Hem / Mat & Dryck / Caféer / ”Kanske den bästa hamburgaren du nånsin ätit?”

”Kanske den bästa hamburgaren du nånsin ätit?”

bar burger cafe 7

 

I Stockholms absoluta hjärta har en ”Burgeria” växt fram. Peter Nordin har länge haft ambitioner om att erbjuda Stockholmare det bästa av den gastronomiska kulturen, och däribland den ultimata burgaren. The Burger Bar Cafe har just detta, här mals köttet dagligen vid en exakt kyld temperatur, brödet bakas på plats, såserna görs från grunden, allt andas hantverk utifrån minsta detalj. Resultatet blev en restaurang som vilar på en kontinental bistro/cafe-tradition, med en rejäl portion New York. Bakom allt detta står Peter Nordin tillsammans med PDF Brasserie Group.

 

bar burger cafe 1

 

Uteservering är generös och inbjuder gästerna att integrera med staden på ett helt unikt sätt, krogbesökarna ser allt som sker i Kungsträdgården på ett teatraliskt vis. Cafemöblerna för tankarna till Paris och det finns plats för uppemot 140 gäster på uteserveringen.

 

 

bar burger cafe 2

 

Hamburgarna på Bar Burger Cafe görs på en hemlig blanding, det är en mix av fyra olika styckdetaljer som ger den rätta smaken, strukturen och ”juicy feeling” som får en att minnas hamburgaren för alltid. Hamburgare är inte bara snabbmat längre, utan en mycket stor trend i den gastronomiska världen. Alla råvaror är noggrannt utvalda och på menyn finns även franska delikatesser så som moules och ostron. Sallader och frukostmeny finns även för den som vill äta något lättare. Utbudet av av hantverksöl är också unikt, med ett 30-tal olika sorter från personligt utvalda amerikanska bryggerier skiljer sig just Bar burger Cafe från andra krogar.

Och inte för att glömma den egentillverkade gelaton, om det var något som fattades i Stockholm så var det riktig italiensk glass. För att få till det lilla extra så tillverkar dem all glass helt själva, som det ska vara.

 

bar burger cafe 3

 

” – Krogiden har legat och pyrt i min byrålåda i snart två år. Men det var faktiskt en tillfällighet på en resa till San Fransisco som tände gnistan. På flyget hem så bestämde jag mig. Jag skulle öppna vår variant på en ”Burgeria”, berättar Peter Nordin stolt.

 

 

 

 

bar burger cafe 4

 

 

 

bar burger cafe 5bar burger cafe 6

 

 

 

bar burger cafe 8

 

Man bör även uppmärksamma detaljerna, den lekfullt och kreativt utformade menyn med dynamisk teckensnitt och små kommentarer och detaljer i sidofälten, såsom ” hot” och ”vego”. Eller tidningspappret som hamburgarna är förpackade i, allt detta bidrar till det unika och individuella med just Bar Burger Cafe.

 

 

 

 

bar burger cafe 9

 

Som avslut så beställer man såklart den rosa drömmen, Bar Burger Cafes originella ”Shake Raspberries Haven”, gjord på den genuina hemlagade glassen, toppad med grädde och hallon.

Ambassadör Caféer

Skriv en kommentar

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>