mörka trägolv, trästolar och blommig servis från modehuset Versace. Ute på den inglasade uteserveringen sitter man under värme och njuter av något gott i glaset, samtidigt som man tittar ut mot den snötäckta Nybroviken. Den proffsiga servispersonalen består av rutinerade kvinnor i sin bästa ålder. Vilket jag gillar.

Blommig servis från modehuset Versace, Milles

Louise, Ann-Sofie, Charlotte och Linda runt bordet med födelsedagsbarnet. Michelle van der Milles

Man brukar ju säga att man äter med ögonen, och så fort vi fick se vår beställda mat på bordet började det vattnas i munnen. Det stämde precis vad sinnet hade sagt åt mig. Fantastiskt gott var det! Till förrätt beställde jag Halstrade pilgrimsmusslor med blomkål, mimolette och hasselnötter. Till varmrätt blev det Sotad torsk men hummersås, blåmusslor, forellrom och gurka. Jag älskar pilgrimsmusslor men tycker mindre om blåmusslor. Torsken var helt magiskt tillagad och föll så där perfekt lätt isär när man skar i den. Många av mina vänner beställde även in Tacos med färsk tonfisk, vilket var minst lika gott som det jag åt. Michelle van der Milles ligger på en av Stockholms finaste adresser, och då får man betala därefter också. Jag kan väl kalla det mellan-lyx. Om man älskar mat lika mycket som jag, kan man inte missa detta charmiga ställe. Kommer jag komma tillbaka? Ja, det är ett faktum.

Pilgrimsmussla med blomkål, Milles

Råbiff, Milles

Tacos med tonfisk på Milles

Sotad torsk med hummersås på Milles

Stureplansguidens Chefsredaktör Charlotte, Ambassadör mat & resor Louise och Ambassadör kropp & själ Ann-Sofie på Milles

Stureplansguidens Chefsredaktör- Charlotte Hult. Stureplansguidens Ambassadör Mat & Resor- Louise Andersson. Stureplansguidens Ambassadör Kropp & Själ- Ann-Sofie Ejdelund

Ambassadör Mat & Resor

Vet ingen som reser och går på restaurang så mycket som Louise. Och för den som inte känner henne kan jag tala om att det är en upplevelse i sig att lyssna på henne berätta om dessa upplevelser. Hennes passion för mat och resor lyser i hennes ögon och hon delar gärna med sig!

Skriv en kommentar

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>