Hem / Livets goda / Mustig Biff Stroganoff med Ecoviva

Mustig Biff Stroganoff med Ecoviva

Biff Stroganoff är en klassiker som lagas i många svenskars hem. Det man kanske inte vet är vart rätten kommer ifrån. Biff Stroganoff skapades av en rysk kock som medverkade i en matlagningstävling i Sankt Petersburg. Rätten fick därav sitt namn av greven Alexander Sergejevitj Stroganoff.

Ingredienser till biff stroganoff Ecoviva

Amina & Annika på Ecoviva har döpt denna rätt till ”Snabb biff Stroganoff”- vilket stämde in väldigt bra. Rätten tog inte mer än 15-20 minuter och detta var mycket tack vare köttet. Nötköttet från Närke var redan tillagat innan leverans på ett sätt som heter sous vide. Sous vide är fackfranska och betyder rakt översatt ”under vakuum”. Det du behöver är en vakuumpackare och ett vattenbad med välkontrollerad temperatur. Här bevarar man alla näringsämnen och smaker automatiskt med tanke på att allt tillagas i en plastpåse. En plastpåse som tål en betydligt högre temperatur än de vanliga tre och femliters påsarna så klart.

Ecoviva

Ekologisk grädde med Ecoviva

Biff Stroganoff alá Ecoviva:

 • Gul lök
 • Sous vide grytbitar
 • Grädde
 • Vatten
 • Redningsmjöl
 • Tomatpuré
 • Soja
 • Vitvinsvinäger
 • Socker
 • S&P
 • Senap

Man kan antingen servera ris eller potatis till- helt upp till dig. Slängde även på ett gäng med rå rivna morötter på tallriken. Smaskigt värre!

Snabb biff stroganoff med Ecoviva

Ambassadör Mat & Resor

Vet ingen som reser och går på restaurang så mycket som Louise. Och för den som inte känner henne kan jag tala om att det är en upplevelse i sig att lyssna på henne berätta om dessa upplevelser. Hennes passion för mat och resor lyser i hennes ögon och hon delar gärna med sig!

Skriv en kommentar

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>