Hem / Mat & Dryck / Caféer / Sommarpremiär på Terrassen Grand Hotel

Sommarpremiär på Terrassen Grand Hotel

Grand Hotel bjöd in till en storslagen öppning av Terrassen och även fast det fullkomligt öste ner, så var stämningen grandiös. Fastän Terrassen är lokaliserad utomhus, så kände man inte av varken regnet eller blåsten, då den är smart inramad med tak och värmelampor. Tack vare de grönskade oliv och citrusträden var känslan av Medelhavet total. Det bjöds på en rad olika delikatesser däribland scampis, anklever och svalkande gurk- och sellerisoppa.

Grand Hotel Stockholm Terassen 5

Grand Hotel Stockholm Terassen 8Grand Hotel Stockholm Terassen 3

Favoriterna var dock prosciutton och den grillade chevren med valnötter och honung. Så enkelt att göra, men ack så gott. Bara att skära upp bröd som man häller över olivolja på, lägger på några chevreostar på, ringla honung och strössla med valnötter, och in i ugnen en stund. Bättre tilltugg finns inte! Grand Hotel Stockholm Terassen 1Grand Hotel Stockholm Terassen 7Grand Hotel Stockholm Terassen 6

 

Grand Hotel Stockholm Terassen 4

Grand Hotel har på ett elegant vis utvecklat sitt koncept med denna terrass. Innan terrrassen byggdes så var det bara en del av hotellets många ingångar och en liten trädgårdsdel, men när man började planera för Terrassen upptäckte man att det fanns mycket oanvänd plats att tillgå. Resultatet blev en Rivieran-inspirerade uteplats att njuta av den svenska sommaren, blickandes mot skärgården och det Kungliga Slottet. Idag är Terrassen omåttligt populär och Grand har fått en värdig uteplats för sina ärade gäster. Här finns möjlighet att beställa både enklare rätter, drinkar, kaffe med något sött till, samt Grands berömda burgare. På tal om burgaren så bjöd dem även på rykande varma hamburgare under öppningen medans regnet smattrade runtom. Efter allt detta kom de ut med desserterna, och vilka desserter; himmelska jordgubbsparfaiter, små mastiga chokladnemesiser, och även mandelbiskvier. Grand Hotels Terrass är helt klart en ny Stockholms-favorit!

Grand Hotel Stockholm Terassen 9

 

 

Ambassadör Caféer

Skriv en kommentar

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>