Hem / Mat & Dryck / After Work / Drinklista med en Story hos Mr French

Drinklista med en Story hos Mr French

Vacker utsikt, varma värmelampor, goda cocktails och en fantastisk historia!

Även då jag hade önskat lite varmare väder än fjorton grader för att välja en bar utomhus att få berätta om fick en konstgjord sol i form av en gigantisk värmelampa lösa problemet. Med hjälp av barchef Johan Borg blev jag och mitt sällskap försedda med varsin filt och en stor och otroligt värmande värmelampa. Utsikten verkar dock inte påverkas så mycket av det kalla vädret då vattnet, båtarna och utsikten mot alla våra holmar fortfarande är så obeskrivligt vackert.

När filtar och värmande utrustning var på plats blev det äntligen dags att få ta en närmare titt på Restaurang Mr French och deras nya bar framtagen av barchef Johan Borg och hans medarbetare. Barens yttre är av stor förändring från föregående år. Målat i svart och med vackra tavlor omgivna av guldramar låter baren prydas tillsammans med en och annan gammal bok inpetad mellan spritflaskorna. Barmenyn är tjusigt inbunden i sammet och förgyllt guld.

Innan det blir dags att öppna menyn vill jag först få veta om vad Johan och hans kollegor har haft för sig och äntligen få svar på vem denna mytomspunna Mr French egentligen är, eller var.

Johan berättar om denna fantastiska man med sitt storslagna liv och alla de historier han lämnat efter sig. En man som påminner väldigt mycket om den store Gatsby. Faktiskt så mycket att den otroligt vackra omgjorda inomhusbaren låtit sig inspirerats från en av Gatsby´s stora fester.

Mr French var en man som tyckte om att resa. På sina resor förde han resedagböcker och det är just ifrån dessa som baren har tagit sin inspiration. Drinklistan och ordningen för alla drinkarna följer i ton med hur hans berättelse tilldrager sig. Då han verkar ha spenderat större delen av sin berättade tid i Frankrike blev det det franska skafferiet och alla dess flytande härligheter som fått dominera i barens meny. I drinklistan hittar vi komponerade drinkar framtagna och inspirerade av Johan och hans kollegor där de själva tolkat och skildrat alla de möten han berättar om. Även då jag egentligen hade velat börja med berättelsens första drink att avnjuta fick det istället bli den sjätte drinken i ordning, Cornelie´s Cooler, då den verkade alldeles för oemotståndlig med sin färska röda vinbär, sin röda vermouth, färskpressade citronjos, vodka och sodatopp. Serverad i burk och med en topp av röda vinbär och färsk apelsin törstades gommen. Strama och intensivt syrliga vinbär tillsammans med rund och mild vermouth gjorde sig alldeles fantastiskt och trots den otroligt kalla sommarkvällen gav den en nostalgisk känsla och minnet ifrån barndomens sommardagar där trädgården förgylldes av just röda vinbär.

Johan fortsätter berättelsen om Mr French då jag förnöjt sippar vidare på min drink. Han berättar lite mer i detalj om alla Mr French vilda historier och möten med allt ifrån vackra förföriska kvinnor till alldeles för berusade munkar. Men han berättar också lite mer ingående vilken tidsepok vi befinner oss i. Tydligen ska denna Mr French ha verkat och levt någon gång under 1700-talets andra hälft i samtid med kaffets revolution. Någonting som Johan och hans kollegor ville uppmärksamma i drinklistan med drinken Café Revolutionare gjord på rom, mjölk, grädde, lite socker och kaffelikör. En drink jag dessvärre inte hann att prova då jag var fullt och lyckligt upptagen att avnjuta The Prisoner´s Parcel. Denna gjord på fläderlikör, aprikoslikör, färskpressad lime och bubblig champagne. Intensivt sommargul och med härliga dofter av färsk citrus och frisk mynta. Med en nästan oförväntad, men perfekt sötma av aprikos och fläder förför den gom och tunga och lämnar en frisk eftersmak med bubblig champagne i både mun och näsa. På krossad is blir den intensivt kall och helt oemotståndlig när solen väl behagar titta fram och förse oss med alldeles för varmt väder.

Även om jag egentligen hade velat stanna för ytterligare en drink fick denna avsluta mitt besök. Trots den frånvarande sommaren blev kvällen förgylld av goda drinkar och en fantastisk historia. Så det blir med ett gott råd jag avslutar veckans recension. Låt er inte hindras av vårt kalla sommarväder att besöka alla de underbara sommarbarerna runtom vår vackra stad. Jag kan inte garantera från alla, men på Mr French blir man i alla fall varmt omhändertagen av värmelampor och filtar och fantastisk personal, och oavsett väder är deras utsikt kanske en av de vackraste i Stockholms stad. Så ta er dit och njut av vacker utsikt, goda drinkar och en fantastisk historia om vem denne Mr French egentligen var!

 

Barchef Johan Borg med kollegan Fredrik Af Zelius

Barchef Johan Borg med kollegan Fredrik Af Zelius

Ambassadör Drinkar

Art of Spirits

Om det ska finnas en enda ambassadör för drinkar så är det Jackie. Efter mitt första möte med Jackie visste jag att denna passion bara måste få delas. Tjejen kan ju historien bakom varje sort! Hon har läst all litteratur som går att läsa i ämnet och har utvecklats från eldsprutande gycklare till kommande sprit-författare!

Skriv en kommentar

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>