Hem / Hemmet / Höst i våra hem

Höst i våra hem

Den vackra hösten är äntligen på väg in och med ”äntligen” menar jag att det är min favoritårstid. Varje höst förundras jag över det magiska som drar över vårt landskap i form av färg, lukt, krispighet i luften och det faktum att man äntligen kan ta på sig lite kläder. Som jag längtat!

För att då återgå till det som detta inlägg handlar om, säsongens färg och form i hemmet, finns det en sak att säga; att det fortsatt är naturen som styr. Vi pratar alltså olika träslag, gärna robusta sådana med kanske ett par decennier på nacken, linnetyger och jordiga färger i kombination med tre av de metaller som fortsatt regerar. Där talar vi förstås om mässing, koppar och mörk plåt/smide där man i vissa situationer jobbar med de separat för att sätta ett tema och i andra fall jobbar med de i grupp. 

Speglar i metallramar

Bildkälla: John Lewis

Bilden kommer från en sammansättning av produkter som man kan hitta på John Lewis i London. Jag planerar en tripp dit i november med min mor för att dels inhandla dessa godbitar men också för att hälsa på min moster. Sedan har ju London ett väldigt brett spann av stilar jämfört med hur vi i Sverige har det. Här är vi lite mer försiktiga och har nog inte riktigt upptäckt färger och material riktigt på samma sätt vilket gör att man lättare väljer det säkra för det osäkra. Ljust och Fräscht helt enkelt! =)  

Inredning Collage

I collaget ovan hittar vi några av mina personliga favoritartiklar för tillfället. Obehandlat/gammalt trä står sig fortfarande stark hos mig och för att inte tala om hur enkelt och snyggt det är att mixa med nästan vad som helst. Dock kan det vara bra att tänka igenom sina materialval och gärna testa sig fram innan man köper något bara för att det är snyggt utan att man tänkt igenom harmonin i rummet.

PS. Glöm inte doftljusen

Bildkälla: Artilleriet.se – House Doctor – Craft Collective – Made a Mano – Madame Stoltz – Bäccman & Berglund – Astrid

Ambassadör Inredning

Inredare med brinnande intresse för inredning. Bita ser detaljerna som andra missar och har ett slipat sinne för nya trender som även håller måttet för hållbarhet. Innan du gör några större förändringar skulle jag råda dig att ögna igenom Bitas inlägg på Stureplansguiden.

Läs mer om

Skriv en kommentar

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>