Hem / Mat & Dryck / After Work / Jackies årskrönika 2014!

Jackies årskrönika 2014!

Julen nalkas och året går mot sitt slut. Så därför tänkte jag avrunda mina skrivande inlägg med en liten årskrönika!

Jag började året som av en slump på Bar Nombre där jag fortfarande minns den kanske något sötare passionsfruktsdrink som serverades av en glädjefylld servitör som verkade mycket glad i alla de gäster han tog hand om.

På Nosh and Chow minns jag det goda stycket kött jag avnjöt till deras då på drinklistan rörda kreation, The Great Gatsby, av cognac, Amer Picon, Maraschino och Orange bitters som fick bli den första av många cocktails som provades igenom den kvällen!

Vidare genom februari var spänningen över Grills nya Tiki-bar alldeles för stor. Jag minns fortfarande med en lite förundrade blick och fundering på om jag verkligen hade gått till samma Grill som jag möttes av all den tikiyra som rådde i baren. Den en ena kreationen var en Koko-mo Rum Old Fashioned som kort och gott var en romvariant på en Old Fashioned, mycket god!

Våren nalkades och med den också det nyöppnade Metropol- Palais. I ett soligt mars tog jag mig bort till den nyöppnade salongen och förfördes av en alldeles för franskinspirerad bar och drack härliga kreationer som alla förförde sinne och mun till stort välbehag.

Denna marsmånad följdes upp av Miss Voon´s nyöppning som blev en smakupplevelse med inslag från vår kultur i öst.

Vidare genom våren fick också Bistro Jarl ett besök där kvällen var trevlig för att senare förgyllas av Tweed, belägen på den ena änden av Gamla stans gator. Med cigarrer och halvflaskor i överflöd var detta paradiset för den som aldrig tycker att det är fel med lite livskvalité.

Ytterligare en nyöppning som fick förgylla min kväll var Miss Clara på Sveavägen som med sitt nyöppnade skolhus av strikt och perfekt nyans bjöd på drinkar av både timjan och rom.

Sommaren började nalkas allt mer och ett besök i det sköna maj på den alltid så älskade baren, Le Bar Rouge gav mig en kväll av välbehag för smak och sinne med sina fantastiska kreationer av jordbubbsnegroni och cobblers.

När sommaren fortfarande befann sig i sin mindre soliga period blev det en lycka när solen tittade fram och en dag på Djurgårdens Favela kunde göras. Med en personlig bar av fantastisk stil och känsla med alldeles för goda cocktails blev kvällen en som jag fortfarande minns och således hoppas ska finnas på plats igen till vår nästkommande sommar.

Mr French hade ju också de gjort sig ett litet lyft och satsat på en spännande och underhållande historia om just vem denna Mr French skulle vara. Med en nästan bortskämt bra utsikt över vattnet blir detta en given bar att besöka några gånger under kanske framförallt sommarens vackra månader.

Sommaren fortsatte på Sjöfarthotellets tiki-bar planerad och genomförd av Sveriges egen tikikung som dessvärre lämnat oss för att söka bredder i landet öst, men som bjöd på en välsmakande sommar i sin tikibar innan han for!

Sommarhettan var ett faktum och Lydmars takterass släckte min törst av härliga drinkar på fantastisk sherry följt av en kväll på Brasseri Godot som bjöd på sin smakhistoria.

En annan också alltid så älskad bar fick förgylla sommardagarnas sista strof. Konstnärsbaren försåg oss med en kväll i världsklass där både tid och rum glömdes bort.

Hösten var naklad och den i mina ögon Harry-Potterliknande baren Pharmarium kändes som ett givet val att besöka. Baren frestade med hemgjord tonic och en annan drink av klassisk akvavit som serverades med stor elegans.

Sedan var det ju så klart den förtrollade kvällen på Grand hotells Cadierbar som med services av världsklass lyste upp den mörka oktoberkvällen som följdes av ett efterlängtat besök i den alldeles för trivsamma baren på Reisen Hotell där mjölkdrinkar och absintsmaksatta julpes gjorde aftonen till den bättre.

Den sista baren jag fick äran att besöka och skriva om blev den mitt-i-pulsen-av-Stureplan belägna baren på Taverna Brillo. En kväll som fick avsluta detta år i världsklass med fantastiska kreationer med en eftersmak som nästan ännu sitter kvar i gommen.

Så för att summera det gångna cocktailåret i Stockholms stad så har det varit en glädje och en fröjd att få besöka sådana fantastiska barer som bjuder på spännande och engagerade koncept och idéer.

Så det är med en glädje jag blickar tillbaka på det år som varit och med än mer förtjusning som jag ser fram emot det nya året och alla de fantastiska smakupplevelser det kommer att föra med sig!

Men tills vidare återstår det bara för mig att önska er alla en riktigt god jul och ett gott nytt år!

Skål!

Julhälsning från Jackie

Julhälsning från Jackie!

Ambassadör Drinkar

Art of Spirits

Om det ska finnas en enda ambassadör för drinkar så är det Jackie. Efter mitt första möte med Jackie visste jag att denna passion bara måste få delas. Tjejen kan ju historien bakom varje sort! Hon har läst all litteratur som går att läsa i ämnet och har utvecklats från eldsprutande gycklare till kommande sprit-författare!

Skriv en kommentar

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>