Hem / Mat & Dryck / After Work / Tweed, Som att befinna sig i en brittisk deckare

Tweed, Som att befinna sig i en brittisk deckare

Vad kan vara bättre efter dessa påskdagar än att få avsluta firandet i goda vänners lag med cocktails och middag?

Äntligen blev det dags att besöka hotellbaren Tweed belägen på Lilla Nygatan i gamla stan. Barens rum är inredd likt en tweedkavaj med alla detaljer och assessorer som hör en sådan kavaj till. En underbar miljö som lätt låter en glömma tid och rum och istället låter en förföras av fantasin att vara med i en klassisk brittisk deckare. I en stor och mycket bekväm Chesterfield-fåtölj bläddrar jag igenom sidor av cocktails och sprit fint inbunden i mörkt skinn. Det tar lång tid innan jag får till min beställning då jag är så väldigt betagen av hur otroligt stort utbud av sprit de har. Ett minst sagt imponerande utbud  som gör vem som helst lycklig.

Det är svårt att hitta någon röd tråd till drinklistan, men alla kreationer ser mycket lockande ut. Mitt första val att prov blev tillslut drinken Chicago Fizz. Här gjord på rom, portvin, citron, socker, äggvita och soda. Till min stora glädje var valet av rom upp till mig. Jag lät bartendern, John Sterner, rekommendera hans favorit. Det blev en Saint James rom, en härligt rund och krispig rom med tydliga toner av arrak. Doften är härligt frisk med toner av skön bitter som fått lägga sig på äggvitans topp och långsamt ramla ner i drinken. Smaken av arrak är tydlig och rivet från portvinet gör sig perfekt med den friska citronen och den söta rommen.

Det som kanske gjorde mig lyckligast i deras drinksedel var drinken Dry Martini. Nära och kära vet att det är min favorita cocktail är just Dry Martini. Här att beställa precis så som jag vill ha det, där valet av gin var helt upp till mig själv och även val av oliv, citron eller lök. Fantastiskt trevligt att se! Fler barer borde följa det exemplet.

Vidare i drinklistan och nästa drink att prova blev en av de många variationer på Negroni de hade att erbjuda. Valet blev Apperoni. Denna gjord på calvados, Aperol, Cynar med en zest av färsk apelsin. Calvadosen de använder till drinken är en domfrontais, vilket innebär att mängden päron i framställningen är högre än normalt, vilket resulterar i en sötare och lite lätt friskare calvados. Drinken var söt, rund och mild med en lätt smak och ton av Aperol och apelsin i eftersmak. Smaken av päron var så tydlig att det nästan kändes som att bita i ett päron som fått lagra i bitter och brandy.

Förutom den fantastiska spriten som stod framme och tydlig att beskådas och lockas av fanns två högre skåp av trä och glasdörrar. Lådor i olika storlekar och färg låg staplade på varandra. Dessa fyllda med cigarrer av olik smak och karaktär. Alla cigarrer var till försäljning både för att ta med hem, men också för att kunna avnjutas på deras takterras inredd med sköna utomhusfotöljer, tidlös musik och vackra ljuskreationer. En terass med en fantastisk tillgång att i både goda vänners lag så väl som ensam med en bok, tidning eller egna tankar få avnjuta smaken och doften av en riktigt god cigarr i sällskap med en riktigt fin och god sprit helt avslappnat i en tidlös miljö som lämnar själen till att verkligen få njuta och bara vara sig själv för en stund.

Denna bar tycker jag är ett fantastiskt tillskott till vår stad. Lika tilltalande alla dagar om året!

 

martini


 

Ambassadör Drinkar

Art of Spirits

Om det ska finnas en enda ambassadör för drinkar så är det Jackie. Efter mitt första möte med Jackie visste jag att denna passion bara måste få delas. Tjejen kan ju historien bakom varje sort! Hon har läst all litteratur som går att läsa i ämnet och har utvecklats från eldsprutande gycklare till kommande sprit-författare!

Skriv en kommentar

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>