Hem / Mat & Dryck / Drinkar / Lyx i litet format på hotell Mykonos Ammos- Grekland

Lyx i litet format på hotell Mykonos Ammos- Grekland

Tidigare har jag skrivit att jag ska tipsa er om ett grymt hotell på ön Mykonos i Grekland. Jag tänkte att det var en bra idé att göra det idag när det stormar och regnar på oss här i Stockholm. En tidsmaskin hade inte varit dumt att ha en sådan här dag.

Balkong Ammos Mykonos

Receptionen på Mykonos Ammos

Strandkanten, Ornos beach, Ammos Mykonos

Efter en välkomstdrink i form av färskpressad apelsinjuice på stranden, fick vi våra rum. Mykonos Ammos är ett hotell som tillhör ”Small luxury hotels in the world”. Detta innebär att det alltid är små hotell, men alltid väldigt hög standard på boende, mat och service. Mykonos Ammos har ca 50 olika typer av rum, i två våningar. Det är som två huslängder, där hotellets båda pooler ligger emellan. Två rätt instängda pooler, med få solstolar. Det gjorde inte mig något, för då blev det bara mer tid på den underbara stranden istället. Det finns rum med havsutsikt, men då får man vara beredd på att lyssna på hög musik mestadels av dagen. På stranden (Ornos) ligger det nämligen en strandklubb i samband med hotellets restaurang Kuzina. Här springer det snygga anställda som passar upp på dig hela dagen om du så vill. Om man tycker att det finns få solstolar runt poolområdet, tycker man att det finns för många på stranden. Här ligger man tätt och man ska inte vara av den folkskygga typen direkt. En solstol kostar 6 euro och 12 euro för en säng. Trä och vitklädda stolar och sängar på vit sandstrand- sååå trevligt! Något  som görs varje morgon, är att sätta på nytvättade fodral på möblerna. Det trodde jag aldrig faktiskt..

Dubbelrum Ammos hotel Mykonos, fotot är hotellets egna

Poolen by night, fotot är från hotellets egna hemsida. Ammos Mykonos Grekland

Poolen på Ammos hotel Mykonos i Grekland

Kuzina, Mykonos Ammos, Grekland

Rummen på Mykonos Ammos är hur snygga som helst. Ammos är ett boutiquehotell, som har en hel massa coola inredningstips att ge för dom som ska renovera om eller så.. I rummen är dusch och toalett separerade. Även handfatet är placerat på ett annat ställe i rummet. Interior design i trä, grå betong och blåa belysningspunkter på de rätta ställena i rummet och inne i duschen. Man sover i en grandlit. På vardera sida om terassdörren står det två mindre soffor. Om man är 2 vuxna och 1 barn, så sover barnet i ena soffan. Terassen är stor och rymlig, och balkongerna är små. Vattenkokare, minibar, hårtork finns. Det är gratis med safetybox, luftkonditionering och Wifi. Det ligger två morgonrockar och två par tofflor för den som vill sitta och softa, med något kallt i glaset på terassen efter duschen. Strandhanddukar kan ni lämna hemma, för det finns här.

Strandbåt från Ornos beach, Mykonos

Laxpasta och kyckling med ris på Kuzina, Ammos Mykonos, Grekland

Frukost på Kuzina, Ammos Mykonos, Grekland

En dag för en 2-barnsfamilj kunde se ut så här:

Vaknade tidigt och gick direkt till frukosten, som serverades i restaurang Kuzina. Då vi kom dit, var det oftast väldigt folktomt med tanke på att alla partymänniskor precis hade kommit hem vid den tiden. Frukost ingår i priset, och dukas upp i ett mindre format av buffé. Det fanns allt man ville ha, och det stod en kock som lagade till ett ägg eller två efter önskemål. Färskpressad juice av vattenmelon och ananas fanns, men ville man ha apelsin eller grapefrukt, fick man utblandat koncentrat. Från frukosten och fram till kl 10.00 spelades det låg och lugn musik, från ca 10.00 och fram till ca 12.00 spelades favoriter som Rihanna och Miley. Sen höjdes musiken efter kl 13.00 och alla som hade varit ute dagen innan, började vakna till liv, och hade börjat tagit sig ner till stranden igen. Efter massa bad i det kristallklara och avsvalkande vattnet, gick vi upp för att göra oss i ordning inför kvällen. Lunchen är känd här och smakade fantastiskt. Efter några dagar med samma meny, kände vi att nyöppnade Pasaji lockade oss bort från Ammos och Kuzina.

Foto taget mellan de två längorna på Ammos Hotel Mykonos, Grekland

Goda drinkar på Kuzina beach club, Ammos Mykonos Greece

Kristallklart vatten, Ammos hotel Mykonos

Stranden från hotel Ammos Mykons

Nästa gång kommer jag skriva om Pasaji. Asiatisk mat och beach party hela dagen lång!

Ta leme gott folk!

Kuzina, beach club, Mykonos, Grekland  

Ambassadör Mat & Resor

Vet ingen som reser och går på restaurang så mycket som Louise. Och för den som inte känner henne kan jag tala om att det är en upplevelse i sig att lyssna på henne berätta om dessa upplevelser. Hennes passion för mat och resor lyser i hennes ögon och hon delar gärna med sig!

Skriv en kommentar

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>