Hem / Livets goda / Välja vin? Gambla på bara!

Välja vin? Gambla på bara!

Helg, goda middagar och dags att välja vin. Nu ska jag ge er ett av mina absolut bästa och enklaste tips! När du nu väljer vin – om du behöver 2 flaskor eller mer – köp inte likadana flaskor! Skaffa gott om glas och öppna de flaskor du tror kommer att gå åt på en gång. Du behöver inte dricka mer för det. Om du är intresserad av vad vinet gör för (eller mot) maten, så är tricket givetvis att jämföra, och på så sätt kommer du att hitta dina egna favoriter. Om något vin inte alls fungerar till maten; sätt i korken och återkom till det vid nästa middag (förutsatt att det inte går så många dagar emellan, givetvis).

När jag är på restaurang brukar jag oftast beställa vin på glas och beställa in minst två glas samtidigt, ibland kanske det bara skiljer en årgång mellan vinerna men jag lovar – det är fantastiskt vilken skillnad det är. Skål och trevlig helg!

Ambassadör Vin

Sommelier och chefredaktör på Vinsider, bilaga som går ut med SvD. Önskar du ibland att du hade lite bättre koll på viner? För den som inte har en sommelier-kompis att ringa om råd till helgens vininköp kan ni nu inspireras av Emmas inlägg varje fredag.

Skriv en kommentar

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>