Hem / Livets goda / Ät i anrik miljö på Dramatenterrassen

Ät i anrik miljö på Dramatenterrassen

Letar du efter en restaurang du kan blanda kulturellt drama med klass- då har du kommit rätt. Vill du samtidigt ha den bästa utsikten över den glittrande Nybroviken- då har du även här prickat i rätt ställe.

Dramatenterrassen

Kungliga dramatiska teatern invigdes år 1908. Resultatet blev ett palats i jugendstil, och landets mest påkostade offentliga byggnad. Längst ned på Nybrogatan, precis på Nybroplan ser man detta mästerverk. Det sitter alltid massa människor på trappan, men en lunchbox eller en glass, och njuter av utsikten och solen. Det står en och annan turist här också, med en kamera i högsta hugg. Det tas foton på entréns vackra guldförgyllda skulpturer, fasadens vita Ekebergsmarmor och bronsstatyn som föreställer den folkkära skådespelerskan Margaretha Krook. Den statyn står runt hörnet, där Margaretha Krook stod och rökte innan hennes föreställningar.

Salong:Matsal-Dramatenterrassen

För att komma upp på terrassen, får man leta en stund. Några trappor upp, kommer man in i en fantastisk sal, med stora målningar överallt på väggarna. När man står där, får man känslan av att man skulle vilja hoppa in i en tidsmaskin och dra tillbaka tiden till tidigt 1900-tal. Vad hade de för kläder på sig, och vad för mat serverades vid den tidsperioden?

Louise & Charlotte på Dramatenterrassen

Torsk med skaldjursbrässerade rotgrönsaker-Dramatenterrassen

Räksallad på Dramatenterrassen

När jag och Charlotte var här sist, stekte solen rätt ordentligt uppe på terrassen. Vi kan inte klaga på årets sommar direkt! Jag beställde in dagens rätt, som var en torsk med skaldjursbrässerade rotgrönsaker, kokt potatis och örtsås. Charlotte beställde in en räksallad, som inte var så tokig den heller. En flaska vitt gick även ner. Trevligt sällskap, god mat, genuin service och fantastisk utsikt..

Här serveras luncher mellan 11.30-15.00 mån-fre. En lättare barmeny serveras mellan 16.00-19.00 tis-fre. Ingen bordsbeställning, endast drop-in.

 

 

Ambassadör Mat & Resor

Vet ingen som reser och går på restaurang så mycket som Louise. Och för den som inte känner henne kan jag tala om att det är en upplevelse i sig att lyssna på henne berätta om dessa upplevelser. Hennes passion för mat och resor lyser i hennes ögon och hon delar gärna med sig!

Skriv en kommentar

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>