Hem / Kultur / Annabelle, läskigaste på länge – Recension

Annabelle, läskigaste på länge – Recension

Alla vi skräckisälskare som tyckte att The Conjuring var riktigt bra har sett fram emot den här filmen, som är en prequel om den besatta dockan Annabelle.

Skådepelare: Ward Horton, Annabelle Wallis
Regissör: John R. Leonetti

Plot: Efter att en ung familj blivit attackerade i sitt hem börjar märkliga och obehagliga saker hända runtom i deras hus.

Jag är en av dem som med spänning har väntat på den här filmen. En bra skräckfilm blir allt svårare att få tag på och jag trodde att det här nog skulle kunna leva upp till mina förväntningar. Och jag hade både rätt och fel.
Filmen börjar riktigt bra med klassisk psykologisk skräck, där man egentligen inte får se så mycket men stämningen är så obehaglig att håren nästan ställer sig på armarna. Det här är precis vad man är ute efter, att man knappt kan fortsätt titta och håller andan lite i förväntan.
Det här har de sen blandat med lite mer rakt på-läskigheter som blod, eld, djävulen osv. Jag är inte religiös men gillar ändå kopplingar mellan skräckfilmer och religion, gärna med lite dragning åt det ockulta. Jag tyckte att det var ett inslag som gjorde filmen bättre även om det kunde ha utvecklats ytterligare.

Jag som sett det mesta är inte särskilt lättskrämd, men vid flera tillfällen under filmens första halva så hoppade jag faktiskt till rejält och pep en gång i ren skräck. Min kompis N som såg filmen med mig har också sett det mesta och blir sällan imponerad av skräckfilmer, men till och med han blev ordentligt rädd ett par gånger.

Problemet med många skräckfilmer är ofta att när man börjar närma sig upplösningen och får SE det där hemska, onda eller elaka så blir det fånigt. Det här är självklart på grund av att vår fantasi kan komma på helt fantastiska läskigheter som omöjligen går att återskapa på film. I Annabelle som var så läskig till en början blev det tyvärr lite samma sak. Man hade förväntat sig något annat, lite mer innovativt, och enkelhelheten i upplösningen kändes lite som en besvikelse. Men det är den absolut sista biten av filmen och fram till dess är den otroligt bra som skräckis!

Hitta någon att hålla i handen och gå och se den. Du kommer vilja lämna lampan tänd när du ska gå och lägga dig.
Den får 3/5

SG3.5

Värt att nämna: Annabelle är baserad på en sann historia, och den riktiga Annabelle dockan finns att se på The Warren’s Occult Museum in Connecut. Självklart har man dock gett filmen lite mer spice än verkligheten,

 

Tv godis:  The Walking Dead började sin nya säsong i stor stil, nästan så jag kände att det här är för mycket, jag kan inte titta på det mer. Frågan är hur de ska utveckla säsongen så att man inte tappar intresset. Det är trots allt säsong fem och ämnena elaka zombies och elaka människor har vi redan gått igenom. I den apokalyptiska världen de nu lever i finns det ju inte så mycket annat att roa sig med, så jag antar att det kommer bli ännu elakare människor.
Har ni inte börjat titta på The Blacklist så tycker jag ni borde göra det, James Spader är som alltid fantastisk. Letar ni efter en sci-fi kortserie rekommenderar jag Extant. Halle Berrys karaktär är visserligen lite väl våpig för min smak, men i övrigt riktigt bra serie.

 

Lade finans på hyllan efter 10 år för att plugga marknadsföring och psykologi i L.A. Nu hemma igen!

Skriv en kommentar

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>