Hem / Mat & Dryck / Drinkar / Favelan- En riktig sommarfavorit!

Favelan- En riktig sommarfavorit!

Vår svenska sommar är äntligen här. Som vanligt har den bjudit oss på vacker sol med fantastiskt värme och ljus, men också lite regniga dagar och självklart denna dag till ära grå, blåsig och lite kall. Men det hindrar inte Sjöcaféets bar Favelan att hålla öppet. Mitt ute på vårt kungliga Djurgården precis intill Djurgårdsbron hittar vi denna fantastiska och otroligt charmiga sommarbar med utsikt över vattnet och Strandvägen. En bar hopsnickrad med ett 70 år gammalt plåttak från Beckholmens gamla byggnader och glas, koppar och vitrinskåp handplockat från Stockholms alla loppisar och Second handbutiker. Bardisken pyntas av vacker och väldoftande lavendel och härligt klarröda pelargoner.

Drinklistan är komponerad till sommarens behag med fruktiga sommardrinkar och olika sorters bål och kannor att dela med flera. Första drinken ut att prova blev deras hemgjorda Flower Power gjord på färska hallon, Beefeater gin, Grand Marnier, färskpressad citron, socker, apelsinblomvatten, Orange Bitter och en topp av soda. Denna drink skakad och serverad med en uthackad isbit från ett stort isblock. Med en intensiv och riktigt sommarrosa färg och färska hallon på toppen blir doften oemotståndlig. Smaken är frisk med tydliga toner av färska hallon. Med skön och avslappnad musik, barens otroligt personliga inredning av glas, schack och backgammon vid gungstolen och utsikt över en levande sommarstad blir denna drink ingenting annat än fantastisk, även för en rätt så kall och kylig sommardag som denna.

Den andra drinken att prova blev en klassik, men aldrig oförglömlig Old Cuban. Denna gjord på en sjuårig kubansk rom, färskpressad lime, socker, färsk mynta med en topp av champagne. Denna drink skakas och serveras i frostad coupette. Med sin från myntas klargröna färg och doft från nypressad lime och små bubblor från champagne som kittlar mot nästoppen när man avnjuter dess doft blir också denna en favorit att få sippa på. Smaken är precis som doften föreställer, frisk, fräsch och bubblig.

Favelan är en bar som serverade sin första drink för knappt två veckor sedan. Dess namn kommer ifrån namnet Favela, vilket är små kåkstäder som omger flera av de större städerna i Brasilien. Historien bakom denna bar är att den byggts upp från grunden av baren själv. En av dem som står bakom konceptet och barbygget är Joacim Nilsen Wallgren. Det är också han som står bakom baren idag. Han berättar om deras vision om ett skönt sommarhäng för alla att hänga på. En skön och avslappnad atmosfär där man ska få chans att njuta av sommaren och sommarens alla smaker i lugn och ro med utsikt över vårt vackra Stockholm. De kommer även att bjuda på livespelningar under sommaren, allt ifrån progg till klassisk jazz. Men förutom ett skönt häng så är ju också namnet dedikerat sommarens internationella stora händelse, fotbolls-VM i just Brasilien.

Vidare i listan blir det dags att testa en drink för fler. Detta får bli deras hemgjorda iste. Denna gjord på cognac, persikolikör, färskpressad citron och ett socker på svart te. Denna serverad i en långsmal cyliderformad kanna med alldeles för charmiga glas på fot. Klassiska citronhjul smyckar kannan och dess så typiska färg av iste, sådär grumligt halvtransparent i brun och röd nyans. Teet smakar alldeles för bra. Denna blir ett måste för alla som haft en lång promenad längs ett soligt Djurgården. Med denna blir kropp och sinne som ny och alla krafter kommer garanterat tillbaka med välbehag!

Efter denna jättekanna fick provsmaket lida mot sitt slut. Men denna bar är redan en stadig kandidat till en av de blivande favoritbarerna att besöka denna sommar. Jag kan tänka mig att den gör sig ännu mer till rättvisa när solen och värmen tittar fram lite mer. Men trots sin blåst och kyla var baren fantastisk på alla sätt och vis! Missa inte denna fantastiska plåtpärla mitt på vårt kungliga Djurgården i sommar! Om ni känner er osäkra på öppettiderna när molnen och plusgraderna inte riktigt är på vår sida så kan ni enkelt se deras uppdateringar på Instagram (@sjocafeet) om de gjort någon förändring i öppningarna. Om ingen uppdatering gjorts så är baren öppen från 15.00 varje dag!

Joacim Nilsen Wallgren

Ambassadör Drinkar

Art of Spirits

Om det ska finnas en enda ambassadör för drinkar så är det Jackie. Efter mitt första möte med Jackie visste jag att denna passion bara måste få delas. Tjejen kan ju historien bakom varje sort! Hon har läst all litteratur som går att läsa i ämnet och har utvecklats från eldsprutande gycklare till kommande sprit-författare!

Läs mer om

Skriv en kommentar

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>