Hem / Livets goda / Prisvärt och vällagat italienskt på Jamie´s Italian

Prisvärt och vällagat italienskt på Jamie´s Italian

Stureplans hetaste italienare heter Jamie´s Italian. Med hjälp av hans mentor Gennaro Contaldo, har Jamie Oliver skapat något väldigt omtalat. Med det perfekta läget inne på Scandic Anglais kan ni inte missa den här ynglingen. Har du tröttnat på de andra italienarna i samma område, ska du gå hit. Enkla rätter av färska råvaror efter säsong ligger som grund för menyn på Jamie’s Italian. 

Vid entrén, Jamie´s Italien Stureplan

Jamie Oliver med sin mentor Gennaro Contaldo

Restaurangen har endast varit öppen i drygt 2 månader, men har redan blivit en favorit hos många. Tidigare i år inleddes en intensiv utbildning av Scandic Anglais personal, och under drygt åtta veckor utbildades det svenska teamet i råvarukunskap, recept, service och ledarskap på Jamie’s Italians restauranger i London och Cambridge. Detta är något man verkligen märker när man är här. Mycket serviceminded och kunnig personal, som både är svensk,-och engelsktalande. En del av Jamies matfilosofi är att riktigt god mat ska vara för alla- därav priserna. Jamie´s Italians signum är kvalitativa råvaror till schysta priser, vilket är mer än uppskattat. Att Jamie Oliver lagar sin mat för Scandic är ingen nyhet. Han har varit med på ett hörn redan från 2009.

Jag har varit här ett par gånger, och första gången blev det en middag med ett par goda vänner. Vi hade inte bokat bord innan, men kunde sätta oss i baren så länge innan det blev våran tur att bocka av oss på väntelistan. Inredningen är inte den bekvämaste direkt, men det glömde man ganska snabbt när vi blev placerade på första parkett. Restaurangen har ett öppet kök, och det kändes precis som att man kom direkt in i ett matlagningsprogram, sittandes på första rad. Köksmästaren och souschefen stod i matsalen och tog emot bongarna, vilket inte är en vanlig syn. Den gången blev det en smarrig hamburgare men välgjorda pommes frites till. 

Första parkett. Öppet kök på Jamie´s Italian

Stora hamburgaren på Jamie´s Italian

Andra gången var vi två familjer som skulle äta lunch. Den här gången hade vi ett bord bokat för oss, så vi slapp vänta i baren. Vi fick ett långbord med utsikt mot stora torkade italienska skinkor som hängde en efter en i baren. Barnen fick massa saker att göra medan vi väntade in maten i form av leksaker, papper och pennor. Barnmenyn var bland det bästa jag sett. Ingen halvfabrikat och halvdant ihop plockat, utan väldigt genomtänkt och näringsrik mat. Till varje barnrätt ingick det en liten sallad som man skulle skaka innan man öppnade, och ett glas färskpressad juice. Den hemgjorda pastan var magisk! Jag beställde in en pastarätt med köttiga räkor och M beställde in en Bolognese, som han gärna hade ätit till middag också sa han. Mycket bra betyg och det kändes härligt att så mycket tid hade lagts ner på barnen.

Bra för barnfamiljer på Jamie´s Italian

Jamie´s Italian och alla skinkor i baren

Barnvänligt och grym service på Jamie´s Italian

Pastarätt med räkor på Jamie´s Italian

Hamburgare i barnportion på Jamie´s Italian

Sallad till barnen på Jamie´s Italian

Barnmenyn på Jamie´s Italian

Ses snart igen Jamie´s Italian! 

Ambassadör Mat & Resor

Vet ingen som reser och går på restaurang så mycket som Louise. Och för den som inte känner henne kan jag tala om att det är en upplevelse i sig att lyssna på henne berätta om dessa upplevelser. Hennes passion för mat och resor lyser i hennes ögon och hon delar gärna med sig!

Skriv en kommentar

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>