Hem / Livets goda / Hrefna Rósa Saetran är geniet bakom Fish Market- Reykjavik, Island

Hrefna Rósa Saetran är geniet bakom Fish Market- Reykjavik, Island

Sist skrev jag om en oförglömlig kväll på restaurang Fish Company inne i Reykjavik, och här kommer fortsättningen..

Fish Market ligger ett stenkast från Fish Company och som alla andra restauranger och butiker, låg också den här restaurangen i ett gulligt litet hus. Köksmästaren Hrefna Rósa Saetran och hennes team har omsorgsfullt tagit fram en unik meny där råvarorna kommer lokalt ifrån Island. Jag frågade ifall hon var inne, så jag kunde byta ett par ord med henne, men då var hon på sin andra restaurang den här kvällen. Hrefna Rósa Saetran är inte mer än några år över 30 och är redan en av dom största här på Island. Jag är riktigt imponerad av hennes färdighet i köket! Jag var bara tvungen att köpa hennes kokbok som var till salu. Det fanns även en kokbok på Fish Company men den missade jag tyvärr.

Hrefna Rósa Saetran och en Apple Martini på Fish Market Reykjavik, Island

Jag och min man på 101 Hotel Reykjavik

Vi fick vänta en stund på vårt bord, så vi hann beställa in en varsin drink innan. Apple Martinin serverades i ett martiniglas av silver (rostfritt stål) eller liknande. Hur snyggt som helst! Innan hade jag sagt till om att vi ville ha ett runt bord, för då ser man hela sällskapet på ett bättre sätt, vilket jag tycker är mycket trevligare. Inredningen här påminde ganska mycket om restaurangen vi var på dagen innan- mörkt och robust. Helt i min smak. Vi var rätt eniga om att vi skulle beställa in avsmakningsmenyn. Det var 9 rätter som kom in och ställdes på bordet efter vartannat. Restaurangen hade ett koncept som jag tycker mycket om. Rätterna kom in på stora fat/tallrikar, som sedan skulle delas av oss alla. Mycket trevligt! Först ut kom val (!!!), och det var bland det godaste jag ätit. Det påminde om en blandning av oxfilé och struts. Lika rött kött och lika mört..

Vitt vin på Fish Market, Reykjavik

Val på Fish Market

Efter valen kom det in: friterade räkor med chilidipp, Langustine, moulle serverandes på fryst kväve, sushi av bl.a. Pilgrimsmussla, torsk med selleri, lax med palsternacka, äpple, friterad lotus och rädisor och som sista huvudrätt lamm med rödbeta.

Langaustine med blomkål på Fish Market Reykjavik

Friterade räkor med chilidipp på Fish Market

Sushi med pilgrimsmusslor på Fish Market Reykjavik Island

Moulle på Fish Market Reykjavik Island

Torsk med selleri på Fish Market

Lax med rädisor på Fish Market

Rött vi på Fish Market

Lamm på Fish Market Reykjavik

Som avslutning kom det in världens desserttallrik. På den fanns exotiska frukter, varm chokladkaka, vit choklad cheececake, lakrits och hallon lava mousse och sorbé. Eftersom att jag fyllde år i helgen, så fick jag ett litet ljus tänt, vilket var väldigt gulligt!

Desserttallrik på Fish Market

Gör en vulkan vid dessertbordet på Fish Market Reykjavik Island

Choklad vulkan-dessert på Fish Market

Gänget på Fish Market

Detta var en restaurang som verkligen levererade från det att jag bokade bordet, till vi tackade för oss. Superbra och genuin service!

Ambassadör Mat & Resor

Vet ingen som reser och går på restaurang så mycket som Louise. Och för den som inte känner henne kan jag tala om att det är en upplevelse i sig att lyssna på henne berätta om dessa upplevelser. Hennes passion för mat och resor lyser i hennes ögon och hon delar gärna med sig!

Skriv en kommentar

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>