Hem / Mat & Dryck / Drinkar / Fine dining på restaurang Colette & supermysigt boende på hotell Sezz- St Tropez

Fine dining på restaurang Colette & supermysigt boende på hotell Sezz- St Tropez

Man har gått länge och undrat varför alla runt Stureplan är så besatta av Saint Tropez i Frankrike. Det enda man egentligen har hört är att det skall vara helt galet här i Juli och Augusti. Massa rika kändisar som spenderar ruskigt mycket pengar på mat, dricka och jetsetliv i allmänhet. När vi däremot kom dit så fick jag en helt annan bild av den mycket charmiga gamla hamnorten. I Maj är det i för sig lågsäsong så man kan ju inte jämföra, men jag trodde inte att det skulle vara så himla mysigt som det var. Saint Tropez ligger på en liten udde i regionen Provence Alpes Côte d’Azur och på motsatt sida av havsviken ligger Sainte Maxime som är lite nyare. Saint Tropez är en gammal fiskby från början men som byggdes om som ett jätteprojekt på 60 till 70-talet. Främst då i hamnen där alla stora vackra segelbåtar och lyxyachter ligger uppradade en efter en i dag. Från hamnen ringlar det upp smala kullerstensgränder med massa exklusiva boutiquer och välfyllda bagerier. Om man vill äta gott så har du kommit till rätt ställe. Det finns flertal restauranger med stjärnor i Guide Michelin. 

Vinrankor utanför hotell Sezz, St Tropez

Helt fantastiskt duktiga anställda på Sezz hotel, St Tropez

Jack Daniels sour, Sezz hotel

Hotell Sezz är ett designhotell som ligger en bit utanför den centrala delen av St Tropez. Det var inget som gjorde något alls- tvärtom. Mitt bland alla vinodlingar och vingårdar låg detta mysiga bungalow-hotell. Det var ingen bungalow som vette mot poolen, utan alla hade en uteplats med tillhörande gräsplätt. Yasmin- blommorna doftade i hela området och soft musik spelades vid poolområdet. Poolen är uppvärmd till 28 grader och det sprang personal hela tiden och passade upp på en. I området gick man på vitt smågrus vilket var charmigt. Allt var så väl genomtänkt och så perfekt gjort. Vid ankomst brukar man vanligtvis få en sliskig sockerdrink med massa färgämnen i. Här fick vi ett kristallglas med champagne från hotellets Dom Perignon bar, oliver och nötter..

Uteplatsen i en bungalow, Sezz hotel St tropez

Avkoppling vid poolen på hotell Sezz

Rosa bubbel för två, Sezz hotel

Lånecykel Sezz hotel,St Tropez

Roséservering vid poolen. Sezz hotel, St Tropez

Skaldjur vid poolen,Sezz hotel St Tropez

Flitig helikoptertrafik över hotell Sezz

Hotellet har mycket exklusiva badrum med utomhusdusch, specialdesignade handfat och badkar av ingen mindre än Philippe Starck. Min absoluta favorit när det kommer till hotelldesign. Produkter från Acqua di Parma kunde man smörja in sig med och vatten från Evian kunde man fukta strupen med.

Designade badrumsmöbler av Philippe Starck

Lyxiga produkter i badrummet på hotell Sezz, St Tropez

Fantinidesign Sezz hotel, St Ttopez

Utomhusdusch, hotell Sezz, St Tropez

Vi försökte även vara lite aktiva också, vilket man gärna gjorde på hotellets utomhus-gym. Det fanns några vikter, en yogamatta, löpband och en trampmaskin. Sååå snyggt och väldigt genomtänkt.

Hotellets gym, Sezz hotel St Tropez

På hotellets parkering stod det lyxbil efter lyxbil och om man själv ville åka lite snyggt så kunde man utnyttja hotellets egna shuttlebuss. Den tog oss utan kostnad till den centrala delen av St Tropez och t.o.m. till den närliggande orten Ramatuelle. Mer om detta kommer i senare inlägg.

Klassiska bilar på hotellets parkering, Sezz hotel, St Tropez

Shuttle service, Sezz hotel St Tropez

Hotell Sezz har en egen restaurang som vi väldigt gärna ville testa. Restaurang Colette är en fine dining restaurant och har sitt namn från den franska författaren Sidone Gabrielle Colette. Restaurangen öppnades 2010 av den trefaldige Michelin-stjärniga kocken Pierre Gagnaire. Restaurang Colette ligger supermysigt omringat av olivträd och palmer, och om du sitter på uteserveringen som vi gjorde, har du även utsikt mot hotellets fantastiska poolområde och dom fina bungalowerna. Punktbelyst på de rätta ställena och en fantastiskt kunnig och proffsig servispersonal serverade oss med massa goda rätter hela kvällen. Vi bjöds på en rosa champagne från hotellets egna Dom Perignon-bar. Därefter bestämde vi oss för den ihopkomponerade menyn- Le menu Colette tillsammans med distriktets egna vin. Menyn kostade 69 euro och bestod av fem rätter plus två småplocksrätter. Som första rätt fick vi in ett perfekt pocherat ägg med hollandaisesås, nästa vackra rätt som kom in var en vaktel som enligt mig var så där i smak och konsistens. Den tredje och fjärde rätten var mer i min smak, då först en pocherad piggvar och sedan ett rostat ankbröst låg på tallriken. Efter alla dessa rätter så kom till slut desserten ut, vilket man knappt orkade äta upp. Glass med socker, hallon, smultron toppade en kaka som låg på botten. 

Restaurang Colette, Sezz hotel St Tropez

Mera sötsaker på Colette, Sezz hotel St Tropez

Pocherat ägg med hollandaise Sezz hotel, Colette

Vilket bröd skall man välja? Colette

Vaktel, Colette hotel Sezz

Piggvar, Colette hotel Sezz

Anka, Colette hotel Sezz

Dessert, Colette hotel Sezz

Dessert på Colette, Sezz hotel St Tropez

Ett litet tips är att ni tar en morgonpromenad ner till St Tropez och köper er första måltid för dagen, om ni inte vill lägga ut 48 euro på hotellfrukosten vill säga 🙂

Capuccino, Colette, Sezz hotel, St Tropez

Frukost i hamnen, St Tropez

Nästa gång skriver jag om en marockansk favorit här i Saint Tropez- Frankrike.

Ambassadör Mat & Resor

Vet ingen som reser och går på restaurang så mycket som Louise. Och för den som inte känner henne kan jag tala om att det är en upplevelse i sig att lyssna på henne berätta om dessa upplevelser. Hennes passion för mat och resor lyser i hennes ögon och hon delar gärna med sig!

Skriv en kommentar

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>