Hem / Mat & Dryck / Caféer / The Great Mister French

The Great Mister French

Vem är värden bakom de storslagna festerna, den goda maten och den praktfulla inredningen? Ingen vet riktigt, men den hemlighetsfulle Mr. French är helt klart en kandidat. Restaurangen ”Who is Mister French?” (numera bara Mister French) har Fitzgeralds roman; ”Den Store Gatsby” som inspiration.

För interiören står arkitekt-och designbyrån Stylt Trampoli för. De har renoverat det gamla tullhuset till ett modernt brasserie, med guld och mässingdetaljer som för tankarna till det glada 20-talet. Samtidigt har mycket av den ursprungliga inredningen sparats, så som fiskeredskap och andra diverse grova materialval.

– Inredningen kan beskrivas som en postmodern art deco-flört med en twist, berättar Erik Nissen Johansen; kreativ chef på Stylt Trampoli.

Det speciella med Mr. French är att den är precis på gränsen mellan Söder och Östermalm, två olika stadsdelar i Stockholm som skiljer sig åt enormt och vill  locka olika publiker till sina respektive restauranger. Men Mr. French väljer inte sida, säger Johansen, för Mr. French är en mötesplats för människor.

Mr French 1

 

Hela restaurangens koncept är väl genomtänkt förklarar Erik Nissen Johansen, speciellt dess signatur och logga, nämligen den lilla hatten som går att finna överallt, från menyn till vinglasen, samt såklart på de anställdas huvuden – alla bär en liten Mr. French hatt.

Mr French 3

Mr French 6

 

Mr. French har en gedigen skaldjurdisk som speglar kvarterets forna historia som fiskmarknad.

 

Mr French 4 Mr French 5  Mr French 8

 

En av brasseriets paradrätter är den utsökta sotade och rosagrillade tonfisksalladen, en matig med ändå lätt måltid att avnjutas under gyllene sommareftermiddagar. Den citrongula confiten  är ett konstverk i sig, den måste gravas i 72 timmar innan den är klar, och resultatet är himmelskt.

Mr French 9 Mr French  10Mr French  11

Det erbjuds även ett stort sortiment från grillen. Allt ifrån möra spädgris racks, knaprig lammkorv eller New York Strip Steak. Om man är två eller flera rekommenderar vi starkt att beställa en grill plateau med ett axplock av alla delikatesser från grillen.

Mr French 13 Mr French  12

Desserterna är som mycket annat inspirerat av den franska matkulturen, ett av guldkornen är minirulltårtan; Charlotte Russe med hallonparfait och jordgubbscoulis. Samt choklad marquisen gjord på Manjarichoklad som serveras med karamelltryffel och yoghurt- och lavendelglass.

Mr French 14

Restaurangen blandar prefekt det traditionella franska köket med amerikansk gästvänlighet och generositet, och den gåtfullhet som kommer med namnet Mr. French.

Ambassadör Caféer

Läs mer om

Skriv en kommentar

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>