Hem / Livets goda / Karibiska smaker med Ecovivas kycklingschnitzel

Karibiska smaker med Ecovivas kycklingschnitzel

Den här rätten hade jag sett fram emot att tillaga. Det roliga var att man fick med en påse med kryddor som såg väldigt spännande ut. Karibien tillhör en av mina favoritdelar i världen så mina förväntningar var höga. Sötpotatis ligger inte speciellt ofta i min kundvagn, så det skulle också bli roligt äta igen.

Karibisk kycklingschnitzel med frisk limesås och bakad sötpotatis Ecoviva

Karibisk kryddblandning Ecoviva

Den här kvällen hade jag ett par goda vänner över på middag som fick testa Ecovivas meny. Jag började med att skala potatisen och klyfta upp den i en ugnsform. Sedan hällde jag upp ströbröd på en tallrik och över tömde jag kryddpåsen som följde med i kassen. Ett tips när man skall steka en kycklingfilé är att man snittar den på mitten och vecklar ut sidorna till en fjäril. Detta resulterar en snabbare stektid, plus att du undviker att få kycklingen torr.

Sötpotatis och majs Ecoviva

Panering till kycklingen Ecoviva

Panerad kyckling Ecoviva

Den här gången hann jag inte ens ta ett foto på den färdiga rätten. Ni får måla upp en bild själva helt enkelt..

Kycklingschnitzel:

  • Kycklingfiléer
  • Karibiens skatter kryddpåse
  • Ströbröd
  • Olja eller smör för stekning

Sås:

  • Matyoghurt
  • Honung
  • Lime
  • S&P

Tillbehör:

  • Sötpotatis
  • Majskolvar

Ha en fantastisk Söndagskväll!

Ambassadör Mat & Resor

Vet ingen som reser och går på restaurang så mycket som Louise. Och för den som inte känner henne kan jag tala om att det är en upplevelse i sig att lyssna på henne berätta om dessa upplevelser. Hennes passion för mat och resor lyser i hennes ögon och hon delar gärna med sig!

Skriv en kommentar

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>