Hem / Livets goda / Laga en fräsch räksallad med Ecoviva

Laga en fräsch räksallad med Ecoviva

I Söndags stod det en kasse från Ecoviva levererat vid dörren när man kom hem. Den här veckan tänkte jag nämligen laga lite mat med Ecoviva igen och mitt upplägg kommer bli exakt som gången innan. Varje dag i fyra dagar kommer jag inspirera er med lite vardaglig kost som både är nyttigt för kropp och natur. Menyn består utav en fisk/skaldjursrätt, en kötträtt, en kycklingrätt och en vegetarisk rätt. Vet inte om jag kommer komplettera den vegetariska med en kycklingbit eller liknande. Jag får se och känna av läget här hemma helt enkelt.

Matkasse från Ecoviva

Mitt val av rätt i dag blev ganska lätt efter en helg full med godis och onyttigheter. Dagens fräscha rätt var Räksallad med ”avioli”, stenugnsbakat bröd och färgglada tillbehör. En helt fantastisk rätt en sådan här vacker vårdag. Smidiga och lätta menyer underlättar en hel del i den hektiska vardagen.

Ingredienserna till räksalladen med Ecoviva

I salladen:

 • Skalade räkor
 • Sparris
 • Tomat
 • Rädisor
 • Salladslök
 • Gul paprika
 • Kruka sallad

2 tallrikar med räksallad Ecoviva

Avioli (aioli med avocado):

 • Avocado
 • Äggula
 • Citronsaft
 • Vitlök
 • Cayennepeppar och salt

Räksallad, avioli,stenugnsbakat bröd med Ecoviva

Tillbehör:

 • Stenugnsbakat bröd
 • Kokta ägg
 • Vinägrett om man så vill..

I morgon blir det en kötträtt från menyn.

Ha en trevlig kväll!

Ambassadör Mat & Resor

Vet ingen som reser och går på restaurang så mycket som Louise. Och för den som inte känner henne kan jag tala om att det är en upplevelse i sig att lyssna på henne berätta om dessa upplevelser. Hennes passion för mat och resor lyser i hennes ögon och hon delar gärna med sig!

Läs mer om

,

Skriv en kommentar

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>