Hem / Mat & Dryck / Caféer / Wienercaféet – en bit av Europeisk dessertkultur i Stockholm

Wienercaféet – en bit av Europeisk dessertkultur i Stockholm

IMG_4720

 

Ända sedan Wienercaféet nyöppnades har det inte stått tomt en enda dag. Lukten av söta bakelser och nybakat bröd välkomnar en i dörren och det mjuka sorlet från tekoppar och gästernas samtal ljuder trevligt. Om man sjunker ner i en stol med en rykande kanna havtorns rooibos och en mustig bit chokladtårta så känns det som att man är på Cafe Sacher i Salzburg. Och det är känslan Peter Nordin, cafeets passionerade grundare, hade i åtanke. Det är möjligt att resa både genom Europa (och övriga världen för den delen) och genom tiden med detta cafeet.

Till exempel kan du beställa detta

  • en mastig Club Sandwich för att känna dig som Jay Gatsby på Hotel Plaza i 20-talets New York .
  • små söta choux pouffs och varm choklad för att få känna dig som Marie Antoinette i 1700-talets rokoko-Frankrike.
  • en grandiös afternoon tea för att känna dig som grevinnan av Grantham i 10-talets England.
  • beställ en pastellfärgad Mille Feuille med ett grönt te, precis som den ryska tsarinnan och hennes hov älskade att fikai början av 1900-talet.
  • eller varför inte en gracil Budapestbakelse, så som dem åt i ”The Grand Budapest hotel” som utspelade sig på 30-talet

Så om du vill uppleva matkultur på ett oförglömligt sätt är Wienercafeet stället för dig.

 

IMG_4723

Förutom klassikerna så serverar Wienercafeet även fascinerande och personliga maträtter. Däribland en favorit, nämligen den orientliska salladen som består av räkor, avokade, mynta, chili, mango och peppar av olika slag. En mycket het sallad, med infuenser av söta och svalkande inslag från mangon och myntan. Definitivt inget att missa!

IMG_4722 IMG_4721

Ambassadör Caféer

Läs mer om

,

Skriv en kommentar

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>