Hem / Livets goda / Strandhäng på anrika Le Club 55- St Tropez

Strandhäng på anrika Le Club 55- St Tropez

Ska man resa till St Tropez, får man inte missa att boka in en eller flera dagar på stranden. En mötesplats man ofta hör talas om är Le Club 55. Här samlas hela kändiseliten under högsäsong, för att roa sig till solen går ner. Le Club 55 drivs av Patrice de Colmont. Han har verkligen lyckats med den speciella inredningen som utgör den mysiga atmosfären. Man vill liksom aldrig gå där ifrån! Det står stora, rustika trämöbler direkt i sanden och man sitter på vita tygkuddar.

Mysig entré till Le Club 55

Finkornig, ljus sandstrand..Le club 55

Fina möbler påLe club 55, St tropez

Lunch på Le club 55, St tropez

Le club 55, St tropez, Frankrike

Le Club 55 skapades när Roger Vadim spelade in filmen ”Och gud skapade kvinnan”, där hans flickvän Brigitte Bardot hade huvudrollen. Filmen spelades in år 1955- därav namnet Le Club 55. Efter andra världskriget köpte Patrice de Colmonts pappa den här marken, och byggde en liten strandrestaurang. Man kan säga att han fick lite hjälp på traven när filmteamet hade varit där och filmat under sommaren -55. Sedan dess har det strömmat folk från alla världens små hörn, för att njuta av bra musik, god mat och ett grymt strandhäng. Om man vill njuta av lugnet skall man åka i Maj eller när det är som bäst i September. Är man ute efter hög musik, kika på kändisar och spruta ut den alldeles för goda skumpan, skall man åka i Juli och Augusti.

Le clubb 55 egna vin

Den lilla shoppen på stranden, Le club 55

Vi åkte hit med hotellets (Sezz) egna shuttlebuss, vilket tog ca en kvart. För övrigt en jätte bra service, då det kan vara lite svårt att få tag på en taxi utanför hotellet. Helt gratis och när man ska tillbaka igen sen, så ringer man bara tillbaka shuttlebussen. I minibussen låg det även strandhandukar som man fick med sig till stranden- helt perfekt. Alla de stora och kända strandklubbarna ligger inte inne i St Tropez, utan på Plage Pampelonne i Ramatuelle.

Natur, Le club 55

Medelhavet, St tropez

Första besöket beställde jag in en halv kyckling med tillbehör. Inte jätte imponerad kan jag säga.. När vi däremot kom dit dagen efter, blev jag mycket gladare. Till förrätt beställde vi in ett helt fantastiskt fat, fullt med färska grönsaker och kokta ägg. Man fick göra sin egna sallad med tillhörande caesardressing-YUM! Sen beställde vi in färsk marulk och svärdfisk som bara var helt magiskt gott! Till maten drack vi ett rosévin från området Côtes de Provence. ”Minute” vet de flesta vad det är, men det här var en helt annan variant som inte kan få tag på här hemma än. Ett gäng smultron fick avsluta långlunchen och vi gick vidare till Nioulargo som ligger några minuter från Le Club 55.

Ett fat med färska grönsaker på Le club 55 Förrätt på Le club 55 Svärdfisk på Le club 55 Marulk Le club 55

Smultron till dessert på Le club 55

Stureplansguiden testar lunchen på Le club 55

 

GLAD MIDSOMMAR ÖNSKAR VI PÅ STUREPLANSGUIDEN!!!

 

Ambassadör Mat & Resor

Vet ingen som reser och går på restaurang så mycket som Louise. Och för den som inte känner henne kan jag tala om att det är en upplevelse i sig att lyssna på henne berätta om dessa upplevelser. Hennes passion för mat och resor lyser i hennes ögon och hon delar gärna med sig!

Skriv en kommentar

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>