Hem / Livets goda / Asian fusion i grekisk miljö på Nobu

Asian fusion i grekisk miljö på Nobu

Sommaren börjar lida mot sitt slut, och den vackra hösten smyger sig på. Vi har däremot fått några extradagar med sol och värme den här veckan, vilket uppskattas av många.

I somras besökte jag min favoritö i Grekland- Mykonos. Den här ön ligger mig väldigt varmt om hjärtat, och ni kan inte förstå hur glad jag blev när jag fick reda på att Apollo skulle flyga direkt till Mykonos från Stockholm med SAS. Tidigare har man fått åka båt i ett antal timmar från Santorini eller Athen. Mykonos ligger i ögruppen Kykladerna. Kykladerna är en ögrupp som är genuin, dramatisk och romantisk på samma gång. Santorini och Mykonos är två öar som håller en extremt hög standard. Man shoppar exklusivt, man äter på högklassiska restauranger, och man bor som man förtjänar. Öarna i den här ögruppen är karga. Pinjeskogar och grönklädda berg får man alltså leta länge efter. För er som fortfarande skickar vykort, har säkert köpt ett och annat med Santorini som motiv.

Lilla Venedig, Mykonos GreklandVitt och blått på Mykonos, GreklandCharmiga Chora,GreklandShopping i klass, Mykonos stadMykonos stads labyrintgatorExklusive shopping Mykonos Stad

Nu när prideveckan gick av stapeln för några veckor sedan, får man inte missa att nämna att Mykonos också är känt för sina regnbågsfärger. Det är strandhäng och stora fester på Paradise beach och Super paradise beach som gäller. Cavo Paradiso gästades av Sebastian Ingrosso när vi var där. Vill man ta sig ett glas eller två, så får man inte missa Jackie O´. Det är såklart inte bara för gay people, utan för alla som vill komma hem med massa partyminnen i bagaget. Nu när vi var där, var typ hela den grekiska kändiseliten där också. På vårt hotell vi bodde på, stod det paparazzis bakom solstolarna och tog kort. Sen hörde jag även att den grekiska popdrottningen Anna Vissi var på ön samtidigt. Vi såg henne aldrig, men det hade varit stort att få se henne med tanke på att jag lyssnar på hennes musik!

När vi var i Dubai tidigare i år, skrev jag om Nobu på här på Stureplansguiden.se och som ni märker, älskar jag verkligen den här restaurangen.

Här på Mykonos heter Nobu egentligen Matsuhisa, efter hans efternamn. Matsuhisa ligger i området ”school of fine arts district”, inne på hotel Belvedere. En trappa ner hittar man poolområdet och restaurangen. Nobu är mer än charmigt med sitt öppna kök, bar himmel och lampor som är upphängda lite överallt. Som pricken över i:et serveras det gudomlig mat och en solnedgång som är bland det vackraste jag sett. Det var 10 år sedan jag och min man var här senast, och nu var det dax att gå hit igen. Våran dotter fyllde år medan vi var på Mykonos, och då hade jag passat på att boka bord hemifrån redan.
Mr Nobuyuki Matsuhisa
Sunset, Nobu Mykonos
Restaurang Nobu på Mykonos
Nobu, Mykonos
Utsikt över Mykonos stad Chora från Nobu
Efter en 6-rätters och massa champagne, kom personalen in och sjöng happy b-day för våran dotter. Kvällen var magisk och favoriträtter som black cod, hummersallad, yellowtale sashimi, beef sashimi, shrimp tempura rolls, broccoli wokad med pilgrimsmusslor- fick avsluta Celines födelsedag. Måste även nämna att personalen var extremt serviceminded och trevlig. Vi frågade bl.a. om det var lika lite hummer i salladen som i Dubai. Man fick liksom leta lite bland bladen sist.. Han berättade att portionerna inte skulle skilja något, men sen försvann han och vips hade servitören fixat extra hummer i våran sallad (utan extra kostnad). Mykonos skulle ju inte vara sämre än Dubai sa han. Det kallar jag service på hög nivå!
Edamamebönor-Nobu Mykonos
Yellowtale sashimi-Nobu Mykonos
Hummer och champagne-Nobu Mykonos
Beef sashimi-Nobu Mykonos
Black Cod, Nobu Mykonos
Pilgrimsmusslor och broccoli, Nobu Mykonos
Nästa gång kommer jag tipsa om ett fantastiskt hotell vi bodde på. Detta är för er som har semester kvar, eller för er som planerar inför eran nästa sommarresa. Fler foton hittar ni på min blogg www.upptackvarldenmedmig.com
Gå även in och följ mig på Instagram. Där finns jag under samma namn som bloggen- upptackvarldenmedmig.
Jag på Nobu, Mykonos
Ha en fantastisk helg!!!
Åker ni till Mykonos, får ni absolut inte missa Nobu!!!

Ambassadör Mat & Resor

Vet ingen som reser och går på restaurang så mycket som Louise. Och för den som inte känner henne kan jag tala om att det är en upplevelse i sig att lyssna på henne berätta om dessa upplevelser. Hennes passion för mat och resor lyser i hennes ögon och hon delar gärna med sig!

Skriv en kommentar

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>