Hem / Mat & Dryck / Caféer / Karla Café, Stockholms nya inspirationskälla!

Karla Café, Stockholms nya inspirationskälla!

karla cafe frukost 1

Prosciutto sandwichar, pain au chocolat, rödbetsjuice, morotsjuice, allt från Karlas frukostassortiment. karla cafe frukost 2

 

Karla Cafe är precis vad Stockholm saknat, en fashionabel och elegant brunchrestaurang som man även kan besöka framåt kvällstimmarna. Och det är verkligen de orden som passar in på Karla Café; sobert, sofistikerat och charmant. Här kan såväl unga studenter ta en lunch, arbetskollegor ha en AW, eller så kan man ana en ett äldre par sitta i dem kulörta fåtöljerna och läsa dagens nyheter.

När man kommer till Karla Café får man känslan av att man blivit bjuden hem till en kär vän, inredningen är inbjudande och personalen välkomnar en glatt. Detta var tanken bakom restaurangen av ägarna Andreas Lundin och Fia Saliba, Andreas arbetade med inredning och antika möbler och hade en antikaffär i lokalen innan caféet, och Fia hade erfarenhet av restaurangbranschen. Tillsammans bestämde dem sig för att skapa ett modernt café, och till sin hjälp hade dem även floristbutiken ”Picked by Flow”, och resultatet blev Karla Café.karla cafe frukost 5karla cafe 7

Bokpelarna och ljuskronan man möts av när man kommer in till Karla Café på Karlavägen 71. karla cafe 2

 

De serverar lunch varje dag och menyn ändras varje vecka. Förutom det så erbjuder dem oändligt många olika bakverk, sallader, sandwichar och smushi (små öppna smörrebröd med sushi). De gör även delikata smoothies och färskpressad juice.

Förutom café, restaurang och floristbutik, tjänar även caféet som ett konstgalleri. Under invigningen hängde två kända konstnärers verk, alla verken var denna gång fotografier, men det ändras allteftersom och vid andra tillfällen kan även oljemålningar eller andra verk finnas. Konstverken går såklart att köpa. Och det gör även vissa av caféets möbler. Designern bakom Karla Cafés färgsprakande fåtöljer och stolar är ritade av Andreas Lundin själv. Dem har blivit omåttligt populära, och adderar den där livfulla kreativiteten till den annars så klassiska lokalen. I taket har man återskapat den ursprungliga stuckaturen och färgat de olika utsmyckningarna med bladguld, en riktig slottskänsla när man kollar upp i taket får man!karla cafe frukost 3karla cafe 4karla cafe frukost 4

 

Alla material i caféets interiör är noga utvalda, som exempel så har de importerat kakelplattor från Marocko till toalettgolven. Källaren är även den renoverad och här finns en större lokal som man kan hyra om man vill hålla ett privat event. Om man inte vill hålla eventet hos Karla Café kan de även erbjuda catering. På varje bord i hela restaurangen pryder även ett litet blomsterarrangemang, allt från konceptbutiken ”Picked by Flow” bredvid. Flera gånger i veckan byts blommorna ut i hela lokalen och man möts av en sval och fräsch blomdoft när man kommer in. Hela iden med att kombinera caféet med blomsterbutiken är den enda i sitt slag i Stockholm. Gäster som besöker caféet har möjlighet efter att ha ätit köpa med sig ett blomsterarrangemang från ”Picked by flow”, det finns även en ”blomstermeny”, där dem följer säsongen och varje vecka arbetar utifrån två eller tre färger i sina arrangemang.

karla cafe invigning 3

Syrligt söt hallon cheesecake.

karla cafe 6

Med alla dessa olika delar i caféet, så är det konstaterat att man inte lämnar Karla Café utan nya idéer. Man inspireras från alla håll och kanter, och känslan man får med sig är som att ha läst ett riktigt bra livsstils magasin, fast nu får man ju uppleva allt, från mat till konst, till trädgårds inspiration och inredning, allt på riktigt och personligen.

Stort tack till Fia och Andreas som förgyllt detta hörn av Karlavägen! karla cafe 8

 

 

 

 

 

Ambassadör Caféer

Skriv en kommentar

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>