Hem / Nyheter / Ta hand om ditt hår under sommaren!

Ta hand om ditt hår under sommaren!

Glöm inte att ta hand om ditt hår lite extra nu under sommaren! Vi älskar solen men tyvärr gör inte våra hår det.

Det utsätts för sol, värme och fukt och när håret utsätts för denna kombination blir håret väldigt torrt och behöver massor av vård. Utsätter du även ditt hår för poolvatten, saltvatten eller för mycket bad så måste du se till att vara ännu mer flitig med produkter.

Detta behöver dock inte innebära mycket arbete och alldeles för många produkter. Idag finns massor av produkter som innehåller allt det ditt hår behöver!

Viktigt att tänka på är att produkterna innehåller värmeskydd, UV-skydd samt bidrar med en massa fukt och vitaminer.

Själv köper jag alltid en komplett serie för sommaren. I år har jag köpt Revlons After Sun Hydrate serie.

 

revlonaftersun

Revlons After Sun Hydra Shampoo är ett schampo som tar bort rester från havssalt, sand och klor. Ger även fukt och näring till håret vid varje schamponering. Innehåller skydd mot UVA- och UVB-strålning.

Revlons After Sun Hydra Balm har en intensiv effekt och ger håret fukt och vård efter exponering i solen. Hjälper håret att reparera skador till följd av sol och bad. Lugnar även irriterad hud och solbränd hårbotten.

Revlon Sun Care Hydra Screen är en solskyddande leave-in-spray för håret som ger ett förebyggande skydd mot UVA- och UVB-strålning. Applicera på torrt eller handdukstorrt hår före bad och exponering av sol så skyddas håret mot de negativa effekter som havssalt, klor och solens strålar ger.

Med dessa 3 produkter så har jag egentligen allt som behövs för att skydda håret under hela sommaren och tillföra det alla vitaminer, skydd och fukt som det behöver.

Men eftersom jag gärna stylar håret, framför allt på kvällen, så väljer jag ändå att lägga i ett värmeskydd då jag använder plattång eller locktång. Ett bra sådant brukar dessutom hjälpa till att hålla stylingen på plats. Så efter det applicerar jag bara lite glansspray och avslutar med ett lätt hårspray. Tycker håret gärna får vara lite flygigt och lätt under sommaren.

Dessa produkter kompletterar jag med under sommaren och resten av året:

Alterna- Caviar Anti- Aging Perfect Iron Spray

Denna ultimata värmespray skyddar ditt hår i upp till 232°C. Den värmeaktiverade formulan ThermoSeal Complex binder återfuktning till håret och låser ute luftfuktigheten för att lämna ditt hår jämnt, blankt och frizz-fritt. Det är fritt från parabener, natriumklorid, gluten & ftalater.

alterna-caviar-anti-aging-perfect-iron-spray

Alterna- Caviar Anti- Aging Working Hairspray

Lätt och torr hårspray med flexibel stadga, det vill säga desto mer produkt som appliceras desto högre stadga. Ger glans och skyddar frisyren vid fuktigt väder. Återställer både livfullhet och elasticitet till håret samt ger glans. Ozonvänlig. Denna flaska är på 500 ml och räcker hur länge som helst, men dock inte något att ta med sig i handväskan. Därför går denna även att köpa i #travelsize”. Du hittar dem på www.harbutik.se

cav_work_spray

BIOSILK- Silk therapy

Biosilk Silk Therapy original leave-in silkesdroppar som reparerar och återuppbygger alla typer av hår.

Gör håret mjukt och lätthanterligt, skyddar mot värme, kyla, UV och föroreningar. Silk Therapy stärker hela hårstrået från insidan till utsidan. Reparerar även kluvna hårtoppar och ger en härlig glans.

silkesdroppar

Dessa är mina sommarmåsten! Antar att du också har dina egna favoriter.

Viktigast är som sagt att håret tas om hand ordentligt under sommaren!

Önskar er alla en fortsatt trevlig sommar!

Ambassadör Hår och Skönhet

Hår-entreprenören som älskar de bästa av de bästa produkterna. Theres drar sig inte för att prova nytt och kan därför gå på en nit då och då. Slipp beauty-flopparna och låt Theres tipsa dig om vad som funkar och vad man ska undvika för att lyckas mindre bra.

[…] Om ni inte har läst mitt senaste inlägg på stureplansguiden.se där jag skrivit om hur ni bäst tar hand om era hår på sommaren så hittar ni det här http://www.stureplansguiden.se/2014/07/ta-hand-om-ditt-har-under-sommaren/ […]

Skriv en kommentar

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>