Hem / Kultur / Senaste nytt från Svenska Brasserier och Riche

Senaste nytt från Svenska Brasserier och Riche

Här är senaste nytt från Svenska Brasserier. Svenska Brasserier är ett samlingsnamn för Taverna BrilloTeatergrillen, Sturehof och Riche.

Primörsalongen på Riche är deras hyllning till våren. De tar in de råvaror som har spirat och som nu dyker upp från sin länga dvala i jorden. I samma anda letar de upp nya grupper eller band eller nya bandkonstellationer som de tycker borde uppmärksammas mer.

Primörsalongen på Riche

Riche har förlängt uteserveringen längs med Birger Jarlsgatan. Nästa gång du kommer förbi ser du de nya borden med ett 20-tal nya platser. Riche håller uteserveringen öppen när vädret tillåter, Måndag-Fredag 07.30-22.00 och Lördag-Söndag 12.00-22.00. Är Riches uteservering fullsatt så rekommenderar de Teaterbarens uteservering runt hörnet.

Jockum Nordström som är en av Sveriges mest välkända moderna konstnärer och som gör illustrationerna till deras menyer har illustrerat de vackra etiketterna till deras husvin, Côtes du Rhône från Jean-Luc Colombo.

Jockum Nordström Côtes du Rhône från Jean-Luc Colombo

Det blir inte bara en ny Riche-specifik etikett utan totalt åtta olika motiv, fyra för det vita vinet och fyra för det röda. Vilken etikett som kommer på den flaska du beställer blir alltid en överraskning.

Samtidigt som Svenska Brasserier anordnar Primörsalong på Riche så är det dags för en av branschens största tävlingar, Bocuse d’Or Europe, som går av stapeln på GastroNord 7-8 maj. Det är första gången tävlingen hålls i Sverige och en perfekt säsong för att visa upp vårt gastronomiska arv och våra fina råvaror. Europas bästa kockar utses och en av dem är Tommy Myllymäki som representerar Sverige. Vi håller tummarna för Tommy och hoppas att han tar hem vinsten!

Tommy Myllymäki tävlar i Bocuse d'Or Europe

I nyhetsbrevet berättas det även att i Augusti öppnar de på Svenska Brasserier dörrarna till deras nya brasserie på Stockholm Centralstation. Härlig mat och miljö utlovas. De söker just nu personal så gå in här och kolla om ni söker nytt jobb.

Text och foton kommer från Svenska Brasserier.

Ambassadör Mat & Resor

Vet ingen som reser och går på restaurang så mycket som Louise. Och för den som inte känner henne kan jag tala om att det är en upplevelse i sig att lyssna på henne berätta om dessa upplevelser. Hennes passion för mat och resor lyser i hennes ögon och hon delar gärna med sig!

Skriv en kommentar

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>