Hem / Mat & Dryck / Drinkar / Lydmars Terrass

Lydmars Terrass

En vacker balkong som byter ut stadens stress mot blommor, porlande vatten och cocktails!

 

Vår svenska sommar strålar av värme och solsken med sin närvaro. Skugga, mitt i solen eller inomhus verkar inte spela någon roll. Sommaren har tagit sig in i varje vrå. Det är svårt att vara fokuserad på annat än att bara njuta av sommaren nu när den är som allra bäst.

Knappast kan man väl avnjuta sommaren här i stan på bättre sätt än med en välkyld cocktail på en av våra så många härliga uteserveringar som förser staden med det allra bästa.

En av favoriterna att besöka är Lydmars terrass belägen på södra sidan av Blasieholmshamnen.

Med utsikt över vattnet, båtarna och slottet hittar man den första baren på Lydmars hotell. En fyrkantig bar omringad av lyckliga sommarfirande gäster. Här i baren får man dessutom nöjet att få njuta av konserter av all möjlig slags musik.

Men två trappor upp, genom receptionen och förbi matsalen hittar man Lydmars terrass. En härlig liten balkong i perfekt storlek för att rymma precis de antal gäster som tillsammans skapar liv och skratt.

Terrassen, eller balkongen som jag själv tycker det påminner mer om är inredd med blommor och kryddor i härligt klassiska krukor. I mitten pryds balkongen av en fontän som man kan sitta runtom. Ljud av porlande vatten, doft från blommor och vindbrisar från vattnet gör det omöjligt att inte koppla av och njuta.

Drinklistan består av tretton drinkar framtagna av barchefen Axel Hansson. Men idag är det Kenneth Otto serverar drinkarna i baren. Den första drinken han rör är drinken Bamboo från drinklistan. Den serveras i coupette och görs på El Cardado sherry, den torra vermouthen Noilly Prat och några droppar av Orange Bitters med en zest av citron.

Drinken är till färgen alldeles svart, nästan i samma färg som Coca-cola, men doften är helt annorlunda. Vad det egentligen är som doftar är svårt att identifiera, men doften är ljuv och rund. Smaken är härligt fyllig där man först möts av den torra vermouthen och lämnas med en låg eftersmak av sherry. Bittern finns tydligt där och förgyller hela munnen.

Igenom listan går en tråd av vuxna smaker och flera lite mer udda ingredienser som just sherry återfinns i fler av drinkarna. Vilket är fantastiskt roligt att se eftersom jag personligen tycker att sherry och all form av lite starkare vin är suverän ingrediens i så många drinkar. Det är sällan den får vara med, ens på ett hörn i många av de drinklistor som finns idag.

Även om drinklistan har så många drinkar att välja bland av stor variation så verkar de flesta som beställer sina drinkar ge bartendern fria händer att skapa vad han vill från de många spritflaskor och all de färska frukt som finns i baren.

Men för mig blev självklart det andra valet någonting från den så intressanta listan fullproppad med sherry.

Även om vädret kanske skulle säga emot att välja en varm drink så kan man ju ändå inte motstå frestelsen att testa när det väl finns en varm drink på en barsedel, Hot Spiced Cider. Denna drink gjord på Martells cognac, Havanna reserva rom, El Cardado sherry, färsk citron och kryddor av muskot och kanel.

Drinken serveras i ett rocksglas med tesked och zesten av citron på ett fat och med en tillhörande servett. Färgen är härligt gul-orange, ungefär som saften från en färsk apelsin. Doften är härligt ljuv och sprids över hela terrassen. Det är en av de fördelar jag tycker så mycket om med varma drinkar, att all doft frigörs på ett helt annat sätt och luktar än mer och intensivt. Men också smaken påverkas av att den är varm istället för kall. Kryddorna har så mycket enklare att få dela med sig av sin smak när de får gifta sig i någonting som är varmt. Smaken i sig är precis som man vill ha den. Den är rund och mild och drinken är perfekt kryddad så att ingen smak tas över för mycket. Även om det kanske kändes lite konstigt att dricka en varm drink i vår nästan 30 c° stad så gjorde den gott för gom och själ. En drink som absolut borde inmundigas när eftermiddagssolen lagt sig och svalkande vindar letar sig fram i vår vackra sommarstad.

Missa inte denna vackra och så avkopplande terrass som gömmer stadens trafikerade oväsen och pulserande stress mot vackra blommor, en porlande fontän och välsmakande cocktails!

Dessutom hålls Y-Not varje söndag som är en klubb där olika Dj:s förgyller kvällen ytterligare med musik!

Kenneth Otto

Bartender Kenneth Otto

Ambassadör Drinkar

Art of Spirits

Om det ska finnas en enda ambassadör för drinkar så är det Jackie. Efter mitt första möte med Jackie visste jag att denna passion bara måste få delas. Tjejen kan ju historien bakom varje sort! Hon har läst all litteratur som går att läsa i ämnet och har utvecklats från eldsprutande gycklare till kommande sprit-författare!

Skriv en kommentar

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>