Hem / Mat & Dryck / After Work / Underbara Miss Clara

Underbara Miss Clara

Hotellbarer brukar ju vara mina favoriter att mysa i. Vad kan då vara bättre i vårt kalla majväder än att besöka den nyöppnade baren, restaurangen och hotellet Miss Clara.

Miss Clara är Nobisgruppens nya satsning och är beläget mitt på Sveavägen. Huset byggdes under tidigt 1900-tal upp till flickskolan Ateneum. På denna skola verkade den internationellt kända och inflytelsefulla rektorn, Clara. Hedrad för hennes insats och vågade satsningar lät Nobisgruppen döpa hotellet just efter henne.

Restaurangen är enkel och ren. Det är svårt att sätta fingret på vilket land, vilken era eller vilken stil de försökt efterlikna. Kanske inte någon, eller kanske lite av allting, hursomhelst är det väldigt vackert och välkomnande.

 

Baren ser sådär perfekt härligt ny ut med sina vackra tunna glas som med hjälp av glashängare beklär baren tillsammans med två stora vinkylar belägna vid varsin ände av baren. Själva bardisken som jag kommer att spendera min tid vid kan vara en av de bästa jag suttit vid, äntligen en bar som jag når upp till utan att varken behöva sträcka mig, stå på tå eller ha alldeles för höga klackar på mig. Jag tackar ödmjukast den som lät bygga baren och framförallt bestämde dess höjd!

Kvällens bartender är Vincent Johansson. Han hälsar mig välkommen och förser mig med vatten, saltade mandlar och barmenyn fint inbunden i ljust skinn. På förstasidan hittar man deras cocktails. Överst på listan hittar man fyra klassiska drinkar. Vincent berättade om att de tydligen ändrar smak allteftersom isen smälter då det tydligen är någon extrafiness med isen som just de drinkarna serveras med. Det lät som ett spännande projekt. Men mycket mer spännande blev det längre ner på listan. För där hittar vi Miss Claras egna signaturdrinkar. Baren som hålls igång av Robert Radovic, Joel Constantino, Vincent Johansson och Dennis Temelkov är alla skickliga drinkkompositörer, så då kan ju inte en signaturlista från dem vara annat än bra!

 

Första drinken ut att pröva blev Thyme for Trying av Joel Constantino. Denna drink på Tanqueray gin, färsk timjan, äpple, citron och absint. Drinken skakas och serveras som longdrink. Drinken är härligt mossgrön och pricken är det perfekt kvadratiska genomskinliga isbitarna med härligt grön timjan som fått frysa i mitten. Doften är blandad av härlig frisk timjan tillsammans med örtig absint. Härligt runt äpple, frisk citron och intensiv timjan med sin prick av absint gör sig fantastisk och helt rätt alla dagar i veckan.

Den andra drinken att testa fick bli The Library Cocktail gjord på Eldorado rom, Barolo, Carpano Classico och Angostura bitters. Skakad och serverad i coupette serverar Vincent sin signaturdrink. Färgen är i röd och brun från det söta vinet och den mörka rommen. Det är svårt att få alla dofter på plats, och efter en stund betänketid tycker jag mig känna igen doften och börjar plötsligt tänka väldigt intensivt på Coca Cola. En spännande doft och behaglig doft, men väldigt svår att urskilja konkreta dofter ifrån. Smaken är god och härligt välbalanserad. Man känner tydligt den mörka, söta rommen tillsammans med det röda söta italienska starkvinet. Eftersmaken är något syrlig, men väldigt god.

Efter två fantastiska drinkar och förföriskt gott rosenvatten fick det bli stopp för kvällen. Till nästa gång ska jag ta med mig goda vänner och avnjuta en god middag och fortsätta att beta mig igenom barens alla drinkar. Tills vidare säger grattis till Sveavägen och alla som bor på den, som fått denna trevliga bar på sin gatan, och för alla er som bor lite längre bort kan trösta er med de 92 rummen som går att hyra över natten!Vincent Johansson

Ambassadör Drinkar

Art of Spirits

Om det ska finnas en enda ambassadör för drinkar så är det Jackie. Efter mitt första möte med Jackie visste jag att denna passion bara måste få delas. Tjejen kan ju historien bakom varje sort! Hon har läst all litteratur som går att läsa i ämnet och har utvecklats från eldsprutande gycklare till kommande sprit-författare!

Skriv en kommentar

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>