Hem / Kropp & Själ / Grythyttans Gästgivaregård- Loka Brunn

Grythyttans Gästgivaregård- Loka Brunn

Själ, passion och kärlek i Bergslagen

Med värme i hjärtat lämnar jag Grythyttans Gästgivaregård. Känner mig väl omhändertagen och förnyad av smaker, dofter och njutning. En spaupplevelse på Loka Brunn samt mat och vin i utsökt kombination. Världsklass.

Närodlat och svenska smaker utgör kökets utbud. Lunchen serveras dels som en ljuvlig buffeé, men det finns också en meny av varmrätter, inklusive ett vegetariskt alternativ, att välja på. Här är det sann själ, passion och kärlek bakom var mans uppgift.

Grythyttans Gästgivaregård presenterar Sveriges äldsta vinkällare från distrikt i hela världen med en variation som imponerar på de flesta. Marie Dahlgren, vice vd och sommelier, delar sin kunskap och kärlek till vinets historia och dess smakkomponenter på ett vis som ger en fantastisk upplevelse.

En tydlig passion är något jag upplever som en röd tråd i hela Grythyttans Gästgivaregård och det kan inte annat än smitta av sig.

Kockar och sommelierer planerar sammansättningen av mat och dryck exemplariskt för smakupplevelser av klass. Den fyra rätters middag som avnjöts lämnade mig med en behaglig mättnadskänsla. En av desserterna utgörs av en ost från Ostbiten i Vintrosa serverad med hjortron, torkat renkött samt dinkelsmulor. Kökschefen Erik Lindeberg uttrycker sig något i stil med att inget av det här är gott, men tillsammans utgör det smaken. Vare sig det gäller råvaror eller annat i livet älskar jag den filosofin och konsten – att vi tillsammans kan skapa något större än vi någonsin kan utgöra själva och i detta fall dessa smaker som i rätt kombination samt med dryck tillsammans blir helt rätt och mycket smakfullt.

 

Ett besök på Loka Brunn

Jag valde en klassisk halvkroppsmassage och la därefter till Loka Brunns Sparitual. Sparitualen gör man själv under guidning och instruktioner från spa-terapeuterna i en grupp om högst 8 personer. Inledningsvis börjar ritualen med ett fotbad med lyxiga droppar av Loka Brunns, sedan 100 år tillbaka, egentillverkade Tallbarrsolja. Ansiktsrengöring följs av en mask och bastu. Kallbad väcker dina sinnen, följt av en kroppsskrubb, hårinpackning, ångbastu och avslutningsvis ett avkopplande bad. En kall handduk för ansiktet  friskar upp samt att du blir serverad Lokas väl kylda bubbelvatten med inslag av färsk apelsin. Sparitualen förstärker och förlänger din spaupplevelse och kan inte annat än lämna dig med en tacksamhet och uppskattning av livet och avslutas med vårdande produkter från Decléor.

Familjen Spendrup har lyckats att ta in de som kan sin sak och lever och arbetar med sin passion. De förvärvde i maj 2014 Grythyttans Gästgivaregård och påbörjade en varsam renovering av gården med anor från 1641 då Drottning Kristina befallde byggandet av detta världshus. De 54 individuellt inredda rummen kan man som nyhet välja bland vid bokning. Bardeauxsalongen har fått en nybyggd bar och det fantastiska stallet är perfekt för bröllopsfest eller andra jubilar och kommer denna säsong att vinterbonas.

Grythyttans Gästgivaregård

Stallet_Fotograf_Karin_Foberg Salongen_Fotograf_Karin_FobergGrythyttans GästgivaregårdGrythyttans GästgivaregårdGrythyttans Gästgivaregård

En Dyrgrip för en 97.000 SEK

vinprovning GGVinprovning av dessa skönheter innan middagen.

Efterrr‰tt med kaffekanna_Fotograf_Karin_Foberg

Matbild Fisk2_Fotograf_Karin_Foberg

pool_kristallkronor Spa_Tallbarrsolja-och-gyttjaSpa_BastuflottenLovisa-Ulrika

Vare sig det är möten, jubilar, fest eller endast avkoppling finns det rum och plats för hur du vill uppleva din vistelse. Kika in på länkarna för fler aktiviteter och alternativa upplevelser i fantastiska Bergslagen och Grythyttans Gästgivaregård och Loka Brunn.

Bilder av min vistelse och kvällens meny hittar du här i min blog.

Love,

Ann-Sofie

 

INSTAGRAM

@beutyofspirit

Designer & Interior Stylist / Intuitive Energy Consultant

spiritualfashionista.net

Ann-Sofies är grundare till Spiritual Fashionista, ett sensuellt showroom för den moderna spirituella kvinnan. Ur hennes sensitivitet för energier och passion för det vackra är hennes personliga mission att skapa balans i allt hon gör. Det är essentiellt i hennes eget liv och idag hjälper hon andra att släppa rädslor och komma ikontakt med sin egen inre sanning att blomma inifrån och ut genom intuitive energy healing / guidance, styling och inredningsuppdrag.

Skriv en kommentar

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>