Hem / Hemmet / Det magiska rummet

Det magiska rummet

Sängen. I den spenderar vi en tredjedel av dygnets alla timmar och det är viktigt att timmarna används effektivt. Att sova dåligt en natt går väl an men när vi är uppe i ett antal dagar, veckor eller kanske månader med dålig sömn så börjar det sätta sina spår i våra beteenden. Därför är det och har alltid varit extremt viktigt för mig att sängen är rätt påkostad och precis som jag själv vill ha den. Det innefattar hur mjuk/fast den är, kuddar och täcken, lakan, sängbord och vad som står på dem, gavel vs. inte gavel osv. Ja, hela sammansättningen är för mig helt avgörande om jag ska sova bra eller inte. Jag är förvisso särskilt känslig. Jag somnar på en sekund men sover å andra sidan ganska lätt, därför får jag helt enkelt anpassa sakerna runtom mig för att få det att fungera.

Jag gillar att skapa en atmosfär i sovrummet som passar det humöret man är i och det skiljer sig från olika perioder. Under en tid kanske man vill ha mörka färger för att efter ett par år ändra till ljusa.

Om du nu har ett färgtema som du har valt för ditt sovrum så kan det vara bra att tänka på att du inte ”måste” följa det slaviskt utan det går alldeles utmärkt att mixa in andra färger som lirar med känslan du är ute efter.

Här kommer mitt egenlärda tips. Gå till en tygaffär och ta fram ett tygprov på färgen du vill ha i sovrummet. Plocka sedan fram andra färger och material och håll de mot varandra för att se hur väl de passar. Du kommer bli förvånad över hur snyggt det kan bli om man bara vågar ta ut svängarna när det gäller färger. Anledningen till att tygprover är bättre att utgå från än exempelvis färgprover på papper har att göra med hur levande färgen ser ut på papper kontra tyg. Papper återger sällan känslor som går att likställa med hur det faktiskt kommer se ut i verkligheten medan tyg gör det jobbet mycket bättre. Sedan är det faktiskt så att man i ett sovrum har olika ytor som möter varandra, väggen möter golvet möter gardinen möter fönstret osv. Ingen yta är den andra lik så tänk på det nästa gång du vill ta fram en skala att arbeta utefter.

En perfekt setting där less ain’t more!

Bildkällor: H&M Home – Pinterest

Ambassadör Inredning

Inredare med brinnande intresse för inredning. Bita ser detaljerna som andra missar och har ett slipat sinne för nya trender som även håller måttet för hållbarhet. Innan du gör några större förändringar skulle jag råda dig att ögna igenom Bitas inlägg på Stureplansguiden.

Skriv en kommentar

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>